• viseversa

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Fast dom fick ju inte förbjuda barn så skylten om barnförbud togs bort. 

  • viseversa

    Jag kan i viss mån förstå att cafeägaren tröttnat. Jag har själv 3 barn men låter dom aldrig härja som vilda apor på cafeer och restauranger. Vet jag att det inte skulle funka så går vi inte på cafe med alla tre.

    Dock chockas jag ofta hur slappa vissa päron är vad gäller deras ungar. Det är ungar som springer och skriker,petar i andra gästers mat med smutsiga händer. Kastar saker omkring sig,kryper under borden,hoppar i sofforna.

    Hade jag haft ett cafe hade jag också tröttnat på alla ouppfostrade ungar som drällde in dagligen och släpptes fria vind för våg av sina föräldrar som tycker andra ska hålla koll. 
     

  • viseversa
    Anonym skrev 2013-03-05 08:22:07 följande:
    Å vad löjligt! Alla barn springer inte runt överallt! Att folk retar sig på sånt här. Ät hemma i stället!
    Nej alla barn springer inte runt. jag har varit på cafeer med ganska många barn där det funkat väldigt bra. DOCK finns det många föräldrar som låter sina ungar härja utan en tanke på andra och det förstår jag att man tröttnar på som cafe ägare. 
  • viseversa
    ChaosMum skrev 2013-03-05 08:24:45 följande:
    VA???
    Petar i andras mat?
    Du skämtar?  Jösses..

    ***********
    Jag undrar rent spontant, får inte caféägaren be ett sällskap lämna lokalen om de inte kan sköta sig efter en tillsägelse?
    Isf löser man ju en del av problemen med ungar som far runt. Kan de inte stilla still får man lämna.
    Ja jag har varit med om det ja. Dock ett ganska litet barn och jag själv är inte så nojjig för baciller så tog det ganska lugnt. Men hade ungen petat i någon annans mat kanske denne person inte varit lika förstående. 
  • viseversa

    Ja man kan nog be enskilda personer att lämna lokalen. men man får inte helt utesluta barn från ett cafe. Men stör man så borde ju cafeägaren kunna säga ifrån absolut. 

  • viseversa
    ChaosMum skrev 2013-03-05 08:32:43 följande:
    Ett litet barn som får gå ensam och peta i andras mat? Ännu värre!

    Jag hade rakt av krävt ny mat. Så piss i motvind är jag *s*

    Men man har alltså inte koll på sitt barn mer än så..
    Jo många har absolut koll på sina barn tycker jag. Men JA klart det finns ungar som tillåts härja fritt inne på cafeer. Nej jag bad inte om ny mat. Har små barn själv och har jobbat med barn. Det är inte barnets fel utan föräldern som inte har koll. Dock vet jag att det inte uppskattas av andra när barn kommer och petar i maten. 
  • viseversa
    Muppajävel skrev 2013-03-05 08:33:41 följande:
    Helt underbart! Äntligen!! Hoppas fler tar efter och att det hädanefter är mer regel än undantag att småungarna inte är välkomna :) Att det bara är på vissa cafèer det tillåts att ha dregelsäckar.

    Ska bli så SKÖNT att slippa höra gapandet,se asen ränna omkring och känna odören av bajs och kräk spridas överallt.
    YES!! 
    Ja du men man får inte utesluta barn från cafeer. Det fick inte det omtalade cafeet heller göra så skylten dom satt upp med barnförbud fick plockas ner. Sen ja jag kan förstå att det är jobbigt med springande och skrikande barn absolut. men man kan inte heller dra alla över en kam. Just på detta cafe hade dom haft en massa problem med barn som sprang runt att dom tillsist tröttnade vilket jag absolut förstår. 
  • viseversa
    ChaosMum skrev 2013-03-05 08:35:38 följande:
    Fast.. Tänk dig nästa tråd här inne "Caféägare kastade ut mig och min familj för att mina barn bara var små änglar"

    Mitt barn har superkrafter. Dvs det kan våldgå när som helst. När det sker så lämnar vi. Dels för att komma bort från det som stör (intryck osv) och för att andra ska slippa bli störda.
    Har problem med det där det vet jag, jag vill inte va i vägen men samtidigt kan man ju tycka att det är lite allmänt hyffs att inte tvinga på andra sina barn som lever om.

    Blir man tillsagt att gå så var nog inte barnen små änglar=). Jag går på cafe med min 2 åring ibland och så fort jag märker att han börjar tröttna och får myror i rumpan och börjar låta ja då går jag därifrån. JAG blir stressad av att veta att han stör. Men så länge han är lugn kan man absolut gå på cafe med små barn. Min 4,5 åring däremot har så mycket spring i benen att jag INTE går på cafe med henne=). min 6 åring är väldigt lätt att ha med sig på både cafe och restaurang. 
  • viseversa

    Ja det lider ju knappast brist på cafeer i Sthlm så att hitta någon annan stans att gå med barn är inte speciellt svårt.

Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!