Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Nej, vad som ska skänkas/köpas i mitt namn och vilka organisationer som mitt namn ska knytas till vill jag själv bestämma. De får gärna köpa geten eller vaccinet eller träden eller whatever, i sina egna namn...


  • Jennie med ie
    Parcae skrev 2012-12-18 22:06:47 följande:
    Ja, ju mer pengar som går till välgörenhet desto bättre. Det faktum att jag själv inte fick välja är liksom en skitsak och jag finner det en smula sådär att gnälla över att någon skänkt pengar till välgörenhet.

    Jag gnäller inte över att nån skänker pengar till välgörenhet. Det jag inte gillar är att det görs i _mitt_ namn och kallas för en gåva till _mig_.
  • Jennie med ie
    Parcae skrev 2012-12-18 22:13:34 följande:
    Vad spelar det för roll? Huvudsaken är väl att en människa just fått vaccin, en noshörning precis blivit räddad och så vidare.

    Rollen som spelas är som sagt att det görs i _mitt_ namn och inte i deras egna och att det kallas för en gåva till _mig_ när det inte är det. De får skänka hur mycket de vill och vart de vill men jag önskar då att de gör det i sina egna namn för att de helt enkelt vill skänka ditten och datten... Jag vill välja vilka organisationer mitt namn ska knytas till helt enkelt.
  • Jennie med ie
    Parcae skrev 2012-12-18 22:24:34 följande:
    Ditt namn behöver inte knytas till organisationen, gåvor kan ges utan att organisationen ens har någon aning om vem du är. Dessutom, är gåvan av en vän så får man väl förutsätta att de känner en så pass bra att de vet vilka organisationer man föredrar.

    Jaja, oavsett så får vi väl hoppas att vi lyckas förmedla vad vi önskar oss så vi alla får en trevlig jul

    Jag utgår från vad det står i trådstarten, d v s _i mitt namn_.

    Och även om det inte bokstavligen står _i mitt namn_ så är det fortfarande ingen gåva _till mig_ . Och jag behöver inte ha nån gåva heller, hellre ingen gåva alls till mig än en som kallas för att vara till mig när den egentligen inte är det.

    De som känner mig såpass bra att d evet vilka organisationer jag själv stödjer vet också att jag just vill avgöra sådant stöd själv...
  • Jennie med ie

    Tja jag "kräver" som sagt ingen present/julklapp alls, och har svårt att se varför jag då skulle vara bortskämd. Skänk sim sagt gärna vad ni vill till vilka ändamål ni vill, och avstå från att ge mig nåt, men jag uppskattar inte om ni kallar det för en present till mig och anger mig som "donator".

  • Jennie med ie
    Anonym (Skäms på er) skrev 2012-12-19 21:30:37 följande:

    Nej det är ju ett vansinnigt etiskt övertramp.... Suck. Mycket vill ha mer, inte fan ska nån svältande unge få nån jävla vätskeersättning i MITT namn om det inte stod på MIN önskelista.

    Vansinnigt är ditt ord, inte mitt.
    Önskelista har jag ingen.
  • Jennie med ie
    Wimsey skrev 2012-12-20 14:18:08 följande:

    Fast du måste väl fortfarande se att det är en större chans att en person som har mat för dagen och som kan köpa det mesta som behövs blir glad för en sådan present än en person där julkklappströjan faktiskt är det enda nya plagget på ett år (utan att det är ett fritt val) B

    Det där håller jag med om OM det handlar om att "nejsägare" är synonymt med att man vill ha ditten och datten till sig själv heller. Men många "nejsägare" är helt okej med att inte få nåt alls och att givaren skänker till välgörenhet (i sitt egna  namn så att säga och inte som "present" åt nån annan") och i det läget är kopplingen inte så given.
Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?