• krusmynta02

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Denise87 skrev 2013-03-08 00:02:20 följande:
    ja men vad hindrar dig från att undvika att bli påkörd av en kundvagn och stå så att du störs av att någon springer runt och skriker? Vad hindrar dig från att gå en annan väg eller liknande? 

    Ja om jag går på  bio och grannen prasslar bredvid har jag egentligen fyra alternativ.

    1 byt plats
    2 be grannen vara tyst
    3 gå därifrån och se filmen hemma i stället
    4 sitta där och känna mig störd och väljer jag det sistnämnda så är det mitt problem.

    Ja barn är barn och ingen föds anpassad efter det samhälle den föds in i utan det krävs en viss process för att varje människa ska anpassa sig och lära sig vilka sociala regler som gäller i olika sammanhang, därför kan man förvänta sig att ett barn springer omkring eller skriker. Är det fortfarande otydligt för dig ? 
    Ja, barn är barn och det är den vuxnes ansvar att se till att
     lära dom hur man uppför sig ute bland folk.. (ja, jag har barn själv och hade Aldrig accepterat spring, bråk eller gnäll!) Börjar man tidigt så lär man ut att" så här ÄR det när man är på café restaurang eller affär--.Punkt och slut --inga diskussioner, det bara ÄR så för ALLA."..... Man kan ju lägga upp nåt som barnet har att plocka med...t.ex. ett risgryn i taget...små små bullbitar eller kaksmulor eller..Lägger man en tidning under stolen är den ju bara att kasta sen.. I affären kan man hoppa jämfota t.ex. vid tjat.. Då blir man pinsam och det tjatas inte...eller så har man kontanter med  och säjer att det här finns..
Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!