Inlägg från: Jan 2014 |Visa alla inlägg
  • Jan 2014

    Första barnet - BF januari 2014

    sweetmoments skrev 2013-11-24 10:33:11 följande:
    hej på er igen!

    jag har reagerat nu på mina svullna händer. det gör ont nattetid och när jag vaknar :( fingrarna är tjocka som korvar! jag är livrädd för att åka på havandeskapsförgiftning..



    Detta är vanligt, har själv problem med detta, känns typ som fingrarna somnar, men väldigt svår väckta. Detta beror på en kanal (kapaltunnel?) i handleden täpps till av vätska. Jag upplever inte att jag är svullen men har ändå problem. Läste att man ska vara försiktig så nerven inte bli påverkad och sova med handledsskydd som finns på apoteket alt får av sjukgymnast. Har inga problem sen jag började med handledsskydd.
  • Jan 2014

    Grattis till alla er som fått barn!

    Är själv i v.33 och har gått upp 1kg totalt. Tyvärr tror jag att jag kommer hamna på runt -5kg, då jag tappar i vikt...

    Undra hur det "känns" när barnet lagt sig med huvudet neråt?

    Upplever det som att huvudet är under/vid höger revbenen och rumpan neråt och benen neråt mot vänster sida..sparkarna känns oxå just vid benen och lite tryck vid huvudet, alltså där jag tror de ligger...

  • Jan 2014
    Igloo skrev 2013-11-28 08:00:18 följande:
    Wooohooo fick reda på nu på morgonen att jag fått min sjukskrivning beviljad för hyperemesis. Skönt slipper jag tänka på det och koncentrera mej på att försöka få i mej mat i stället :)

    Grattis till er alla som fått era bebisar :)



    Va skönt, hoppas min också blir beviljad. Hur ligger du till viktmässigt?

    sista månaderna har jag börjat tappa i vikt
  • Jan 2014
    Igloo skrev 2013-11-29 07:21:31 följande:
    Jag ligger ca 2-3 kg plus, mådde bra några veckor runt vecka 20 och kunde gå upp då några kilon och det har jag fått behålla

    Har stått stilla i vikt nu i snart tre månader. Har du mycket att"ta av"? Jag kräks 2-4ggr per dag så det har blivit bättre sean jag blev sjukskriven. Hur mycket kräks du?



    Jag har att ta av, som tur är!

    Till v.28 låg jag på +3, 5kg och vid vägning v.32 låg jag på +1kg men gissar på att jag nu ligger på -1kg, alltså totalt.

    Jag kräks 2-4 gånger också men ibland kan jag har en bra dag utan att kräkas allt, men då får jag igen det sen

    Samma för dig?

    Jag har blivit sjukskriven av läkaren och hoppas bara FS ska godkänna de också.

    Ska på fredag träffa en specialistläkare och diskutera fortsatt sjukskrivning och diskutera vad man kan göra åt det. Tex om jag ska bli inlagd eller om kroppen kommer orka en vanlig förlossning osv.

    Något sånt ni diskuterat med er BM?
  • Jan 2014
    Midsommarflickan skrev 2013-11-30 08:01:36 följande:
    Det där är nog väldigt individuellt och hur man vänjer sin hud. Jag smörjer aldrig min mage, har inga bristningar och har ändå ett sf mått utanför skalan i överkant så jag är STOR. Alla jag träffar kommenterar magens storlek.



    Jag har också stort SF mått över normal skalan men har pyttemage. Får inte ihop det riktigt...

    Har de sagt något om att du ska förvänta dig en "större" babys?
  • Jan 2014
    Midsommarflickan skrev 2013-11-30 12:24:48 följande:
    ja det var ju lite märkligt?! Min BM försöker snarare lugna mig och säger att det inte måste innebära ett stort barn. Det kan vara mycket fostervatten eller bara att livmodern ligger högt upp. Det är ju liksom ett avstånd man mäter. Hur stor magen ser ut kan nog påverkas av hur lång man är. Jag är ganska kort. 1.62...



    Min bm säger inte så mycket om det heller, därför jag är nyfiken vad din sa.

    Jag är också 1.62 och är i v.34 men ser typ inte gravid ut, bara lite tjock...Tycker det är konstigt att jag skulle har stor livmoder som inte syns. Man mäter ju ändå på utsidan.
  • Jan 2014
    AnnaCarolina skrev 2013-11-30 22:18:27 följande:
    Hej alla!

    Hoppar in i tråden och hoppas det är ok. Detta är min första bebis och är nu i vecka 33 och har BF den 19 januari.

    Jag har sedan vecka 27 haft sämre flöden på navelsträngen som i sin tur har lett till att min bebis är för liten, i nuläget beräknas han väga ca 1300 (motsvarat till veckor så ska han väga lite över 2 kg). För ca 1 ½ vecka sen så gick flödet upp i en klass 2, och är inte alls stabilt. Ena dagen är det uppe i 1,9 och sen nästa 1,7. Ligger inlagd på sjukhus sedan en tid tillbaka och på måndag ska det göras tillväxtultraljud för att se om han växt därinne.

    Någon som varit/är i liknande situation?

    All lycka till er därute i gravidvärlden :) 

    Kramar



    En kompiskompis födde precis en son som vägde hälften vad den skulle så runt 800-900g i v.30 pga havandeskapsförgiftning. Men alla mår bra och sonen till och med andas själv.

    Så även om inte allt är som det ska så har vi grym sjukvård för spädbarn.

    Ska tillägga att jag föddes med navelsträng 4 varv runt halsen och vägde fullgången endast ca 2250g men var helt frisk och till och med slapp kuvösen (var obligatoriskt om man vägde som jag, på den tiden i alla fall).
  • Jan 2014

    Ni som kännt att barnet lagt sig till rätta, hur vet ni det? alltså hur känns det och var känns sparkarna?

    Är i v.34+4 och upplever det som barnet fortfarande snurrar runt. Sparkarna är på olika ställen och tyngden lika så.

    Dessutom så klagar barnet på olika sidor jag sover på varje dag. Ena dag acceptera den att jag ligger på höger men nästa dag är det bara vänster som är ok.

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014