• Igloo

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej tjejer! Har inte varit aktiv i denna tråd men har följt er med att ha läst tråden igår kräktes jag så mycket så idag känns det som rivjärn i halsen, har ni något tips på att lindra halsen? Känns som det är magsyran som har frätit.

    För övrigt är jag i vecka 11 och detta är min första graviditet. BF 25 januari

  • Igloo

    Imorgon är det dags för läkarbesök och diskussion om det blir planerat snitt eller inte på grund av medicinska skäl... Är lite nervös inför det men skönt att få det gjort :)

  • Igloo

    Idag har jag varit hos läkaren och diskuterat min förlossning på grund av medicinska skäl (har inte samma rörlighet i höfter som andra och sedan problem med lederna). Så nu har vi en plan eller förlossningskontrakt som de kallar det. Om jag måste sättas igång kommer det att bli snitt då den förväntade förlossningen med stor sannolikhet blir utdragen och min kropp kommer ha svårt att klara av det. Om jag kommer igång av mej själv blir det vaginalt... men om det är risk för att det i alla fall blir en väldigt utdragen förlossning blir det snitt även då.

    Känns riktigt bra och tror att det är den bästa lösningen för min kropp :) 

  • Igloo

    Wooohooo fick reda på nu på morgonen att jag fått min sjukskrivning beviljad för hyperemesis. Skönt slipper jag tänka på det och koncentrera mej på att försöka få i mej mat i stället :)

    Grattis till er alla som fått era bebisar :)

  • Igloo
    Jan 2014 skrev 2013-11-28 14:06:35 följande:
    Va skönt, hoppas min också blir beviljad. Hur ligger du till viktmässigt?

    sista månaderna har jag börjat tappa i vikt



    Jag ligger ca 2-3 kg plus, mådde bra några veckor runt vecka 20 och kunde gå upp då några kilon och det har jag fått behålla

    Har stått stilla i vikt nu i snart tre månader. Har du mycket att"ta av"? Jag kräks 2-4ggr per dag så det har blivit bättre sean jag blev sjukskriven. Hur mycket kräks du?
  • Igloo
    Jan 2014 skrev 2013-11-30 10:56:00 följande:



    Jag har att ta av, som tur är!
    Till v.28 låg jag på +3, 5kg och vid vägning v.32 låg jag på +1kg men gissar på att jag nu ligger på -1kg, alltså totalt.
    Jag kräks 2-4 gånger också men ibland kan jag har en bra dag utan att kräkas allt, men då får jag igen det sen
    Samma för dig?

    Jag har blivit sjukskriven av läkaren och hoppas bara FS ska godkänna de också.
    Ska på fredag träffa en specialistläkare och diskutera fortsatt sjukskrivning och diskutera vad man kan göra åt det. Tex om jag ska bli inlagd eller om kroppen kommer orka en vanlig förlossning osv.
    Något sånt ni diskuterat med er BM?
    Stackare.... Jag kräks också 2-4 ggr per dag, alltid på eftermiddagen/kvällen. Har aldrig en kräkfri dag, kommer knappt ihåg hur det var att inte må illa och kräkas.

    Jag har blivit sjukskriven till beräknad förlossning dvs 25 januari, FK har godkänt min första sjukskrivning som ¨går ut idag så det borde inte vara några problem.

    Jag har ett "förlossningskontrakt" eller vad det kallas. Om min förlossning blir utdragen eller om jag måste sättas igång, går över tiden så får jag snitt. Jag kan be under förlossningen att det är för kämpigt och vill ha snitt om jag inte är helt öppen. Men jag vill föda vaginalt men känns tryggt att ha den överenskommelsen, detta kontrakt har jag för jag är kroniskt sjuk i reumatism och har problem med lederna. Må illa gör ju inte saken lättare heller vid förlossningen då man inte kan ladda med energi som andra gör.....

    Usch vissa dagar är så jobbigt psykiskt, ibland blir man galen på att må illa hela tiden......suck............
  • Igloo
    AnnaCarolina skrev 2013-12-01 00:43:12 följande:
    Hej! 

    Tack så mycket. Navelsträngsflödet mäts i samband med hur långt gången man är och i vilken vecka man är i. Jag vet faktiskt inte vad ett normalt flöde ska ligga inom, redan i vecka 27 så ansågs mitt ligga på klass 1 (och då hade jag nånstans runt 1,3 på mina värden). Men jag vet att allt eftersom ju längre gången man är och ju fler veckor man passerar så ska det minska, antar då att det ska ligga under 1. Mitt har ju istället för att minskat ökat för varje vecka som går, mitt sista ultraljud som gjordes i fredags så var det runt 1,7. 

    Mitt upptäcktes i samband med att jag trillade i en trappa hemma och ville för säkerhets skull kolla upp bebisen så inget hade hänt med honom. Då gjorde dem mätningar inne på förlossningen och kom fram till att han var liten och sen fick jag en tid veckan efter till ett nytt ultraljud då dem mätte om han och dessutom gjorde ett flödesultraljud och då såg dem att det var försämrat. Hade jag inte trillat och åkt in på förlossningen så hade kanske det inte alls upptäckts, åtminstone inte i tid.

    Det som kan ge komplikationer är att bebisen syresätter sig dåligt och får dåligt med näring, och det har samband med att moderkakan inte förser barnet med tillräckligt näring och syre. 

    Ingen fara med frågorna :)
    Kan heller inget om detta men vill önska dej all lycka och hoppas det går bra med den lille. Bra att det upptäcktes i tid i alla fall...
  • Igloo

    Hur tycker ni att det känns när det trycker nedåt i underlivet? Min lilla prins är inte fixerad när vi sist var hos barnmorskan. Då och då "sticker" det till eller hur jag ska förklara det över venusberget, nästan en kissnödig känsla när det kommer. Senaste urinodlingen var negativ...

  • Igloo
    hundenhubbe skrev 2014-01-09 22:14:44 följande:
    Någons mer mage som är igång mer än den brukar? Jag går på toa ca 2 ggr om dagen från att ha gått 2-3 ggr i veckan! Inte löst men de ska vara ett tecken om jag inte minns fel? Även mkt mer mensvärk och magen har sjunkit lite (Trots säte)



    Här är det likadant, helt plötsligt så fungerar magen utan problem igen! Lite löst...
  • Igloo

    Har  9 dagar kvar till BF. Imorgon besök hos barnmorskan som förhoppningsvis kan göra en hinnsvepning på mej :) *hoppas*

  • Igloo

    Vår lilla plutt kom inatt, 39+2. Vattnet gick efter vi kom in på förlossningen och då tilltog värkarna. Tog sex timmar från vattnet gick och var då öppen fyra centimeter till att han kom ut. 2700 gram precis och ståtliga 50 cm lång. Vi alla mår bra. Maken höll på att svimma vid ett tillfälle, Hihi...

  • Igloo


    Natten till tisdag 21/1 kom våran lilla Charlie till världen i vecka 39+2. Allt gick bra och det var en förlossning som pågick i 6 timmar, dock lång krystningstid så det var lite utmattande. Charlie vägde 2700 gram och 50 cm lång så han är lite liten. Ser att ni pratar om amning. För våran del så fungerade det från första stund, han gapar stort och jätte bra, dock måste vi tilläggsmata han då han är liten och inte orkar amma allt för länge och när mjölken inte har riktigt kommit igång än. Men huvudsaken att han blir mätt och växer :)
  • Igloo
    Tokfrans skrev 2014-01-26 13:29:34 följande:
    Lilla Theo, slangen är dock borta och allt är bra, får upp han på BB idag så förhoppningsvis får vi hem han imorgon



    Såsöt! Stort grattis
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014