Inlägg från: Balansakt |Visa alla inlägg
  • Balansakt

    Hjälp, min tjej är sjuk i huvudet!

    Syskon? Jag drar mej för att berätta någonting negativt om den jag har förhållande med. Jag vill inte att någon skall börja tycka illa om den jag är ihop med.. Jag pratar med vänner, alla säger att jag skall bo nån annan stans ett tag. Men detta forumet är annars en ganska fin ventil! :) Tror ni att hon ser själv hur illa hon beter sig? Det roliga är att hon ofta säger att jag tycker synd om mej själv. Men jag har verkligen försökt se på mej själv från alla håll. Och jag tycker inte synd om mej alls. Det kan jag ju bara göra om jag först accepterat situationen och försökt ändra den på alla möjliga vis men misslyckats. Jag har ju fortfarande hopp. Men hon har verkligen ingen självinsikt. Ska man berätta för barnmorskan att vi behöver hjälp? Eller hur gör man?

  • Balansakt

    Okej, jag har nog förstått det en längre tid. Men hon gråter då och säger att hon inte har någon annan. Och jag får ont i hjärtat. Tack för era sympatier, jag blir ju orolig ibland om jag kan ha så väldigt fel. Eller om hon verkligen behandlar mej såhär. Jag har aldrig varit med om något värre. Så hör man så mycket att man ska stötta och ta skit. Men var går gränsen? Ps. Ingen som har ett tips på att bli av med förkylning å ont i örat snabbt?

  • Balansakt

    Tack för fina ord och pepp!


    ChaiyyaChaiyya skrev 2013-02-17 20:25:15 följande:
    Du kommer klara det galant!! Viktigt att du inte glömmer bort dig själv nu när du har det så kämpigt. Lycka till! :)

    Du har rätt!
  • Balansakt

    Tack, jag ska klura på ett sätt att säga det så hon förstår varför men hon har så svårt att se när hon gör fel.


    Tealhawk skrev 2013-02-17 20:26:44 följande:
    Ska man ta det rent krasst så är tjejen en f*tta och du förtjänar bättre. MEN! Ni har ett barn på väg så för barnets skull så kan du inte bara fly hals över huvud och aldrig höra av dig igen, som jag hade föreslagit i andra fall. Jag skulle ha gett tjejen ett ultimatum på att börja bete sig bättre eller så lämnar du henne, men vill ha kontakt/ansvar över barnet när det kommer. Så destruktivt som ni har det nu måste det antingen förbättras snabbt, eller så är det lika bra att bygga upp ett stabilt liv själv där du kan ha barnet under din umgängestid. Jag menar, OK att man kan få hormonsvängar av att vara gravid, men man kan ju inte hålla på som hon gör.
    These are not the droids you're looking for

  • Balansakt

    Tack! Ja, jag har längtat efter barn jättelänge. Det är väl därför hon brukar hota att jag inte ska ha kontakt med den :/


    CeciliaMaria82 skrev 2013-02-17 20:46:02 följande:
    Stackars dig, fly medans du kan, ha bara kontakt för barnets skull, när de väl är ute kan du ju se om hon bättrat sig ;)

  • Balansakt

    Jag vet ärligt talat inte men det hoppas jag, hon kan ju inte heller vara nöjd som det är nu.


    Mrs A skrev 2013-02-17 21:04:43 följande:
    Önskar att jag kunde hjälpa dig på något sätt men denna relation med din flickvän är inte sund. Skulle hon gå med på familje rådgivning? Innan ni får barn och lösa problem? Hoppas det löser sig till det bästa. Lycka till.

  • Balansakt

    Jag tror hon skulle vägra på grund av kostnaden. Men den skulle man säkert kunna stå ut med bara man vill..

  • Balansakt

    Jag kontaktar gärna ett proffs men vem?

    Nej inte ihop länge. Jag har märkt att hon är snäll när hon inte förlorar nåt på det. Och hon har aldrig erkänt ett fel.


    Inteutanproblem skrev 2013-02-17 20:49:12 följande:
    Men herregud det där låter verkligen inte normalt! Det finns garanterat någon personlighetsstörning hos henne som utan skenande grav hormoner kan ha varit ganska mild men nu löper amok.

    Har ni varit tillsammans länge innan hon blev gravid? Låter precis som en borderline bortom kontroll, både du och hon behöver hjälp. Har du märkt av denna sidan hos henne redan innan hon blev gravid?

    Känns som om du behöver kontakta en professionell för rådfrågning och stöttning, eventuellt kontakta socialen också och se vad där finns för hjälp att få från dom. Särskilt om det nu skulle bli så att hon går in i ett ännu värre stadie när barnet är fött. Socialen är inte bara ute efter att "ta barn" utan snarare vill hjälpa, stötta och bidra med avlastning.



    Hon gör aldrig något snällt utan att komma ihåg hur många gånger hon vart snäll. Och sen räknar hon ut vem som vart snällast och förtjänar en tjänst eller fina ord.

    Men det har gått lite över styr.
  • Balansakt

    Nu har det hänt något efter massa taskiga mess under dagen där jag bara påpekat att jag vill vila. Slutade det med att hon inte ville träffa mej före onsdag. Jag hade inte tänkt träffas på längre än så men ville inte spä på hennes ilska. Då får jag ett gulligt och seriöst sms plötsligt där hon säger något förståeligt.

    "Jag kan inte begripa hur du kan få saker till att jag tycker du är dålig! Jag är för första gången riktigt kär, och försöker hjälpa dig med nästan allt. Jag till och med ringer läkarn för att du ska få hjälp med din ångest så du blir av med den. För din skull! Jag har hjälpt dig med dina räkningar för att du inte ska hamna hos kronofogden, för att vi ska ha en chans och köpa en gemensam lägenhet nån gång. Visst jag kanske gnäller när du bara kollar på film, men tänk om jag skulle ta med dig ut varje dag och va utomhus ända tills vi somnar, de är samma sak. Eller att du inte torkar av diskbänken efter dig, de är inte så himla svårt väl om de är viktigt för mig? Du tänker bara på dig och dina egna behov och tänker inte de minsta på att vi ska ha ett barn tillsammans. Hur ska de gå om du är förkyld när jag ska föda? Ska jag åka in själv då medan du ligger hemma och blir frisk. Jag vet att du inte tänker på morgondagen, alls, därför så hjälper jag dig med att göra matlåda tex, men du tänker inte ett dugg på att jag tänker ett halvår framåt i tiden, och så som vi lever nu funkar inte när vi har barn. Då måste man planera saker. Allt från middag till tvättider. Till och med när vi själva ska duscha. Och jag får panik då när jag ser hur de är nu och tror självklart inte att du bara ska ändra på dig över en natt."

  • Balansakt

    Jag tyckte helt ärligt att (visst jag håller inte med henne och tycker hon är orättvis) hon ändå vill mig väl. Men jag tror nu efter en stund bara att hon bara försöker ge mig dåligt samvete.

    Jag kan bli lite ledsen när hon försöker plocka poänger med matlådan gillexempel. Det hände. Två ggr. Ena var dagen efter min födelsedag, dagen efter var då min bästa kompis sa att han också ville ha. Då gjorde hon till honom och det vore ju märkligt om jag inte skulle fått.


    ChaiyyaChaiyya skrev 2013-02-18 21:08:12 följande:
    Ursäkta men det låter som om hon hela tiden lägger skulden på dig, det är alltid alla andras fel men aldrig hennes fel. Hon skriver till dig som om du vore ett barn, som om du inte vet hur man gör en matlåda. Det förstår hon väl att du klarar av själv! Och klart att du skulle vara med vid förlossningen om du vore förskyld.... Tycker hon skuldbelägger dig något oerhört.

    Eller vad tycker du?

Svar på tråden Hjälp, min tjej är sjuk i huvudet!