Inlägg från: elmadumle |Visa alla inlägg
  • elmadumle

    AKUT HJÄLP! Kaninen har fått ungar!

    Jag har en liten uppfödning av kaniner, och det är just digivningen som sliter på honan. Jag ger pellets som vanligt under dräktigheten, efter när honan fött ökar jag på mängden, och ger morgon och kväll iställer för en gång/dag. Givetvis fri tillgång på bra hö och vatten. När ungarna sedan börjar komma ut ur boet ökas mängden pellets. Hoppas det går bra för ungarna, håll koll på deras känsliga magar bara, märker du att de får diarre så ta bort allt utom hö och vatten tills det lugnat sig.

  • elmadumle
    Lilia skrev 2013-04-11 14:01:29 följande:
    Jag har haft kaninungar många gånger. Rör inte boet. Mamman blir väldigt stressad av det. Ta heller inte upp henne, hon vill ha koll på boet hela tiden. Det bästa är att låta henne och ungarna vara ifred tills ungarna lämnar boet längre stunder. Då kan du ta upp ungarna och kela med dem. Ungarna ska vara med sin mamma i minst åtta veckor. Enligt lag ska din kanin ha en kompis och det tolkar jag det som att din kanin inte har så behåll gärna en unge sen. Din kanin behöver mer fett i fodret också, en bra fröblandning t.ex.

    Det är inte en lag på att kaniner ska bo ihop, bara en rek från jordbruksverket som kan bli katastrofal vissa gånger. Som uppfödare skulle jag aldrig rekommendera två kaniner i en bur, flera kaniner, flera burar. och djuraffärernas fröblandningar är inte bra, bättre köpa ren kaninpellets på granngården ex.
Svar på tråden AKUT HJÄLP! Kaninen har fått ungar!