• Anonym

    Märker veganerna om jag har smör och grädde i maten?

    Jag känner iaf skillnad. Smör och grädde av soja, mandel eller havre har en helt annan smak..

  • Anonym
    Jackson skrev 2013-04-08 16:11:13 följande:
    Det är väl bara att göra en tomatbaserad köttfärssås (quorn) och spaghetti, eller ugnsrostade rotfrukter med quornfilé eller kikärtsbiffar? Eller en sallad eller vad som helst.. varför inte fråga dom om du är osäker?
    Veganer äter inte quorn, det innehåller äggvita...
  • Anonym

    Har du tänkt på att de kanske delvis äter veganskt för att de är mjölkallergiker eller laktosintoleranta?  Då lär de definitivt märka vad du haft i maten, de kan bli rejält dåliga...

  • Anonym

    Du måste skoja.

    Skulle du servera skinka till muslimer som kom på besök runt jul också? 
    Eftersom att man ska äta skinka vid jul.
    Skulle du göra samma sak mot judar? Som äter koscher.

  • Anonym
    Anonym (Matlagaren) skrev 2013-04-08 16:22:55 följande:
    Vilka sjukdomar då? Nu hittar du ju bara på.

     
    Har du tagit bort något ur kosten under en längre tid kommer du att reagera på det om du får i dig det igen.
    En vegetarian/vegan kan tex bli riktigt, riktigt sjuk av kött. Personen kan tom bli dålig av att äta något som blivit stekt efter att kött stekts i samma platta om man inte rengjort den mellan.

    Har du inte druckit mjölk på ett tag kommer du att bli intolerant mot det också. Människan är egentligen inte byggd för att dricka mjölk i vuxen ålder. 
  • Anonym

    Ett tips kan ju vara att laga något thai inspererat med grönsaker och kokosmjölk o servera ris eller liknande till.
    De är väldigt respektlöst att bjuda in till middag o sen inte laga något de kan äta.

  • Anonym

    Gör en alternativ sås då? Salsa, tomatbaserade såser, asiatiska såser med kokos, veganpesto - det finns ju ganska många. Och om du vill göra något gräddigare finns det soja- och havrebaserade "mejeri"-produkter.
    Rostade rotfrukter och grönsaksbiffar passar väl de flesta?

  • Anonym

    Det är rätt många som blir dåliga av mjölkprodukter, som är laktoskänsliga helt enkelt, det behöver man inte vara vegan för att vara.
    Jag upplever två problem här, ett, att du tycker det är svårt att laga veganmat, det kan jag förstå, det skulle jag också tycka och det förstår säkert dina gäster också, varför inte be dom om råd, dom om några borde ju veta vad som funkar.
    Jag har en väninna som är multiallergiker och jag frågar alltid om hennes råd och kollar med henne om jag ska laga mat till henne, i och för sig kan ju konsekvensen bli ett andningsstopp i hennes fall så det är rätt allvarligt.
    Det andra problemet jag kan se är att du inte respekterar deras val att äta veganskt, du uttalar dig föraktfullt om det och det är inte ok att göra om sina gäster, om du känner så, varför i hela friden bjöd du in dom överhuvudtaget?    

  • Anonym

    Men varför har diskussionen snöat in på om veganmat är hälsosammare eller inte? Är det moralism och värderingar ang. vegankost som gör att du tänker lura dom, TS?

  • Anonym

    Min man får eksem av mjölk!!!! Det är inte så många som vet...

Svar på tråden Märker veganerna om jag har smör och grädde i maten?