Inlägg från: Blingbling |Visa alla inlägg
  • Blingbling

    Fler som är lite äldre som är gravida?

    Chimera71 skrev 2013-08-11 20:42:30 följande:
    Blingbling: Jag hoppas verkligen att du har rätt med tröttheten. Jag vill så gärna dölja graviditeten ett tag till men det känns som om det står skrivet i pannan på mig, haha! Får försöka bete mig som vanligt med arbetskamraterna bara Jag känner också av lite växtvärk , ömma växande bröst och så har jag fått otroligt gasig mage. Då ser det verkligen ut som om man e gravid Frågar någon får jag väl säga att jag har haft det lite för bra på semestern så jag har gått upp ett par kilo Annars har jag dålig matlust och får äta mindre än vanligt. Jaja ska upp imorgon 04.30 och göra mig klar för första jobbdagen som gravid

    Ja! Det är ju jättebra ursäkt med att man haft det lite för bra på semestern...det har man ju också haft - fast kanske på ett annat sätt Känner också som att det står tokskrivet gravid i pannan på mig...och det är kanske därför som jag redan nu börjat med lite stora flanellskjortor som jag använder och knäpper en knapp på...bara i förebyggande syfte och för att förvilla/dölja - även om jag själv inte tycker det syns något på min mage Visst är jag också lite uppsvälld på em och framförallt kvällar....men heller inte så mycket mer än vanligt. Min matlust är intakt ännu i varje fall, men jag ser ändå till att inte vräka i mig och absolut INTE "äta för två". Här ska jag inte gå upp mer i vikt än vad som nöden kräver, så min kaloriförbudsperiod kommer att fortsätta tillsvidare Håller tummarna för dig att inte dina kollegor är tankeläsare och/eller har röntgenblick i morgon! Uppdatera gärna hur det gick
  • Blingbling

    anna 2011, 38 år, 2:a barnet BF 7/10-13
    Rudbeckia, 42 år, 2a barnet, BF 15/10-13 (IVF)
    Zebran, 39 år, 3e barnet, BF 2/3-14
    kossann, 41 år, 4:e barnet BF 4/4-14
    Chimera71, 42 år, 3:e barnet BF 9/4-2014
    asan25, 40 år. första barnet  BF 6/3-14
    Blingbling, 42 år, 1:a barnet BF 8/4-14 - Göteborg/Värmland  

  • Blingbling

    Sådär, nu har jag startat upp en riktig BF-tråd för oss som är med här i tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-2-367/m70782406.html

    Jag har skickat ett meddelande till TS och frågat om det är ok att starta upp en sådan tråd, men jag har inte hört något från henne....så jag säger väl också att om TS dyker upp och inte gillar idén så får vi släppa den tråden

    Intressant att höra vad alla tycker om KUB och andra alternativ här inne! Själv är min kille och jag helt överens om att det bara är en sak inom fosterdiagnostik som gäller för oss och det är moderkaksprov. Finns liksom inget alternativ för oss.

    Anledningen är att ingen av oss vill ha ett antagande och en bedömning av hur stor risk det KAN vara med kromosomavvikelser genom att göra KUB. Både han och jag vill ha fakta och det kan man inte få genom KUB. Sedan är det ju så att om man skulle, enligt vårdens referensramar, få bra värden på KUB...ja då kan/får man inte gå vidare med fvp eller mkp. Då är det liksom kört och en sådan situation kommer jag inte psykiskt att fixa, kommer inte kunna slappna av överhuvudtaget.

    Mkp kan man ju ta redan från vecka 11 (10+0) och så får man ett snabbsvar inom en vecka. Det innebär att om något skulle vara fel och man blir tvungen att avbryta kommer man att vara i vecka 12.
    Tar man istället fvp så tillåts man inte göra det förrän tidigast i vecka 14 och då får man också gå och vänta i 3 veckor innan svaret kommer, så tidigast i vecka 17 får man svar på det provet.

    För mig är det ganska givet att jag mycket hellre vill veta fakta i vecka 12 än i vecka 17....liten kommer växa till sig mycket under den tiden om vi blir tvungna att avbryta graviditeten och den situationen vill jag i så fall göra så smidig som det går.

    Jag vet mycket väl att det är 1 (-2)% risk med att göra fvp eller mkp, men den risken är jag villig att ta eftersom jag blir gravid ganska lätt och dessutom redan haft ett gäng missfall.
    Nu säger inte jag att jag struntar i ifall jag får ännu ett mf, men jag tar hellre den risken än att få ett barn som kräver enormt mycket mer genom hela livet på grund av kromosomfel....
    Vet att sådana här tankar och uttalande om att avbryta en graviditet om t.ex. d.s. upptäcks, ja de tankarna kan reta upp många personer...men man måste också göra det som känns rätt för en själv - vilket både min kille och jag som sagt var nu är helt överens om (tack och lov!).          
     

    Är jag helt ute och cyklar nu...men hette det inte NUPP för "hundra år sedan" och nu heter det KUB istället??? Någon som vet?
    Har för mig att man för några år sedan kallade det för NUPP och då bara gjorde ett UL för att kolla vätskespalten (som du redan skrivit anna 2011), men nu har de döpt om proceduren till KUB eftersom det även innefattar ett blodprov....?

        På tal om KUB (som jag fortfarande inte kommer att göra! ) så undrar jag lite över vad det är för magisk gräns 1:200 som du nämner rudbeckia? Är det med värden över den gränsen som man inte får gå vidare med mkp och fvp? 

  • Blingbling
    Chimera71 skrev 2013-08-14 21:31:37 följande:
    Håller tummarna Blingbling!!!

    Jag överlevde helgen utan problem då jag träffade min killes mamma...så tack för tumhållandet!

    Eftersom jag brukar köra perioder då alla onödiga kalorier är tillåtna (godis, kakor, alkohol etc), för att hålla lite koll på vikten, så var det ingen som höjde på ögonbrynen när jag sa att jag dragit igång en sådan period nu och då klarar man sig ju väldigt smidigt undan alkoholbiten också utan att någon behöver undra   

    Så...det verkar faktiskt som om min skylt i pannan om att jag är gravid inte heller är på plats.... Oskyldig Tungan ute  

    Härligt att höra att det gick bra för dig på jobbet - när du kommit på trixet med att käka lite smått oftare. Man får ha lite knep ibland som gör att tillvaron blir lite bättre!
    Själv så känner jag inte av något illamående än (är idag på 6+1) och jag hoppas heller inte att det kommer något sådant, för det är jag mer än gärna utan!
    Kan känna lite ibland när jag anstränger mig lite för mycket och samtidigt är hungrig...den kombon är inget bra har jag märkt....

          
  • Blingbling
    Modesty Blaise skrev 2013-08-16 07:40:07 följande:
    Rädd att det inte blir så långvarigt dock... Testade med CB digital i morse för att se att se att det går åt rätt håll, dvs att testet visar "Gravid 3+". Döm om min förvåning när jag läser "Inte gravid"! Konstigt att min hcg nivå skulle ha sjunkit så lågt på 4 dagar fast jag inte fått minsta tecken på att graviditeten har avstannat. 

    Men...det verkar ju helt galet ju! Kan det bli fel på ett sådant test? Isåfall måste det ju vara ett riktigt "måndagsexemplar" du använt... Nä, håller tummarna för att det visar helt fel!!!
  • Blingbling
    jo1976 skrev 2013-08-16 07:54:11 följande:
    Här är en 37 år, väntar 2:a barnet. BF 13 april.

    Hej jo1976 - välkommen hit och GRATTIS till plusset! Alltid roligt att fler dyker upp så man slipper känna sig så ensam i att vara "äldre" (vilket man absolut inte känner sig som...inte jag iaf )och gravid! Skriv gärna in dig i vår BF-lista och länken till den hittar du i inlägg #199 här i tråden
  • Blingbling

    Stooooor styrkekram till dig från mig också Modesty Blaise!!! Fy sjutton så tråkig den där situationen är och jag vet precis hur du känner dig....när man liksom bara v-e-t vad som är på gång, men ändå inte kan göra ett dugg åt det....

    Tänk bara på att om nu kroppen ska dj-vlas så mycket med dig så får du inte ge upp framöver - det är bara att ge igen vid nästa ÄL!!

    Vet att det är hårt att tänka så nu, men vi är många som hejar på dig/er inför ett nytt framtida försök!!!
    Uppdatera gärna hur du mår och vi finns här om du behöver prata/skriva av dig dina tankar, om inte annat så får du väldigt gärna inboxa mig så mycket du vill - min brevlåda är gigantiskt stor! Kram!!!

  • Blingbling

    Jag har en fråga till er som varit gravida ett tag och som fått en mage. Har ni använt något änglasmycke/bola? Vilka erfarenheter har ni i så fall av detta? Blir omgivningen/du själv galen på den där klockan? Nyfiken eftersom jag ju faktiskt måste/vill leva upp till mitt alias i verkligheten (vilket jag iofs gör ändå ) också....

Svar på tråden Fler som är lite äldre som är gravida?