Inlägg från: Galenkattdam |Visa alla inlägg
  • Galenkattdam

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej!
    Vecka 8 idag, mått skit senaste två veckorna. Mår så jäävla illa, inte kunnat jobba sedan mitten på förra veckan och fått lergigan men det funkar inte.. :(

    Tycker inte det är så kul längre + enda som märks är ju att jag är svullen. Vill bara att första tiden ska vara förbi buhu. 

  • Galenkattdam

    sådär känner jag också! "fler bli inblandade" gud vi har ju nog med att reda i detta själva, hatar desstom uppmärksamhet och att "prata om känslor" haha, så bara tanken på att svärmor ska börja fråga pinsamma saker känns....jobbigt!

  • Galenkattdam

    Meen guud, vad konstigt att sitta där och så vet folk om det men du vet inte att de vet! Det känns som att jag lovar något om jag säger nu, folk förväntar sig ett barn liksom och det ska vara friskt och komma hit och alla ska ta del av. 
    Vi har inga barn, det var ert första också verkar det som? Vi vet inte hur man gör, jag trodde till exempel inte att det skulle vara SÅ jobbigt att vara gravid i början som det är nu, man behöver få upptäcka och landa och tänka själv innan andra får komma in. Jag kanske får missfall, eller så blir det något jättefel på barnet som man vill hinna smälta själv innan vi delar med andra.

     

  • Galenkattdam
    Seglarinnan skrev 2013-06-10 08:47:22 följande:
    Jag äter också Lergigan och har och har tyckt att de fungerat sådär. Nu häromdagen sa min barnmorska att de ger bäst effekt om man tar dem regelbundet, tex. morgon, middag, kväll och fortsätter med det ett par - tre dagar innan man förkastar dem. Jag tänkte som du innan och struntade oftast i dem eftesom jag inte vill äta medicin i onödan men nu ska jag ge Lergigan en chans till.

    Hoppas du mår bättre snart!
     
    tack!! Jag testade i...tre dagar tror jag? idag är första dagen utan och tycker nästan de gjorde det värre? Fast det kanske jag bara inbilldar mig, ska försöka få tid på mvc och få hjälp att testa något annat.. jag blev trött och torr i munnen och nä känns bättre idag utan dom. Testat nå b-vitamin jag läste nånstans, men känns rätt hopplöst.
    Seaband, postafen, äta hela tiden, ingefära, lergigan. Mår ändå ba skit från morgon till jävla kväll
    mvh bitter dam :(
    Hoppas de funkar bättre för dig! 
  • Galenkattdam

    Nej men fyfaaan :( usch vad jobbigt det låter. Jag får iaf i mig mat även om det är genom tvång och kan bara äta en sak en gång typ, trodde skulle hjälpa med fullkorn och fibrer som är kvar längre i magen liksom men tvingat i mig typ 8-9 finncrisp men känns lika jävligt.
    Hoppas också innerligt att den tabletten du fick nu hjäper bättre!

    Jag ska flytta om tre veckor så har inte skrivit in mig här - ringde nu och hon var väldigt snäll och förstod att jag hade det jobbigt men de hade inga tider. Ska bara jobba tre veckr till och är timanställd så är inte lika jobbigt med att få vara hemma som många andra säkert har - de kan ju inte säg så mycket likom. Men ändå! 
    Hur har du det med jobb och så är de förstående nu när du är så dålig? 

  • Galenkattdam

    Hej! Har inte skrivit innan (tror jag) men har läst då och då! Är i v 34, har mått dåligt sedan v 7 av alla möjliga anledningar så är så glad att det är 45 dagar kvar nu:) Har mycket foglossning, börjat sova sämre och är rastlös och sur men ändå gladare nu än på länge haha! Ska snittas och ser fram emot det, känns spännande och roligt och ÄNTLIGEN får vi träffa personen som allt detta lidande varit för!

  • Galenkattdam

    Vår tjej kom med ett snitt i förrgår kväll, en vecka innan planerat snittdatum. Var mycket jobbigare än jag förväntat mig allting men nu när hon är här känns det underbart. Var orolig för massa saker men det är som att vi hör ihop bara och instinkterna är starka:) Så vacker bebis och wow vilken känsla att inte vara gravid mer! Hon äter bra och regelbundet och sover sen mest, har bara skrikit en gång, annars grymtar hon mest. Jag sover dock inget men jag vill inte missa en sekund av henne.

    Grattis alla andra som fått och till er som fortfarande har första mötet framför er!

  • Galenkattdam

    usch styrka till alla er som inte fått era än, vår tjej är nu en vecka och jag mår bättre för varje dag som går efter snittet. Hon är helt underbar, äter jättemycket och sover nästan jämt. Undrar hur länge vi får ha det så;)

  • Galenkattdam

    Och gud vad tacksam jag är att hon valde själv att komma i 38+3. Vet inte hur jag hade orkat gå över två veckor, så verkligen en stor kram till alla er som väntar och har det jobbigt:(

  • Galenkattdam

    Det jag tänker på med gnäll och skrik som man inte förstår:

    Utvecklingssprång, min unge är på sitt andra vid 8 veckor nu och skriker mer, äter mindre, vill vara nära. Jag ger henne vad hon behöver och litar på att det är en fas. Första är vid 5 veckor ca. Trött men svårt att få ro, försöka hitta något hon gillar tex att hänga över axeln och suga på napp samtidigt så att hon slappnar av. Testa ge mat även om jag inte tror att hon "bör" vara hungrig. Uttråkad och vill spana in något nytt, något coolt mönster hon kan titta på. Kolla blöja/kläder en gång satt hennes byxa för tight i magen - slutade skrika när jag rättade till. Men tror jag att hon behöver sova så växlar jag inte aktivitet för mycket och aktiverar henne i onödan typ drar igång ett bad eller blöjbyte utan försöker helt enkelt hitta ett sätt för henne att slappna av. Magmassage har aldrig gett något här men kan vara en grej om barnet spänner sig/drar upp benen. Min dotter är dessutom lite känslig för mycket intryck har jag märkt så ser till att hon alltid äter ifred, att vi kan gå iväg till något lugnt och tyst så att hon känner sig trygg för att undvika en skrikfest senare.

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014