Inlägg från: Geelda |Visa alla inlägg
  • Geelda

    Familjen Annorlunda

    Walle är min idol...så cool. Familjen Wallkvist är mysig. Kul med nytt hus och skönt för Walle att få nära till jobbet, och vad lyx för stora tjejen med en egen våning! Drömmen! 

    Ilmrud har aldrig varit favoriter till mig...Förstår inte varför de skulle störa pappan på jobbet? Brukar man köra sparkcykel i affären? Och barnen drog i telefonerna, bråkade på golvet och var högt och lågt. Och att stå bredvid pappan och kunden och säga "pappa är snart klar", jag skulle bli stressad både som pappa och kund, få känslan av att "bäst att avsluta affären snabbt här", ungefär. duktigt av Madde ändå att ha så fint hemma och att hon håller sig i trim! Och försöker få barnen att tycka om grönsaker även om de tycks föredra hamburgare . Och jag skulle aldrig ha låtit mannen hänga upp en cykel i vardagasrummet

    Nya familjen gillar jag faktiskt, det lilla jag sett. Det märks att pappan är idrottsledare. Kärlek verkar finnas i alla fall. Men jag gillade inte att barnen hoppade i möblerna och härjade runt i möbelaffären, och att ingen sade åt dem.

    På det hela taget tycker jag att det är mer kaos än mys, har varit det sista åren. Tyvärr. Men det var kul att se mer vardag, tandborstning och läggning, middagslagning och sådant! Hoppas det inte blir en massa resor och äventyr som det varit på sista tiden.       

  • Geelda
    Brio skrev 2013-01-29 12:11:57 följande:
    Det ÄR inte gulligt när ungar löper amok inne på affärer, oavsett om det är på pappas jobb eller någon annan stans. Varje gång det händer blir jag lika irriterad. Själv fick man sitta i bilen om man inte kunde uppföra sig på allmänna ytor. 

    Haha, precis vad jag brukar säga till mina barn om de börjar stimma i affären....att de får gå ut och sätta sig i bilen om de inte sköter sig. Man måste ju kunna uppföra sig bland folk, tycker inte det låter bra att säga "barn är barn, de måste få röra på sig".....gå ut i skogen då!!!

    Jag vill ju att andra också ska tycka om mina barn, ingen gillar barn som far omkring och härjar hej vilt.

    Blev också lite rädd, jag har fem barn och tänkte att "tänk om folk tror att vi har det så här, med barn överallt som springer runt, tjoar och inte kan uppföra sig för att man skaffat så många". Puh!     
  • Geelda
    redfox skrev 2013-01-29 21:10:53 följande:
    Ingen som reagerade på att de åkte sparkcykel innomhus? Totalt no, no om du frågar mig.

    Jag nämnde det i mitt första inlägg. Om mina barn åker sparkcykel vilket händer rätt ofta får de alltid parkera dem utanför affären eller mellan dörrarna i entren. Skulle aldrig låta dem fara runt på dem i affären.
  • Geelda

    Tina, roligt att se dig här på tråden! Tyckte ni var en jättemysig familj och tråkigt att ni gick isär men ni är ju bara människor ni med....tycker det skulle vara jätteroligt att få se er igen, hur ni löser det med alla barnen t ex nu. Men förstår om ni inte vill....

    Det är ju bra att Familjen Annorlunda börjat igen, förut såg man inte precis fram emot måndagarna.....

    Hoppas nya familjen får lite mer plats så man lär känna dem lite mer. De är väl den enda familjen som har alla barnen tillsammans, både Wallkvist och Ilmrud hade väl barn innan de träffades? Inte för att det spelar någon större roll, men fantastiskt att ha så många barn och fortfarande leva tillsammans. Stora sammansatta familjer är ju mer vanliga. Men sammansatta familjer är ju också intressanta, måste vara svårare att få alla barnen att komma överens och dessutom med ny partner till mamman/pappan att leva med.

    Walle är i alla fall min idol, han är som pappan i Älvdalen, så cool och lugn. Gillar skarpt!

    Skulle önska ett samlingsprogram där alla familjer var med som varit med genom åren, ett avsnitt var kanske? Skulle vara jätteroligt att se alla igen!

    Och som Madde skrev i sin blogg angående att barnen röjde i pappas butik, att det skulle vara tråkigt att se barn som stod still bara....jag tycker inte det skulle vara tråkigt. Skulle tycka det vore roligt att se väluppfostrade barn och imponeras. Det är ju inte röj man är ute efter, det är ju vardagen som den är.       

               

  • Geelda

    Spelar väl ingen roll vad huset har för beklädnad. Har växt upp i hus med eternitplattor. Det vore värre att bo i ett nybyggt tätt mögelhus. Den familjen verkar inte ha yta som prio ett, de har varandra som prio ett. Att det är lite slitet och så tror jag inte stör dem så mycket, önskar fler var så. Önskar att även jag själv kunde släppa lite på ytan även om inte en fin fasad är högsta prio för mig.

    Jag undrade förresten hur nya familjen bor, alltså hur de fördelat rummen mellan barnen. Tänkte inte på det när jag tittade på programmet, men med tio barn kan väl knappast alla ha eget rum i alla fall.

    Och hur stor är Motalafamiljens lägenhet? Har inte tänkt på det heller.

    Jag är inte en sådan som tycker att alla barn ska ha eget rum, frågar av intresse bara. Några av mina barn delar rum och det går alldeles utmärkt.         

  • Geelda
    daax skrev 2013-02-11 20:16:33 följande:
    Det ena barnet i familjen Algesson har jag trott att dom säger fel namn till, dom säger Oliver till en som jag hela tiden har trott att det är en tjej, men såg nu när dom satt i soffan att det stod Oliver igen, så fel jag har, snacka att man dömer ut pga röd lång jacka och långt hår Skäms

    Är det inte en av tvillingarna i Ilmrud ni menar? En kille med långt ljust hår som jag tycker ser ut som en flicka? Eller är jag ute och cyklar? Gillade i alla fall deras helg i naturen, vill också göra...............myyyyysigt!!!
  • Geelda
    susannapanna skrev 2013-02-13 14:08:29 följande:
    Jag tyckte det var intressant att äldsta flickan i familjen Algesson låg inne i stugan och lyssnade på Backstreet Boys. Visste inte ens att de var populära längre!?!?  

    Nostalgi kanske...hon kanske gillade dem när de var populära och det händer att även jag tar fram en gammal skiva och lyssnar på med band som inte ens existerar längre....vet inte om Backstreet boys finns längre?
  • Geelda

    Ursäkta men jag förstår inte att det blir sådant rabalder om att någon ringt skatteverket för en offentlig uppgift då det fanns olika varianter och någon ville veta. Är det så hemskt att ta reda på hur många barn Madde och Micke har tillsammans? Visst, det bästa hade kanske varit att fråga henne på bloggen så hade hon fått avgöra själv om hon vill svara på det. Men att spekulera i om en familj är lågbegåvade eller t o m föräldrarna syskon är helt OK? Det tycker jag i a f är värre.....

  • Geelda
    mikroE skrev 2013-02-17 11:09:15 följande:
    Jag håller med! Att ringa skatteverket är kanske lite bajsnödigt men det är trots allt offentliga uppgifter och inget kränkande som jag ser det. Nyfiket som jag vet inte vad är det dock men min morsas vän brukade sitta och läsa för henne i taxeringskalendern för sedan beklaga sig över att alla är så rika. Vissa är sådana bara.

    Haha, min svärmor köper också alltid taxeringskalendern och talar sedan om vad alla tjänar och irriterar sig över hur den och den kan ha så mycket pengar, så snåla som de är et c.....

    Visst är man lite nyfiken på offentliga människor och deras liv, och de har ändå valt själva att vara offentliga i o m att de är med i TV och blottar sina liv på blogg och facebook. Då får de nog finna sig i att människor frågar, undrar, berömmer, kritiserar, granskar............that´s the way it is....man kan inte välja bort den biten tyvärr, det ingår liksom i kändisskapet.  
Svar på tråden Familjen Annorlunda