Inlägg från: Aileen Allannah |Visa alla inlägg
  • Aileen Allannah
    Anonym skrev 2013-03-11 08:17:34 följande:
    Berätta för barnmorskan att du är rädd, använd emla om du vill, men jag lovar bedövningen gör inte ondare än ett myggstick. Det kan vara svårt att emla om du inte haft stav innan då barnmorskan ofta vill känna in den exakta placeringen.

    Sen tittar du åt ett annat håll när hon sätter in staven, sen såklart gofika som belöning. Det är över på några minuter, det som tar längst tid är att vänta på att bedövningen ska verka.
    Man kan ju Emla hela insidan av överarmen om man vill.
  • Aileen Allannah
    Anonym skrev 2013-03-11 10:18:49 följande:
    Känns onödigt när det tar ondare att dra av plåstret än att få bedövningssprutan.
    Missade du att ts är spruträdd? Det spelar ingen roll att du säger att sprutan inte gör ondare än ett myggstick, kan man slippa ens känns den så är det ju bättre. Och man måste inte ha plåster bara för att man använder Emla.
  • Aileen Allannah
    Anonym skrev 2013-03-11 11:23:23 följande:
    Nej jag missade inte det, är själv spruträdd, och har propsat på både lugnande ch sövning, men fått förklarat i lugn och ro att det gör ondare att dra av plåstret, är man minsta rationell så vågar man testa, går det sen inte för att paniken tar över så kan man backa och lägga emla.


    Ja, men med risk att man inte kan sätta in staven, eftersom det tar tid innan Emla verkar. Att sätta på Emla innan man går till mottagningen ökar chansen för att det inte ska kännas något, och som sagt, man behöver inte använda plåster.
Svar på tråden Emlaplåster + Bedövningspruta vid insättning av p-stav??