Inlägg från: Anonym (Till slut!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Till slut!)

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Butterscotch skrev 2013-03-06 12:11:03 följande:
    Som sagt, ägaren har dragit tillbaka barnförbudet. Han fick lite gratisreklam i alla fall, och det var säkert bra för honom .-)
    Förhoppningsvis går han ut med ett nytt förbud snart. DO har tidigare skrivit att det är tillåtet med åldersgräns på caféer och restauranger. Lagen har inte ändrats så jag undrar varför de påstår annat nu.
  • Anonym (Till slut!)
    Butterscotch skrev 2013-03-06 12:22:45 följande:
    Vill han bli av med småbarnsföräldrar är det väl enklare att förbjuda barnvagnar i lokalen, det borde minska antalet. Det går ju alltid att hänvisa till brandföreskrifter eller nåt.
    Ja, två är tillåtna i lokalen nu. Så visst kommer barnantalet att minska.
  • Anonym (Till slut!)
    Skepparen skrev 2013-03-06 12:32:06 följande:
    Därför att DO består av en samling inkompetenta nötter. Det är även anledningen till att de sällan eller aldrig vinner några av de fall som de väljer att driva till rätten.

    Ålder är enligt lagen ingen giltig diskrimineringsgrund.  Att DO påstår annat är imbecillt.
    Det har du rätt i så klart. Tänkte inte på det.
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-06 12:34:57 följande:
    Ok, så bra då för alla som nu är allergiska mot barn. När kommer det nått cafè eller nån restaurang som förbjuder mobiltelefoner, datorer och högljudda? Drömmer
    Jag är inte allergisk mot barn och jag hatar inte heller barn. Men, betalar jag för en lunch eller middag ute på restaurang så vill jag inte ha skrikande barn som härjar vilt runt borden. McD finns för småbarnsfamiljer, de har till och med bollhav.
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-06 12:40:31 följande:
    Och jag anser detsamma när det gäller vuxna som pratar i telefon, sitter och chattar på sin laptop eller gappratar med sina medätare på luncher middagar. Detta upplever jag som ett större problem än barn som är med sina föräldrar ute ibland. Det är väl ok med barnfria uteställen men det behövs även ställen där man slipper det jag skrivit.
    Jag vet inte vilka caféer och restauranger som du brukar besöka, dit jag går sitter inte gästerna med laptops eller mobiler när de äter. På McD, som inte jag kallar restaurang, har jag däremot sett och hört ovanstående. Men så är det billigt också.
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym skrev 2013-03-06 14:33:30 följande:
    vad jag gärna skulle vilja veta hur lyckades denna man få in 18 barnvagnar med alla bord och alla andra gäster. Jag skulle gärna vilja veta då skulle han kunna hjälpa många med sitt tips hur man får in 18 barnvagnar och en då får plats med bord och andra gäster på ett sådant litet cafe.

    Det skulle även lösa frågan om våra funktionshindrade hur de ska kunna komma in på en del cafer med sina rullstolar. I kommunen där jag bor är det ett problem tillgängligheten för funktionshindrade personer på caffen mm. Våran kommun  har inte kunnat lösa det så bra som den  caffe ägaren har gjort. Så hur har han löst det jag vill veta det? När jag har fått svaret så kan jag be någon som jobbar på caffe  läsa hans lösning det skulle verkligen hjälpa till mycket så våra caffen kan ta efter. Ingen skillnad på barnvagn och rullstol båda är ett färdhjälpmedel
    Var står det att det var ägaren som drog in 18 barnvagnar?

    Det är antagligen gäster som ställer barnvagnar överallt och därmed hindrar övriga gäster att komma fram/få en plats.

    Är man ute i tid och hör av sig till ett café/restaurang så brukar man kunna reservera bord så att även en grupp funktionshindrade kan fika/äta tillsammans. Nog är det skillnad. En barnvagn tar extra yta, en rullstol sitter personen i även när hen fikar/äter. Stolar kan plockas undan...
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym (allt är idioti) skrev 2013-03-06 14:53:45 följande:
    så jäkla löjligt.
    finns det mer irriterande än folk som måste prata så högt så alla hör eller nån som pratar ett annat språk?
    nej barn är nog fan lugnare. mina barn pratar högt men icke att de springer runt.

    i dagens läge när man skaffar barn så kan man väl lika bra låsas in bakom bur och bom. så kan alla andra vara nöjda. skrattar och skakar på huvudet över dagens samhälle. patetiskt har det blivit
    Tycker du att det verkar gå lugnt till på lunchcaféet?

    "Lokaltidningen Vårt Kungsholmen var först att uppmärksamma förbudet och anledningen till förbudet är att fiket nu har tröttnat på att barn springer runt och välter stolar och bord i lokalerna utan att föräldrarna har koll på dem.

    - En kollega brände sin hand med varmt kaffe när han försökte värja sig för ett springande barn, säger Josef Shamon.


    Han menar att fiket inte kan ta ansvar för barnens säkerhet om de till exempel skulle ramla från en stol - och alltför många barnvagnar i lokalen utgör problem om lokalerna måste utrymmas.


    - Vissa har till och med bytt blöja i sofforna och det är inte okej när andra sitter och äter, säger Josef Shamon."


    www.expressen.se/nyheter/har-ar-fiket-som-forbjuder-barn/

    "– Vi har haft ett eskalerande problem med barn och problemen som kan uppstå när barn får springa och härja fritt i caféet och på övriga allmänna platser. De kan springa på soffor, förstöra andras kläder, välta ner stolar, bestick, glas, tallrikar, skada sig själva, spilla ut kaffe, strö ut socker över möblerna, säger Josef Shamon, talesperson för Nellys café."
    sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx&grupp=10974&artikel=5463075
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym (hej) skrev 2013-03-06 17:58:35 följande:
    Det är med all tydlighet du som är ouppfostrad med tanke på dina ordval

    Det är OK att du inte vill fika med barn - det är helt och hållet upp till dig, men att du påstår att barn som låter (oavsett av vilken anledning det är) är ouppfostrade ger inte ett intelligent eller moget intryck.

    Jag tror att dina föräldrar var lata som inte lärde dig hyfs.

    Kanske satt de mest och fikade
    Vad är ouppfostrat i mina ordval? Hur är det ouppfostrat att tycka att ouppfostrade och stökiga barn inte ska vara välkomna på alla caféer och restauranger?

    Var skrev jag att alla gör det? Oavsett så kan det inte vara ett problem för föräldrar att låta några caféer och restauranger vara för vuxna, eller?

    Haha, jag har en bra uppfostran, men vissa av dagens barn verkar sakna det.Solig

    Mina föräldrar arbetade hårt, och ställde krav och satte gränser för oss barn, kanske något för dagens unga föräldrar att ta efter?
  • Anonym (Till slut!)
    Millicent skrev 2013-03-06 20:32:08 följande:
    Äsch. Löjligt. Man får stå ut med folk när man bor i en storstad eller finns bland folk. Stör man sig så kan man säga till på ett trevligt sätt. Vet man inte hur man säger till utan att vara otrevlig eller aggressiv bör man gå kurs. 
    Varför är det löjligt att man inte vill ha småbarn som pillrar på ens mat eller morsor som byter blöjor vid bordet bredvid? Har det gått så långt att man måste säga till så är måltiden redan förstörd. Det skulle vara bättre om vissa föräldrar lärde sig att varken de eller deras barn är centrum i universum.
  • Anonym (Till slut!)
    Millicent skrev 2013-03-06 20:40:17 följande:
    Nej jag tycker att det är mycket bättre att stå upp för någon sorts norm och till exempel säga till den som byter blöjor offentligt där andra äter än försöka lösa det den konflikträdda vägen genom att försöka undvika risken att behöva säga till. 
    Visst kan man säga till men hur löser det problemet med alla de ouppfostrade 80-90-tals morsor som inte har koll på sina barn? (OBS alla är inte ouppfostrade så läs inte fel....)
  • Anonym (Till slut!)
    SupersurasunkSara skrev 2013-03-06 20:58:56 följande:
    För att de barn vi talar om här är de barnen som springer omkring i lokalen, petar på andra gästers mat, skriker okontrollerat osv. DET är ouppfostrat och förvisso är även det de slappa föräldrarnas fel, som inte uppfostrat sina barn.

    Precis, föräldrarna har inte uppfostrat barnen!
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym (HUH?) skrev 2013-03-07 13:14:44 följande:
    Eller okej, invandrare var dåligt val kanske. Men de med en utvecklingsstörning då. De kan ju höras och ibland kan VISSA äta så det inte ser så härligt ut..
    Hur kan du jämföra utvecklingsstörning eller invandrare med barn under 6 år?

    Jämför med pensionärer istället så blir det vettigare.
  • Anonym (Till slut!)
    chrissandra skrev 2013-03-09 17:57:44 följande:
    Men alltså! Vad i hela h-vete är det med människor som hela tiden måste dra in förståndshandikappade?
    Jag har ALDRIG blivit störd av en utvecklingsstörd eller förståndshandikappad när jag har varit på café. Barn däremot tillåts löpa runt som små vildar, det hör mera till regel än undantag. 

    Vill man fika där det finns barn kan man väl gå på ett café där barn är välkomna, varför måste man in på det "barnförbjudna" på bara livet? 
    Kloka ord! Tack!Solig
  • Anonym (Till slut!)
    Anonym (HUH?) skrev 2013-03-09 19:50:09 följande:
    Tonåringar då? Funkar det bättre för dig?
    Ska man förbjude dem också? Jag vill inte höra på vilka som var fullast på en fjortisfest och vem som låg med vem, tycker det är väldigt osmakligt när man försöker äta!!  
    Är de på stan vid lunchtid?
Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!