Inlägg från: Anonym (Hur långt?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hur långt?)

    Ni som lever i en relation utan sex/närhet hur orkar ni???

    Tom Araya skrev 2013-05-19 12:55:13 följande:
    Acceptera det som sexlöst!
    Ett förhållande är väl inte bra om du måste söka en av dess (och för dig viktig) beståndsdelar på annat håll, det är självbedrägeri.
    Hur långt ska vi dra detta då? Varför ska vi kräva att vissa delar (sex, ömhet, kärlek - you name it) exklusivt ska komma från vår partner medan de flesta accepterar att man måste få socialt umgänge från annat håll? Varför räcker det inte med ens partner här?
  • Anonym (Hur långt?)
    Anonym (ärlighet) skrev 2013-05-19 13:15:17 följande:
    Det finns massor av argument för att öppna och tillåta varandra att söka sex eller annat utanför relationen men väldigt få människor och relationer mår bra av lögner och otrohet. Sorgligt men sant.    
    Jag ser inte kopplingen mellan lögner/otrohet och söka sex utanför relationen.

    Jag praktiserar det inte av rent ointresse, men förstår inte varför så många snackar om tillit och sedan inte tillåter att ens partner har sex med någon annan. Det måste ju vara den ultimata formen av tillit.
  • Anonym (Hur långt?)
    Anonym (ärlighet) skrev 2013-05-19 16:52:16 följande:
    Jag är inte säker på att jag håller med men det spelar inte så stor roll.
    Om det är som du säger, att du anser att du inte känner tillit till din partner på ett sätt som är helt avgörande.. då är det väl rimligt att ta upp detta och prata om det?

    Så hur du än vänder det och anser att det är rimligt att söka sex utanför relationen så kan det knappast innebära att det är rätt att ljuga och gå bakom ryggen på sin partner?

    Eller tror du på fullt allvar att man får en bra relation av detta?

    Visserligen kan man kanske tänka/tycka ungefär.. skitsamma, den här relationen är fejk, den är inte så viktig och kraschar det så skiter jag i vilket. Jag skiter också i om jag sårar min partner allvarligt. Allt detta eftersom jag ju inte fått det jag behöver - och inte har ryggrad nog att stå upp för detta och var tydlig..

    Men att hävda att det skulle vara en bra lösning för att bibehålla en äkta, nära relation.. det tror jag de flesta inser är bullshit och självbedrägeri. 

    När man lovar varandra trohet, uttalat eller underförstått, så ingår det ett antal delar i "avtalet". Ärlighet och sexuell exklusivitet är en bit.. Närhet, omtanke och sex ingår troligen också (för de allra flesta). Om den ena parten i "avtalet" upplever att villkoren inte längre är uppfyllda så är det rimligt att man säger ifrån och försöker lösa problemen. Funkar inte det omförhandlar man eller, i värsta fall, säger upp avtalet.   
    Men sluta fåna dig, jag sa ingenstans något om att ljuga eller gå bakom ryggen. Har heller aldrig sagt att jag anser mig sakna tillit till min partner. Vad får du allt ifrån? Glad Att vara läskunnig är en förutsättning för att diskutera på ett diskussionsforum.

    Ditt s.k. avtal är högst individuellt. För vissa betyder det att man inte får visa sig för andra av motsatta könet, andra har en mer avslappnad relation till det hela och tillåter kompisar av motsatta könet, och vissa går hela vägen och låter ens partner göra allt. Det är relativt och bara för att du tycker det ingår vissa saker så är det långt ifrån alla som tycker likadant. Därav min fråga till Tom, jag ville bara kolla var han låg i spektrat.
  • Anonym (Hur långt?)
    Anonym (ärlighet) skrev 2013-05-19 23:07:12 följande:
    Antar att jag missuppfattade detta som du skrev och som jag reagerade på.. Vet inte var du/ni befinner er i detta men jag får för mig att det inte är något som varit uppe till diskussion hos er?

    Eller är det verkligen så att du föreslagit en öppen relation men fått nobben?
    Oavsett vad så backar jag om jag missuppfattat och det faktiskt är så att ni har en öppen, rak och ärlig diskussion runt detta. Men uppfattade att du ansåg att det vore rimligt att ha sex med andra om man inte får det hemma (utan att komma överens).

    För min del är den totala öppenheten och ärligheten det mest tydliga tecknet på tillit. Oavsett vad man tänker/känner eller önskar så kan man prata om det utan att behöva oroa sig för vad som ska hända. Man lyssnar och försöker lösa problemen tillsammans.    
    Det var nog ett missförstånd ja. Jag har inte nämnt min relation alls, utan det var en hypotetisk fråga. (Själv vill jag inte ha öppet förhållande, som jag skrev förut - av rent ointresse.)

    Jag tycker som du. Att kommunicera och dela med sig av sina tankar är det mest tydliga tecknet på tillit, men samtidigt skulle jag aldrig kunna lita på min partner tillräckligt mycket för att sex-på-sidan skulle fungera. Jag skulle inte må bra av det.
  • Anonym (Hur långt?)

    Lätt hänt. Men vad tycker du om det här med sex-på-sidan då? Så länge det är överenskommet i relationen alltså. Skulle du fixa det? Om inte, varför inte?

  • Anonym (Hur långt?)
    Sexig singel skrev 2014-06-13 18:41:57 följande:
    Själv lever jag utan sex som singel. Jag tackar varje vecka nej till sex. Det gör jag av olika anledningar; Dels för att polis inte utreder sexuella trakasserier och andra övergrepp på min person, jag förstår att de har preskriberingstider så då väljer jag helt enkelt att sexstrejka. Jag väljer också att göra så eftersom jag diskrimineras i fråga om lön och i studiesammanhang.
     Tills samhället och arbetsförhållandena accepterar mig som jämlik, inte bara juridiskt men ekonomiskt och beteendemässigt så tänker jag inte ha sex. Visst, jag blir kåt  och sex kan vara jätteskönt men det finns onani och sport, yoga och annat som man kan använda sin energi till. Sex är inte allt här i livet. Det finns mycket annan njutning man kan ägna sig åt.
    Kärlek är inte heller allt här i livet för den som inte kan uppleva det.
  • Anonym (Hur långt?)
    Anonym (?) skrev 2014-06-15 16:09:37 följande:

    Vi har nog lite olika syn... Att sexstrejka skulle jag uppleva som ett straff mot mig själv (dvs om jag utförde det).


    Du straffar dig själv för att samhället inte ser ut som du vill? Lär nog inte hjälpa... lika effektivt som att knyta näven i byxfickan eller ge dagens tistel i en insändare.


    Jag tror inte att personen som skrev det där är en sexuell individ, och det han/hon skriver tyder ju på att det är tvärtom. Och då är det ju ingen förlust för honom eller henne att strejka. Precis som det inte är någon förlust för en känslokall människa att vägra ge kärlek. :)
Svar på tråden Ni som lever i en relation utan sex/närhet hur orkar ni???