Inlägg från: Seglarinnan |Visa alla inlägg
  • Seglarinnan

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej allihop!

    Efter mycket läsande hoppar jag in i tråden och säger hej

    Jag är beräknad till 5e januari 2015, är snart 35 år och gravid med första barnet, går alltså in i vecka 10 idag. Bor i Stockholm.

    Jag har mått väääldigt illa de senaste veckorna och knappt kunnat jobba. För tre dagar sen började utöver Lergigan comp äta vitamin b6. Vet verkligen inte om det hänger ihop men plötsligt kan jag börja fungera igen! Visst mår jag fortfarande illa men inte i närheten av den kallsvett-nivå jag låg på tidigare.

    Har inte vågat köpa vare sig småkläder eller barnvagn ännu utan väntar tills v. 12 och ultraljudet är passerat innan jag vågar gå loss på annat än gravidtidningar  

    Kram och grattis till er alla! 


    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan

    Mandilaro: Vad roligt att vi är så nära i tid! Jag håller illamåendet stånget med att äta något VARJE timme Har fastnat för surdegsmackor från lokala kondiset så jag bunkrar med dem och äter en varje/varannan timme de dagar jag måste jobba. Har ännu inte gått upp ett enda kilo trots ansenliga mängder kolhydrater och onyttigheter om dagarna.

    Var bor du?
     


    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan

    Mandilaro: Inte säkert att du gått upp - min mage är stor som en ballong och jag ser absolut ut att ha lagt på mig men vågen visar något annat

    Jag har samma problem själv - särskilt med lagad mat. Min kärlek lagar nya rätter varje kväll och ibland äter jag och ibland inte - snacka om otacksamt! Nektariner är annars min frukt - äter dem i mängder!  


    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan

    Blixtlås - jag har mått väldigt dåligt med illamående som gjort det helt omöjligt att jobba och svåååårt att äta. Jag är nu i slutet av v. 10 och sedan tre dagar tillbaka har det faktiskt börjat dämpa sig så mycket att jag kunde fira nationaldagen med vänner idag - något som för ett para dagar sedan varit heeeeelt omöjligt. Så det kan vända fort  - hoppas verkligen att det gör det för dig med, snart!

    Mariafii + Lillisen - här har ni en till som äter precis vad hon vill och det är INTE den supersunda kost jag gick på innan jag blev gravid och fram till v.4.... Blir glad bara jag kan äta - och det måste jag göra vARJE timme - annars tar illamåendet över. Har inte heller gått upp mer än ngt kilo men har en rejält uppsvullen mage Så ni är inte ensamma!

    Kram till alla! 


    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan

    Blixtlås - det började vecka 5/6 för mig och blev snabbt väldigt kraftigt. Jag är fortfarande illamående nästan hela tiden men det håller sig otroligt nog lite i bakgrunden nu. De flesta blir ju tydligen av med sitt illamående efter vecka 12 - 15... mitt var så starkt för bara ett par dagar sen att jag aldrig trodde det skulle sluta! I början när det var som värst kunde jag inte lämna sängen - för ett av många toabesök på natten - utan att bli spyfärdig. Provade att äta innan jag reste mig utan resultat. Har även provat vitamin b6 men tror inte att det hjälpt mig.

    Det som faktiskt har effekt är Lergigan comp - fick det utskrivet av läkare för illamåendet som nästan gjorde mig tokig ett tag. Vill helst inte äta mediciner med liten i magen men beslöt mig för att lita på vården i det här fallet. Jag tar 3 tabletter/ dag men hoppas kunna sluta helt snart.

    Kan du jobba med ditt illamående?


    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan

    Mariafii och Lillisen: Lätt! 

    Tips till er som funderar på namn . www.namngeneratorn.se

    Vi tycker att Alice är ett perfekt flicknamn bortsett från att det tydligen ligger etta på namntoppen för andra året i rad... Har inget behov av att sticka ut jättemycket men ta det absolut populäraste..? 

    Pojknamnet är lättare och eftersom jag inte bor granne med någon av er härinne så delar jag gärna med mig
    Isak är vår favorit bland pojknamnen för tillfället!

     


    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan
    Tokfrans skrev 2013-06-08 17:53:03 följande:
    tjejer, Jag började just blöda, men har inte så värst ont, mest bara på höger sida av äggstocken..
    Missfall på g ?

    Skit orolig ...!!! Gråter
    Håller tummarna för dig! Väntar ju själv första barnet och har ingen erfarenhet själv men har flera vänner som blött rejält utan det betytt något dåligt.

    Kram 
    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan
    Galenkattdam skrev 2013-06-10 08:10:35 följande:
    Hej!
    Vecka 8 idag, mått skit senaste två veckorna. Mår så jäävla illa, inte kunnat jobba sedan mitten på förra veckan och fått lergigan men det funkar inte.. :(

    Tycker inte det är så kul längre + enda som märks är ju att jag är svullen. Vill bara att första tiden ska vara förbi buhu. 
    Jag äter också Lergigan och har och har tyckt att de fungerat sådär. Nu häromdagen sa min barnmorska att de ger bäst effekt om man tar dem regelbundet, tex. morgon, middag, kväll och fortsätter med det ett par - tre dagar innan man förkastar dem. Jag tänkte som du innan och struntade oftast i dem eftesom jag inte vill äta medicin i onödan men nu ska jag ge Lergigan en chans till.

    Hoppas du mår bättre snart!
     
    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan
    martinajulia skrev 2013-06-10 22:28:38 följande:
    Äsch. Nu hoppar jag in här! Jag hade tänkt vänta tills efter ul eftersom att (som en del redan har nämnt) det känns så himla overkligt ännu. Trots symptom och en allmän "konstig" känsla i kroppen verkar det inte bli verkligt tills vi har fått se ett hjärta som slår. Men. Det återstår dryga två veckor till ul och tiden går ju så himla långsamt! Så därför kan jag inte vänta längre, jag har hängt här i någon vecka och även läst igenom hela tråden och nu vill jag också vara med :) 

    Jag är i vecka 11 (10+3) och idag var jag på labbet och tog blodprov till KUB-testet som görs i samband med ul om två veckor. Jag har mått rätt bra hittills. Vecka 8 och 9 vill jag dock helst glömma. Kräktes i princip varje dag och kunde bara ligga ner. Men när jag läser andras inlägg här inser jag att har haft det rätt bra ändå. Illamåendet är nästan borta nu (kräks iaf inte längre), tröttheten och ömma bröst känns fortfarande av. 

    Mitt stora problem är magen. Den sväller upp, blir gasig, trög och orolig om vartannat. Är så tacksam för att jag har semester nu och kan gå omkring i plagg som inte sitter åt över magen men undrar vad sjutton jag ska ha på mig när jag börjar jobba igen om två veckor. (Inget klännings-jobb direkt tyvärr...) Letar som en tok efter byxor med resår men som inte ser för "slappa" ut. Tips någon? Någon annan som också har besvär med magen? Särskilt efter att man har ätit eller på kvällen när man typ ska sova?

    Oj, det blev långt det här. Men jag behövde skriva av mig lite tror jag. Det här är vårt första barn så man vet ju liksom ingenting om hur det "ska" kännas. För oss gick det så himla fort också, blev ett plus på första försöket vilket varken jag eller min man var med på. Men självklart är vi så himla glada och lyckliga och spända. Vilken resa vi har framför oss. Alla vi i den här tråden!
    Välkommen hit Martinajulia!

    Jag är inte en av dem som skriver mest här men läser varje dag med stor igenkänning. Jag har liksom du mått väldigt illa och har stått ut bättre bara av att läsa om alla andra som har det likadant - eller ännu värre stackare.  Är idag inne på vecka 11 (10+2)

    Känner igen det där med orolig mage - min ser ibland ut att vara  i minst 4e månaden. Jag har även en helt fantastisk (ond!) halsbränna till och från. Har dessutom övergivit min tidigare genomsunda kosthållning och lever nu på ljust bröd, oboy, godis, fil etc.  Det stör mig men just nu är jag så lättad över att illamåendet börjat lägga sig att jag står ut med allt annat :)

    Byxor... alla mammabyxor har väl mjuk resår i midjan som man kan dölja m lite längre tröja?

    Lycka till och välkommen! Är minst lika spänd och glad som du och säkert alla ni andra med - är mitt första barn och iiiiiiiiih vad spännande!

     
    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
  • Seglarinnan

    Emma See - vi är beräknade till samma dag

    Svarar på allas era inlägg med att jag också gått upp några kilon...2.5. Känns ok men jag gick ner 10 kg i vintras så fick inte njuta så länge av min nya snyggare form

    Jag jobbar med segling som namnet antyder. Har bra jobbarkompisar (killar) som glatt tog över ALLT tungt så fort jag berättade.

     


    34 år, bor i Stockholm och väntar första barnet till 5 jan 2014
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014