Inlägg från: Border |Visa alla inlägg
  • Border

    Hur tusan lär man sig matte?

    Stålmamma skrev 2013-01-14 09:47:22 följande:
    Kanske lagt tråden fel men hittade inget mer passande ställe för min tråd.

    Jag håller på att läsa in gymnasiet på distans och just nu läser jag matte A. Jag fattar seriöst ingenting, får inte in det i huvudet hur man gör. Ibland så kommer jag in i ett stim och jag tycker allt flyter på bra tills det att jag kollar facit och har typ hälften av alla tal fel.

    Min pappa är duktig på matte (dock inte på att förklara) så han hjälper mig mycket men ändå förstår jag inte hur jag ska göra.
    Ös över mig med tips på hur jag ska förstå och klara av matten för just nu känner jag mig som den mest korkade i världen.

    Kanske är lättare att ge tips om ni vet vad jag räknat. Så här långt har jag räknat: Numerisk räkning, Procent och håller nu på med Uttryck och ekvationer. Det har varit mycket parentes räkning och förenkling o allt är bara som ett stort virr varr för mig
    Att läsa matte på distans är, för många, en omöjlighet. De mattelärare jag haft genom åren säger att man måste vara ett tvättäkta mattegeni för att klara av att läsa det på distans. 
    Jag tycker att du antingen skall läsa det på lektion, alt. ha täta handledningar med din lärare.
    Jag har alltid varit helt värdelös på matte, jag fattade absolut ingenting. Jag skulle till och med utredas för dyskalkyli, men det gick inte så långt innan poletten plötsligt föll ner för ett år sen och jag fattade precis allt. Nu läser jag matte 3 (tidigare matte C/D) och det går som en dans. 
Svar på tråden Hur tusan lär man sig matte?