Inlägg från: Anonym (Till slut!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Till slut!)

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Cogito ergo sum skrev 2013-03-06 08:48:34 följande:
    Med sovande bebis i?
    Måste du fika just när bebis sover?
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-06 09:04:23 följande:
    ouppfostrade barn? Små barn har spring i benen det är normalt att barn leker och springer bara för att barnet inte orkar sitta still 1 timme så är inte barnet ouppsfostrat.
     Oj vad de kommer förlora kunder även om man inte har ett barn som springer så kanske man har en bebis mm Annas så kan man ju faktiskt tänka om och välkomna alla. Om man inte vill ha barn med föräldrar i samma rum som griniga människor som TS så kan man ordna ett rum där bara barnfamiljerna sitter och äter/fikar  mycket bättre ide tycker jag.
    Spring i benen är inte okej i caféer och restauranger. Mamma får väl inse att hon inte kan sitta i flera timmar och fika med de andra morsorna och därmed störa de andra gästerna?

    Jag är helt övertygad om att restaurangerna tjänar på detta. Det finns kvar barnvänliga ställen.
    Cogito ergo sum skrev 2013-03-06 09:06:14 följande:
    Tja alternativt när den är vaken har sina glädjetjut kladdar lite osv.. Trodde faktiskt att jag var mer hänsynsfull men uppenbarligen inte så jag ska nog gå när bebis är vaken och ingen kan neka tillträde och så ska han få pladdra på, söla osv. Inser ju här att hänsyn är något dåligt.
    Är det hänsyn att dra in en vagn som inte får plats i lokalen?

  • Anonym (Till slut!)

    Här säger DO att åldersgräns på café och restaurang är tillåtet:
    "En skylt som uppmanar föräldrar att lämna barnvagnen utanför, hänger utanför Café Kosmos. Något som samtliga blivit upprörda över.
    - Jag såg skylten och blev faktiskt förbannad. Det är som det skulle stå "här får inte killar komma in" säger Rebecca Jönsson.
    Magnus Jacobson, pressansvarig hos diskrimineringsombudsmannen, berättar att om man blivit nekad att komma in på ett café med sin barnvagn så kan man anmäla det till diskrimineringsombudsmannen men det tjänar inte mycket till.
    Kan välja att ha åldersgräns - Om ett café vägrar servera dig för att du är kvinna till exempel så är det underlag till diskriminering på grund av kön. Men åldersdiskriminering gäller inte på caféer och restauranger. Därför kan krogar välja att ha en 23-års gräns, likadant som ett café kan välja att säga nej till barn, säger han." www.expressen.se/gt/barnvanliga-fik---finns-det/

  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-06 09:42:21 följande:
    Vad ger er mer rätt gå till ett cafe än en mamma med barn eller pappa med barn? varför ens gå och fika om ni har ont av barn samma dumma fråga som många ställer varför vill du som förälder gå och fika med erat barn och och ha det trevligt?
    Det är ju bara turiga gubbar och tanter som ska ha den rätten förstår ni inte det alla med barn är ni dumma i hudet cafe mm är bara till för sådana som Ts har budskap gått in nu?
    Mammor och pappor med barn kan väl gå till caféer där barn är välkomna? Är det en rättighet att få dra med barn och barnvagn på nattklubb också?

    Budskapet är att alla caféer och restauranger ska kunna ha olika klientel. Är det verkligen ett så stort problem? Känner du dig krängt?
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-06 09:52:03 följande:
    Inte alls jag tycker bara att sådana som du kan gå till cafer där gubbar och tanter sitter.
    föreningen för pensionärer brukar anordna träffar på cafer  sådant skulle passa dig. Det är en tid som brukar vara innan alla bortskämda barn med föräldrar kommer dit men det kan ju vara en liten bebis som är med mormor eller farmor hjälp hur ska det gå för dig.

     
    Vad är det för caféer där gubbar och tanter sitter?
    De släpper inte in minderåriga på pensionärscaféerna....

    Varför ska du och övriga småbarnsmammor få bestämma vem privata caféer och restauranger ska ha som kunder?


  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-06 10:29:49 följande:
    Jag tycker så här om barnet inte kan sitta still springer runt stör andra då kan man gå ut med barnet.
    Men att gå ut och säga förbjud alla barn under 6 år att få gå och mysa med sina föräldrar på ett fik bara för några barn inte kan sköta sig är fel. Idag jobbar väldigt många heltid båda 2 man har inte tiden att göra något så speciellt ofta så den lilla stunden man kan göra det blir så mysigt och trevligt. Ska man då inte få göra det för att visa tycker att mindre barn än 6  år inte får fika?

    Min kära sons förskola gick ut med alla barnen förra året på min sons avdelning 17 barn med personal alla 4-5 år gamla det var speciellt inget man gör jämt. med de hade faktiskt skött sig fröknarna var så stolta och nöjda barnen störde inga och de hade haft så trevligt.   
    Nu verkar föräldrar till barn som stör inte ta sitt ansvar och gå ut med barnet. Sen blir det stora problem om det ska in 18 barnvagnar i ett vanligt café för att morsorna vägrar lämna vagnarna ute.
  • Anonym (Till slut!)
    Emerald88 skrev 2013-03-06 10:47:23 följande:
    Har bara läst TS.

    Nej. Jag håller absolut inte med. Vart ska komma härnäst? Varför öppnar man ensi detta fall, ett café och sen inte vill ha några kunder? Hur tänkte man där? Varför ska folk känna sig ovälkomna för? Ett sådant företag måste ha kunder om det ska kunna gå runt. Det där kommer inte funka i längden!
    Man vill ha kunder, och det finns gott om kunder som är äldre än 6 år.
  • Anonym (Till slut!)
    taquine skrev 2013-03-06 10:52:36 följande:

     Dessa lattemorsor som kan sitta i timmar på cafe måste väl vara något ganska nytt påfund eller? När jag och mina kompisar fick barn på 90-talet fikade vi oftast hemma hos varann, så ungarna kunde yla i sin hemmiljö och slippa störa andra. På våren och  sommaren fixa vi fika och filtar och åkte till någon park eller dyl, men det kanske inte är tillräckligt classy för dagens småbarnsföräldrar


    Ja, jag är säker på att det är rätt nytt. Sen, hur mycket tjänar en café ägare på att ha en morsa med småbarn sittandes där i timmar? Det är knappast så att de handlar för hundratals kronor...
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-06 11:11:12 följande:
    Det var ett väldans tjat om barnvagnar. Hört hört talas om bärsele/ Bärsjal det är väldig många som springer om omkring med detta och vanligare kommer det att bli. Närheten barnet får av att bäras omkring i en bärsjal är något alla läkare mm tjatar om
    Argumentet att alla skulle ha barnvagn med sig på caffe köper jag inte.  
     
    Om du läser länken i trådstarten så kan du se att det som mest är 18 barnvagnar inne i lokalen...
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym (Till slut!) skrev 2013-03-06 11:40:45 följande:
    Om du läser länken i trådstarten så kan du se att det som mest är 18 barnvagnar inne i lokalen...
    Rättelse, i denna länk var det: sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=5462232
Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!