Inlägg från: Cecilia13 |Visa alla inlägg
  • Cecilia13

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej allihop! Plussade i fredagsmorse! Har inte riktigt fattat det än, även om jag har en del symptom. Det lyckades med en gång, jag trodde ändå att det skulle ta ett tag. Nu är man livrädd, överlycklig och skräckslagen på en gång. Visst vi ville det här, men vad har vi gett oss in på egentligen?! Känns helt otroligt om det skulle bli en bebis men det är så mycket som kan gå fel på vägen. BF 29 januari, är i vecka 6 (5 +3 idag).

  • Cecilia13

    Skönt att höra att det är fler som inte kan förstå att det är sant. Jag har bokat tid på MVC nu, men det kändes som jag ljög för henne... Vadå att jag skulle vara gravid det kan väl inte vara sant?! Visst blir riktigt hungrig om jag inte ätit på ett par timmar, mår lite illa ibland, har molvärk då och då plus att brösten är stora och ömma, men jag kan ändå inte riktigt fatta. Graviditetstesten ligger sparade och jag måste bara titta på dem lite då och då (tyvärr börjar plussen blekna bort alltmer). Kanske att det blir mer verkligt efter besöket på onsdag, men på riktigt blir det nog först när man varit på ultraljud och sett vad som döljer sig i magen.

  • Cecilia13

    Jag försökte boka tid för Kub idag, men det gick tyvärr mindre bra. Ultraljudet ska göras mitt i semestern så då måste de prioritera dem med remiss?! Hon trodde att det skulle vara väldigt svårt för mig att få någon tid överhuvudtaget och tipset var att ringa och fråga om återbud under de aktuella veckorna... Vet inte vad jag ska göra, vi vill verkligen göra kub och se att allt verkar vara ok. Typiskt att man bor i sörmland där ingen erbjuds kub. Jag hade väldigt gärna velat ha det inbokat iförväg!

  • Cecilia13

    Har lyckats boka kub på mamamia i stockholm den 18:e juli :) Känns så bra! Bara fyra veckor kvar, känns helt overkligt fortfarande men då borde man väl ändå förstå vad som är på gång. Däremot blir jag lite nervös av att hon sa att det egentligen nästan var för tidigt att göra det då. Vecka 12 +0 ska väl vara helt ok? Jag trodde man kunde göra ultraljudet från v11. Någon som vet?

  • Cecilia13

    Nu har jag varit och tagit blodprovet inför kub! Tyvärr gick det inte att göra på vårdcentralen utan jag fick åka in till Stockholm. Bara 2 veckor kvar till ultraljudet! Jag har väldigt svårt för att förstå läget fortfarande, har mardrömmar om att inget syns på ultraljudet och de undrar vad jag gör där... Hur ska man fatta att man verkligen är gravid? Visserligen jag mår ju inte alls som vanligt så om jag inte trott lite på det hade jag gått till doktorn vid det här laget. Fler som känner likadant?

  • Cecilia13

    Igår var det inskrivning, men inte med den riktiga barnmorskan eftersom hon har semester. Det blev mest standardfrågor och provtagning, tog 40 min och gav inte så mycket annars. Jag försökte ställa en del frågor men vi förstod inte varandra. Allt såg bra ut förutom järnvärdet, låg på 111 och hon blev helt till sig " du måste börja med järntabletter genast". Fler som hade lågt järnvärde vid inskrivningen? Jag kan fortfarande inte förstå att jag är gravid, kändes helt overkligt när hon pratade om föräldrautbildning och er bebis kommer 29 januari. På torsdag ska vi på ultraljud! Håller verkligen tummarna att vi får bra siffror på kub... Jag hoppas att jag kommer förstå när man får se vad som finns i magen. Fast just nu är jag bara livrädd, tänk om det är något jättestort fel eller ingen bäbis alls, tror min man får titta på skärmen först. Någon som känner igen sig?

  • Cecilia13

    Är den värsta faran över bara för att man gått in i vecka 12? Jag tycker det är många som skriver det, men trodde själv att det var efter 12 +6 som risken minskade (alltså from att man går in i v 14). Jag är i vecka 12 (11 +5), men fostret är ju inte 10 veckor än. Någon som vet hur det ligger till? Sedan kanske det heller inte är så att det är från en dag till en annan som risken minskar drastiskt... Försökte fråga bm men hon tyckte jag skulle sluta fundera på det.

  • Cecilia13

    Nu har vi gjort kub och fått se vår lilla bebis! Kändes helt otroligt; en pigg rackare på 64 mm :) Vi fick låg risk för downs, även om blodprovet inte alls såg bra ut (verkar vara så för flera och det brukar gå bra ändå) och för de andra kromosomförändringarna var risken väldigt liten. Utifrån längden ville hon flytta fram mig 6 dagar!? Hur skulle ägglossningen kunna varit en vecka tidigare?? Någon dag skulle jag kunna tänka mig men inte mer... Jag tror jag håller fast vid det ursprungliga bf datumet och sedan får vi se på rul. Känns dock bara bra att hen är stor för sin ålder och inte tvärtom. Nu är det dags att börja berätta för folk och försöka ta in att man verkligen är gravid!

  • Cecilia13

    Tokfrans: Jag undrar också när gravidmagen kommer. Vecka 14 idag och visst är magen svullen på kvällarna men inte annars. Vissa kvällar är magen riktigt stor och man tänker "men oj nu börjar det synas" fast nästa morgon är den lika platt som vanligt. Visst vi har inte berättat för så många än så det att kanske lika bra att det dröjer ett tag till...

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014