Inlägg från: dehexan |Visa alla inlägg
  • dehexan

    Familjen Annorlunda

    Såg just avsnittet om Näthat som uppdrag granskning gjorde i veckan

    www.svtplay.se/video/995361/del-4-av-18

    Osökt kom jag att tänka på den här tråden och alla människor som utan att blinka kränker de medverkande familjerna. Har åsikter och sätter diagnoser på människor de inte vet något om.
    Helt baserat på korta klipp som tv sätter ihop.

    Att man inte skäms. Hur man man med gott samvete anse att man bidrar till ett gott samhällsklimat?

    Vi undrar hur barn kan mobba, anklaga människor vara fula, håna och skratta åt.

    Här finns svaret, det börjar här bland oss som kallar sig vuxna!

    Skäms!

    Varför skulle det vara ok att hävda att någon är svagbegåvad, utvecklingsstörd eller har bildat familj med sitt syskon för att man sitter i skydd bakom en dataskärm?
    Skulle man lika frankt stega fram och trycka upp det i nyllet på personerna i fråga om man mötte dem ute?

    Folk får tycka och ha åsikter om vad de vill men man behöver inte ventilera alla åsikter och medvetet skada och kränka genom lyteskomik.

    Man behöver inte titta på program som upprör en. Stör man sig på vissa människor i tv så stäng av, gör något trevligt med er familj istället för att agna er åt hat och förlöjligande.

  • dehexan

    Åsikter får alla ha och vilka som helst. Jag har inte sagt att åsikter är bannlysta men det är en stor skillnad på att diskutera ett program och dess innehåll och att sätta diagnoser på deltagarna eller antyda att de är syskon, svagbegåvade och som i vissa fall ge sig på barnen med nedsättande kommentarer.

    Och vad det gäller alla andra trådar och forum och vilka program som diskuteras där, så vet jag inget om dem. Jag har läst här eftersom det en gång i tiden var roligt läsa och skriva här.

    Sen får jag väl förtydliga då....eftersom man väljer att misstolka. Jag har inte med ett enda ord påstått att näthatet idkas här i detta forum. Eller klassat dig So Stylish som näthatare. Jag talade om kränkningar för det är det näthat är och det är det som pågår härinne då man anser sig diskutera och har rätt att vräka ur sig vad man vill utan att tänka på ifall det skadar någon.

    Sen att jag länkade beror på att någon kanske hajar till och får sig en tankeställare och att gränsen kan vara hårfin.

  • dehexan

    Har just kollat veckans avsnitt på play.

    Vilken härlig minisemester fam Algesons hade och tur med vädret också så de både kunde bada och leka i skogen.
    Och så fina värderingar de har.

    Jag tycker det är härligt att se värmen och kärleken som alla familjer har. Och det genom alla säsongerna. Det finns en jargong hos vissa som jag förstår stör många tittare men jag ser att jargongen är kärleksfull.
    Och jag tror personligen att om man har valt den här livsstilen, storfamilj, så är det för att man "har det i sig" och det vi andra anser vara jobbigt är inte det i deras ögon.

    Alla har vi ju olika värden och prioriteringar i livet.

    Jag blir glad över att se dem alla, på olika sätt för de är så olika alla familjerna och har olika livsstilar.

    Och jag beundrar arbetet de lägger ner för att fostra alla de små individerna.

    Visst finns det saker som jag inte skulle göra och saker som jag kan känna "hoppsan" över men det får ju stå för dem precis som mina egna göromål får stå för mig.

    Tack tv 4 för denna programserie och tack alla familjer som är med och låter oss ta del av deras liv 

  • dehexan

    Jag har full förståelse för att de äldre barnen i alla familjer knorrar lite och så uppenbart visar att de tycker det är trist med alla dessa familjesaker som ALLA ska delta i för visst förstår ju var och en att de är konstruerade för programmets skull.
    Tonåringar tycker sällan det är roligt med yngre syskon oavsett hur många de är och jag blir ofta seriöst förvånad när jag märker att folk här i tråden på allvar tror att det är deras riktiga vardag till punkt och pricka vi får se.

    Självklart förekommer det säkert att alla gör saker ihop men hallå, åka och golfa, shoppa kläder med ALLA eller andra helt galna saker.
    Minns säsongen då fam i Falköping "lät" sina barn hoppa i sofforna på Ikea och denna tråd fullständigt föll samman av hat.
    Och så var det så enkelt som att tvteamet bad barnen hoppa runt i samråd med Ikeapersonal. Föräldrarna tyckte detta var mycket pinsamt men tv ville det och då fick det blir så.

    Tv är tv och de vill ha tittarsiffror och familjerna får aldrig vara med och tycka till när det klipps ihop till helt galna situationer ibland.
    Och vi fånar sitter i soffan och "går på " allt.

    Det finns tusen sätt som barn kan fara illa av och få men för livet av, och det gäller ensambarn, likväl de som är födda i större som mindre syskonskaror.
    Det finns skitföräldrar i alla familjer och alla samhällsklasser oavsett antal barn.

    För mig är det en fröjd att se de här tre familjerna i årets säsong,  och visst har jag mina favoriter bland deltagarna som är extra roligt att se 

  • dehexan
    mikroE skrev 2013-02-13 23:01:01 följande:
    Visst förstår alla att det är 'bra TV' att barnen hoppar i sofforna men man har ju ändå ett ansvar inför vilket intryck man ger av sin familj. Jag skulle tex inte ställa upp på att låta mina barn göra så på TV och jag är rätt säker på att om TV är nog intresserad av att ha med en familj så kan de gå med på sådana krav. Sverige är knappast nedlusat med familjer med 8+ barn som vill vara med på TV men jag antar att det är viktigt för vissa av dessa familjer att synas så de faktiskt kan rucka på en del principer. I annat fall kanske de faktiskt låter barnen fara runt i affärer och då lär de väl knappast tycka det är konstigt på TV.

    Det jag fattar allra minst är möbelföretaget som tycker att att barn som hoppar i soffor är god reklam för deras kedja, jag är inte en anhängare av all reklam är god reklam så jag tycker även detta är tveksamt.
    Jag tror att hela grejen att delta i ett sånt här program är så stort och ovant och att man gör som man blir tillsagd, dessutom så kommer ju säkert inte föräldrarnas tillsägelser med när det klippts om nu tv bestämt att man ska ha hopp i sofforna. Jag tror inte det finns en enda förälder lamt står och bara glor utan har man så många barn så är man van i att man "hela tiden" måste säga till några.

    Det är nog oerhört svårt att sätta sig in i hur inspelingarna går till, vi kan ju inte veta vad som sägs, vilka direktiven är osv....vi ser bara ett ihopklippt program och drar slutsatser av det och alltför ofta dömer ut varje steg de tar. Allt de säger, allt de inte säger.

    Och vad gäller möbelföretaget så bryr de sig nog inte. De vet att deras logga och säljare kommer ut i otroligt många hem och det säljer.
    Det är ju heller aldrig några andra kunder i affären samtidigt. Så är är ju tydligt arrangerat.

    Ett exempel som Madde skrivit i sin blogg var ju när de alla skulle hälsa på Micke. Barnen vet att de INTE får röra något medan de väntar och tvteamet stod snopna för inget hände och därför arrangerades allt då de krälade på golvet och lekte med telefoner.
    Vilket jag kan tycka är trist för det hade varit fint att få se den sidan att en hel skara barn faktiskt står still och väntar, de vet när det är allvar och att man inte får störa.
    Det hade ju imponerat på folk men inte fått samma reaktioner och spridits från mun till mun så att tittarsiffrorna ökade.

    Det som upprör är bättre för tv som tjänar bättre då.


  • dehexan

    Varför är det så viktigt att veta om Micke är biopappa till William el inte. Bara för att familjen är med i tv betyder det väl inte att de MÅSTE fläka ut hela sitt liv och sina familjeförhållanden.
    Har ni tänkt på att det finns en lite gosse här, William som med all säkerhet inte kan förstå varför en hoper vuxna på ett forum diskuterar vem han är son till.
    Det är inte helt omöjligt att detta når hans unga öron.

    Alla har sina skäl till vad man väljer att säga och inte säga utan att för den skulle behöva bli kallad lögnare.

    Kan man inte bara släppa detta nu?

Svar på tråden Familjen Annorlunda