Inlägg från: Anonym (lvu) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lvu)

    Resa utomlands...

    Familjehem med placerade barn får skippa utlandsresor eller resor långt bort från sitt hem. Detta kan dem göra när barnen har flyttat hem.

    Det är fruktansvärt egoistiskt av de familjehem som vill resa bort och på så vis ställa in den lilla kontakt som barnen får ha med sina RIKTIGA föräldrar.

    Så ni familjehem, ni har själva valt detta arbete/uppdrag, då får ni också sköta det så att barnen får det så bra som möjligt i den kaotiska situation dem har hamnat i!   

  • Svar på tråden Resa utomlands...
  • Anonym (lvu)
    Anonym (lvu 2) skrev 2013-04-15 19:29:08 följande:
    Håller med.

    Tack!

    Jag läste på nåt familjehems forum där hemmen tyckte föräldrarna var egoistiska som förvägrade barnen att resa bort med familjehemmen.

    Struntprat .... snacka om att fokusera på SIG själva och inte på de stackars placerade barnen som saknar sin familj som dem får träffa alltför sällan. Mitt barn får bara träffa mig 2 ggr i veckan.  Demon

    Jag kommer aldrig lämna ut mitt barns pass till "familjehemmet" !!!     
  • Anonym (lvu)
    Anonym (lvu 2) skrev 2013-04-15 19:36:28 följande:
    För de åker ju p.g.a att de tjänar pengarna på de barn som är placerade. För oftast jobbar inte familjehemsföräldrarna. Okej om de jobbar samtidig som de också har placerade barn på ett vanligt arbete. Då kan de åka utomlands.
    Annars inte.

    Nej, jag tycker inte ens då att det är okej. Efterssom barnen så sällan får träffa sina föräldrar så är varje sekund viktig!
  • Anonym (lvu)
    LinneaJosie skrev 2013-04-15 19:30:58 följande:
    Så de får aldrig semestra? Nog kanske man kan åka nån vecka om året utan att kontakten med bioföräldrarna lider? Jag skulle nog bli glad om mitt barn fick åka utomlands nån gång.

    Mitt barn reser utomlands med mig minst 1 gång per år. Det bör väl räcka?!
  • Anonym (lvu)
    Lilia skrev 2013-04-15 19:42:16 följande:
    Klart att man får åka på semester som familjehem. Det har jag gjort flera gånger. Det är inte själviskt alls. Hade bio. föräldern skött sig från början hade barnet aldrig blivit omhändetaget. Så sluta vara så egoistisk!

    Skött sig?

    Säger du så till dem som dör i cancer också?    Ähh...... hade NN skött sig hade NN aldrig fått cancer och dött....
  • Anonym (lvu)
    Anonym skrev 2013-04-15 19:48:43 följande:
    Varför missunna sitt barn en semesterresa? 

    Varför missunna barnet den lilla kontakt dem får ha med sina föräldrar?
  • Anonym (lvu)
    Lilia skrev 2013-04-15 19:55:07 följande:


    Snälla, försök se till ditt barns bästa och inte till ditt eget. Barnet har det bättre där hon/han är nu. Kan du inte vara glad för barnets skull istället?

    Hur i h-vete (ursäkta ordval) vet du det

    Mitt barn har det defintivt INTE bra där det är nu! Varför ska man vara glad när ens barn lider?? Skulle du vara det så är du inte särskilt bra förälder må jag säga! 
  • Anonym (lvu)
    msmalin skrev 2013-04-15 19:56:26 följande:
    Alltså helt ärligt. Jag är uppväxt med fostersyskon. Alltså plaserade barn i min familj. Så du anser för att mina föräldrar ställt upp och tagit emot barn som föräldrarna själva inte klarar av att ta hand om av en eller annan orsak då ska jag aldrig få åka utomlands?
    Är det inte du som är egoist här? För att DU inte vill missa umgängestid med barnet. Barnet kommer nog ha riktigt roligt utomlands och ha massor att berätta för dig när det kommer hem. Varför missunna barnet denna upplevelse.
    Du är missunnsam både mot ditt eget barn och den andra familjen som ställer upp och fostrar ditt barn när du tydligen inte kan.

    Vad vet du om jag kan eller inte? Jag tar mycket bättre hand om mitt barn än den familj barnet vistas i för tillfället. 

    Klart du ska få resa utomlands - så fort de placerade barnen har fått flytta hem igen, men inte förrän då.

    Klarar inte din familj att vänta på det så får dem helt enkelt säga upp sitt uppdrag. Allt annat ÄR egoistiskt mot det stackars barnet som tvingas leva i er familj mot dess vilja.     
  • Anonym (lvu)
    Anonym (lvu 2) skrev 2013-04-15 20:02:20 följande:
    Nej jag kommer aldrig vara glad över att barnen är på ett familjehem. De har inte alls det bättre där.
    Jag hoppas du själv blir anmäld och att du får en socialsekreterare som gör allt för att du ska bli av med barnen / barnet. Då kan du säga till mig att det var ju för mitt eget bästa. Fast det kommer du aldrig göra.

    Det är ingen idé att försöka förklara för dessa naiva människor som aldrig har varit i vår situation! Bara att ge upp.....
  • Anonym (lvu)
    Lilia skrev 2013-04-15 20:15:23 följande:


    Det är en stor skillnad på att bli sjuk och dö och att inte ta hand om sitt barn! Det går inte ens att jämföra.

    Suck...... hur många tror du inte får barnen placerade PGA sjukdom?????

    Du är ju helt okunnig ..... titta vidare i andra trådar istället kanske?  
Svar på tråden Resa utomlands...