Inlägg från: mamma40plius |Visa alla inlägg
  • mamma40plius

    Fler som är lite äldre som är gravida?

    Här är 41 åring som väntar bebis i oktober. Är sjukt nervös över allt som kan hända. Har många frågor och funderingar. Detta är min första graviditet. Har ett barn sedan tidigare genom adoption. Den gången väntade jag barn 3 år så nu känns 40 veckor löjligt kort. Dock är jag mycket mer orolig denna gång och tycker att detta är mentalt jobbigare.

  • mamma40plius

    Lycka till Blingbling.!!


    Har träffat läkare på mvc idag. Kommer efter moderkaksprov att bli inskriven på specialstmödravården. Känns tryggt och bra.  Läkaren sa tom att jag själv kan få välja om jag vill föda vanligt eller med kejsarsnitt. Vet inte om detta kommer hållas, men om hon håller fast vid det så känns det oerhört lyxigt att själv få göra valet och inte vara beroende av andras vetande och tyckande. Detta är måhända lyxen med att ha andra sjukdomar?
  • mamma40plius

    Vad tråkigt, SoMa72.  Det är detta man är så nervös för vid VUL och UL.

    Håller tummarna för en solskenshistoria.

  • mamma40plius

    Här finns en 71:a i Sthlm som väntar barn i okt och känner mig också lite ensam. När jag fick min första ( född 03) så var det många jämnåriga som hade barn i samma ålder. Nu känner jag inte ens någon som är yngre och gravid.

  • mamma40plius

    Jag, som nu är 41,5 år mår prima. Har inte haft mer påtagliga problem än illamående och järnbrist ( som jag besvärades av redan innan graviditeten). Går in i vecka 28 på söndag och bebisen lever om för fullt periodvis. Verkar sova på dagarna och för liv på sena kvällar och nätter :) Har fått tid för planerat snitt den 9 okt.

  • mamma40plius
    anneleea skrev 2013-08-27 08:12:46 följande:
    Får ni mkt kommentarer om er ålder? Fick höra att "hur tänker ni egentligen? Din man kommer ju vara åldring när barnet är tonåring!! Fy vad elakt mot barnet!! Det kommer ju att skämmas!!" Jag blir så svarslös! Blir bara ledsen... :(

    Jag kan inte minnas att jag fått en enda kommentar ang åldern och tycker att även Landstinget varit väldigt generösa med att inte nämna ett ljud om åldern. Jag blir 42 i år och detta är min första gravidtittet. Har dock barn sedan tidigare, en tioåring som jag blivit mamma till genom adoption. Vi har många vänner som också adopterat barn och generellt så är a-föräldrar äldre och vi är fortfarande bland de yngsta :) Min sambo är 44 år. En läkare inom mödravården sa tidigt i min graviditet att gravida kvinnor runt 40 är det inga svårigheter med (dvs svårt med graviditeterna), det är värre med alla som är över 50. Hur många de egentligen är, vet jag dock inte :)
  • mamma40plius

    Haha, jag hade inte planerat ngn liten från början, men nu som nyförlöst 42 åring efter enkel graviditet har jag redan sagt till min man att jag vill göra om det (gissar på att alla hormoner strömmar) ?

  • mamma40plius

    Hoppar in här och frågar: var finns alla nyblivna mammor på 40 plus? Min lilla har hunnit bli en månad nu och jag har ingen i min närhet som har bebisar. Alla mina vänner är redan klara med den biten :) jag är 42 och sambon 44. Längtar efter umgänge med andra mammor som jag känner att jag har ngt gemensamt med. Samma ålder är ju inte nödvändigt, men jag känner att jag inte har riktigt samma livssituation och allt för mkt gemensamt med kvinnor 20-30 år. Bor i Sthlm.

Svar på tråden Fler som är lite äldre som är gravida?