Inlägg från: LitenKnodd |Visa alla inlägg
  • LitenKnodd

    Första barnet - BF januari 2014

    Plussade i tisdags efter ett MF i mars, så just nu är det blandade känslor eftersom det inte gick bra sist. Har precis gått in i v.5, sist fick jag missfall i v.6. Så hoppas det går bra denna gången!
    Beräknad BF 22/1-14. :) så väntar bara på att den första kritiska tiden ska vara över!!

  • LitenKnodd
    te82 skrev 2013-05-17 00:11:31 följande:


    Förstår hur du känner. Jag hade MA i januari i vecka 10+5 men graviditeten hade troligtvis stannat av i vecka 7. Nu plussade jag i veckan igen och är både glad, förväntansfull och nojjig. Men känner mig mer avslappnad den här gången i alla fall. Man kan ju inte påverka så mycket förutom att ta hand om sig själv. Så jag försöker vara glad och lugn så länge och håller tummarna. BF beräknat till 19 januari ungefär. Hoppas, hoppas!
    Jag håller tummarna för dig! 
    Jag känner mig också mer avslappnad och tänker inte så mycket på att det faktiskt växer en liten i magen på mig. :) Försöker att inte göra det om det nu inte skulle gå vägen denna gången heller. Men det känns annorlunda nu, så förhoppningsvis så går allt bra nu. :)  
  • LitenKnodd
    mariafii skrev 2013-05-17 08:54:25 följande:

    Vet att man kan få missfall senare också men ändå så är det något med v.6 som gör iaf mig extra nervös
    Jag har hört att v.6 är det väldigt många som får mf i, så jag hoppas att jag går över den gränsen den här gången. :)  
  • LitenKnodd

    Lär fel att många får missfall i v.6, men av de mf som sker så är många i v. 6 menade jag ju.. ;) 
     

  • LitenKnodd
    Lövings skrev 2013-05-17 11:04:04 följande:
    En fråga; i vilken vecka börjar ni berätta för era nära och kära?? Och varför just då?

    Själv kommer jag inte berätta för någon förren den magiska gränsen, vecka 12. Detta för att jag vill inte "jinxa" det. Om jag får missfall innan och har berättat det för dom kommer jag istället bli helt förstörd att berätta det!
    Förra graviditeten så berättade jag för några av mina kollegor samt för några vänner samt mina föräldrar och sambons. Gjorde vi samma dag som vi plussade, tyvärr blev det mf... 
    Så denna gången så vet än så länge bara jag, sambon, en nära vän till mig och min mamma. Mamma vet för jag var tvungen att fråga lite ang. anställning och så.. ;)
    Men tänker inte säga till någon mer innan vi passerat v. 12, även om man helst vill skrika ut det till hela världen!! :D 
  • LitenKnodd

    Goaround, man gör ett RUL i v.18-20, men VUL görs tidigare. Jag fick det för att bekräfta hur långt gången jag var. Tyvärr fick jag missfall den graviditeten. Men man kan få VUL om man ber om det. :)

  • LitenKnodd

    Evelina84, på hälsosamtalet går man igenom om det finns kända sjukdomar i släkten, tar blodprov och lite andra bra grejer. :) Sedan får man ofta med sig massor att läsa! Ska på mitt 31/5. Längtar! Pratade med min BM idag, hon blev jätteglad över att jag var gravid igen. Skönt att det är två veckor kvar för då hinner jag gå förbi v.6.

  • LitenKnodd

    "mensvärk" är i själva verket livmodern som ändras och typ sväller(?) och det är det som känns som mensvärk. Man blir nojig men det är fullt normalt! ð???

  • LitenKnodd

    Jag har blivit testnarkoman!! Haha! Köpte ett 20-pack från testlagret innan jag visste att jag var gravid. Men innan dom hann komma åkte jag självklart till Apoteket och köpte CB digital för jag fick den där känslan. Så trots att jag vet att jag är gravid så testar jag, mest för att jag blir så glad över dom båda strecken. ;)
    Nu går jag strax in i v.6, det var då jag fick missfall sist så denna gången håller både jag, sambon, min bästa vän och mina föräldrar tummarna ( bara vi som vet att det ligger en knodd därinne!).
    Längtar till v.7! :)

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014