Inlägg från: Catha87 |Visa alla inlägg
  • Catha87

    väntan på att få ett barn!

    Jag o min man har äntligen fått ett medgivande:) finns det någon som precis genomgått den långa väntan på att få ett barn eller är i samma sits som vi som väntar o väntar som vet hur jobbigt det är? Någon som är medlem i BFA o adopterat eller ska adoptera från Litauen?

  • Svar på tråden väntan på att få ett barn!
  • Catha87
    M2B13 skrev 2013-02-26 08:30:58 följande:
    Jag är inte helt i samma sits men hoppas snart vara det :). Ska gå föräldrautbildningen till våren och hoppas att vi får starta utredningen efter sommaren. Får jag vara med här iaf?
    klart du får! vilken kommun bor ni i?  själv bor man i Eslövs kommun inte den snabbaste precis när det gäller utrednig av adoption. Hoppas er går fortare!

    Lycka till! 
  • Catha87
    M I M M I skrev 2013-02-26 22:35:02 följande:
    Hej! Jag och min man väntar på att få börja vår utredning. Vi är med i bfa. Får jag hänga på er även om vi är lite efter i processen?

    Hoppas det rullar på bra för er alla!

    Kram
    klart du får:)  Vad roligt att ni också ska adoptera! Hoppas ni snart får börja er utredning! Har ni börjat fundera på vilket land ni vill adoptera från?
    lycka till!
     
  • Catha87
    ellinutti skrev 2013-03-02 20:59:16 följande:
    Hej!
    Jag och min man har vårat sista kurstillfälle på föräldrautbildningen nu på torsdag. Sedan på fredag ska vi ringa till socialkontoret och be att få börja en utredning om medgivande.
    Vi är redan adoptionssökande i BFA för att inte väntan ska bli så lång om/när vi nu får ett medgivande.
    Vi bor i Uppsala, tänkte höra om det är okej att jag också hoppar in på denna tråd?

    Mvh: Ellinutti     
    Hej!
    Klart du får! Skriv gärna o berätta hur allt går sen! Hoppas er utredning går fortare än vår, vi hade defentivt inte den snabbaste utredaren precis, tog 6 mån innan vårt kom upp i nämnen. Nu väntar vi på att våra papper ska skickas till landet.  
  • Catha87
    Crollan skrev 2013-03-04 13:24:19 följande:
    Hej!

    Har adopterat från Litauen och har inboxat dig!

    Lycka till med adoptionen!     
    Hej!

    Tack! lovar att det kommer  frågor :)
  • Catha87

    Jag håller oxå med övriga finns bättre ställen att uttala sin svaghet för adoption. Själv kan jag tycka att varför inte hjälpa dom barn som redan finns o behöver hjälp än att skaffa fram fler barn till vår stress värld . Givetvis hade jag inte tvekat att skaffa biologiskt barn om jag kunnat även om vår värld e som den är. 

    Jag o min går o väntar på att dom ska ringa från bfa o säga att våra papper ska få skickas till landet! Tycker att det borde vara vår tur nu, känns som man väntat i evighet, men så känner vi nog alla som är i denna sits.  Vi håller på att måla om vår källare som snart är klar:)  Där har jag tillbringat många timmar av min egna ledighet, då jag haft något annat att tänka på än min enorma barn längtan! För tillfället är ensam tid för mig enormt jobbigt, får för mycket tid att tänka på vad jag saknar. Tyvärr har jag en del sådan pga att jag jobbar oregelbundna tider.  Man försöker intala sig att man ska vara glad för vad man har men ibland kan inte tankarna undvika att tänka på den stora barnlängtan man har.
     

  • Catha87
    M I M M I skrev 2013-03-17 21:47:32 följande:
    Catha jag förstår att det känns segt! Hoppas de ringer snart och att ni snart får skicka era papper! Får jag fråga hur lång kötid ni har i bfa? Vi har sen maj förra året... Inte långt alls så vi får nog vänta innan vi för skicka några papper, när väl medgivandet är klart i höst någon gång...
    Vi har varit medlemmar i bfa från oktober 2010. Hoppas er utredning går fort o smidig. Vår kändes lång o seg..tyvärr.

    Lycka till med allt! 
  • Catha87
    MissHelena skrev 2013-03-18 22:33:52 följande:
    Hej Catha,
    vi funderar på adoption och ska troligen påbörja vår utbildning nu under våren. hur fungerar det med medlemsskap i BFA, måste man vara adoptionssökande för att få "stå i kö" redan nu innan, eller räcker det med medlemsskapet?  
    Hej! Jag är inte helt säker men tror inte du behöver vara adoptionssökande för att vara medlem i BFA.  När vi hade bestämt oss för att gå med bfa gick jag in på deras hemsida där man kunde beställa hem ett gratis paket om hur allt går till för att bli medlem. Man fick några papper som man skulle fylla i o sedan skicka tillbaka till bfa.

    Lycka till! 
  • Catha87

    Äntligen har vi fått ett samtal från bfa att våra papper ska få skickas till Litauen inom kort:) känns skönt att komma en liten bit närmare sitt stora mål:)

  • Catha87
    M I M M I skrev 2013-03-22 12:37:58 följande:
    Åh grattis catha, vad underbart! Hur funkar processen i Litauen sen? Får ni ansöka om specifika barn, eller matchar dom? Har dålig koll där känner jag... Hur lång är väntan på bb? Kram
    Tack! om jag förstått det rätt så blir man matchad med ett barn precis som andra länder, men sen får man ansöka om att få just de barnet. Det står på hemsidan ca 1 år men bfa säger att det är väldigt varierande för olika par, för en del går det fortare o för andra tar det längre tid. Hoppas på att det går fort för oss att få bb.

    Hur går det för er med er utredning? har ni fått påbörja den än? 
  • Catha87
    M I M M I skrev 2013-03-22 15:49:20 följande:
    Vi är på gång vi träffar våra utredare första gången nästa vecka, nervöst!!
    Håller tummarna för er att de går bra:)
  • Catha87
    strawberryshortcake skrev 2013-03-25 22:38:18 följande:
    Stort grattis Catha87! :)

    Hoppas väntan blir kort för er!
    Tack så mycket! 
    Hur går det för? har ni fått barnbesked?
Svar på tråden väntan på att få ett barn!