Inlägg från: Natalie87 |Visa alla inlägg
  • Natalie87

    Första barnet - BF januari 2014

    johanna3 skrev 2013-11-02 19:27:57 följande:

    Åh! Fick världens bästa baby shower idag! Vilka fantastiska vänner som åkt över halva landet för att fira min lilla grodd :) Fick massa blöjor, nappar, nappflaska, salvor, barnpjäs, skedar, kläder, snuttis, termometer, badleksaker och massa god fika! Men bäst av allt fick jag träffa alla mina fina vänner


    Ååh va roligt! Jag vill verkligen också ha en babyshower, men jag är den första bland mina vänner att få barn så jag tror inte någon kommer ordna en för mig. Sen så har jag olika vänner som inte känner varandra så det skulle bli svårt att få ihop alla. Kan man ordna en shower själv? Och liksom själv bjuda in alla och bjuda på fika? Eller är det udda?
  • Natalie87
    Snölyktan skrev 2013-11-04 12:39:51 följande:
    Yepp! Nu inlagd! Skulle vara trevligt om stockholmskorna kunde samla ihop sig för en fika när det börjar dra ihop sig. Är i Sverige igen i december. Hojta ni som är på :). 
    Jag är på! :)
  • Natalie87
    Smulan 82 skrev 2013-11-04 13:31:34 följande:
    Glömde skriva en sak juh igår var vi och köpte saker till våran lilla så nu har vi alla stora inköp avklarade och alla saker vi har ärvt är jättefina men det var extra kul att köpa helt nytt som vi valde ut bara till våran lilla. Sedan är det bara små saker som behövs så som lite kläder och vantar samt nappflaskor och engångsartiklar. Ser så fram emot att köpa kläderna vi skall ta hem henne i tror jag hittade dem igår med matchande små tossor och mössa. De har verkligen fina kläder på mothercare. Skall även bli kul att se vad som finns i Sverige blir väl besöka Ullared om jag klarar det rent energi mässigt. Sedan såg jag att en frågade om föräldrakurs min startar den 28 november och det var barnmorskan som bjöd in mig så ännu finns det tid. Lycka till med att hitta en kurs.

    Va kul! Vi har precis flyttat också men tyvärr ligger alla kartonger och säckar i barnrummet så vi kan inte köpa de stora inköpen, så som spjällsäng, skötbord, byrå etc förrän vi fått ordning på rummet. Men åh som jag längtar! Tvärt om har jag redan köpt och fått de flesta små saker, så som bärsele, dreggellapp, skålar, sked, täcke, filt, kläder, strumpor & strumpbyxor, innemössor, overall etc. Fortfarande en del kvar dock =)
    Jag och sambon har förresten börjat sova med en filt som bebisen ska ha sen. Vi vill inte ha barnet i sängen och för att den ska vilja sova i sin korg bredvid oss har vi fått tips om att börja sova och krama en filt så den luktar mamma och pappa. På så sätt blir det enklare att sova i egen säng =)
  • Natalie87
    Lunda skrev 2013-11-04 17:18:56 följande:
    Det där med att sova med den till tänkta babyfilten i sängen var ingen dum ide. Ska jag bör ja med nu på direkten. Även om det kan hända att bebis får ligga hos oss kan det ju vara bra till mycket annat. Trygghet i vagnen och vid bilfärder t.ex.
    Slutade jobba i onsdags och är redan uttråkad. Ska baka lite julgodis och bullar och annat gott tänkte jag. Och så tänkte jag lägga mer tid på matlagning oxå så man får dagarna att gå. Blir nog lite mer storkok så man kan frysa ner lite att ta fram under de första veckorna hemma med bebis ifall man inte hinner/orkar laga mat.
    Letar som en tok på blocket efter en fin byrå/skänk som jag kan ha i hallen. Har lite dille på att köpa äldre möbler som jag kan måla om. Roligt att sätta sin egna prägel på vårt nybyggda hus som jag kan känna är lite själslöst annars :) 
    Ja men precis! Vi åkte direkt och köpte en filt när vi fick det tipset. Korgen, vagnen, i bilen.. Det kan nog hänga med lite var som helst för en extra trygghet =)

    Det ser jag också fram emot, går på mammaledighet 13:e December så då ska det bakas bullar och pynta och fixa hemma.
  • Natalie87
    lalala emma skrev 2013-11-04 20:47:43 följande:

    åhh vill också!
    någon som fixat sin egen? blir det inte mer att man har ett litet kalas när barnet kommit då kanske å bjuder över folk på fika?

    Jag ska nog också fixa egen. Bjuda på fika och få presenter hihiihih. Sen tänkte vi nog ha en namncermoni också, fast det blir väl när bebisen är runt 6 månader eller så. Lite som dop men skippar kyrkdelen.
  • Natalie87

    Vi har ett barnrum så vi kommer ha spjällsängen där, dock så har vi en rullbar korg också och den ska jag ha bredvid sängen. Vår säng är ganska hög så jag vill dels inte riskera att barnet rullar ner, och sen så klart att man råkar lägga sig på bebisen. Plus att vi har en hund som ibland smyger upp i sängen och kanske får för sig att gosa med bebisen genom att lägga sig på henne/honom =P 

    Vi tänkte köpa ett andningslarm.. Jag är så rädd för att barnet ska sluta andas och har blivit rekommenderad en sån. Någon mer som tänkt ha det?

    http://www.andningslarm.se/BABYSENSE

  • Natalie87
    sweetmoments skrev 2013-11-05 13:19:18 följande:
    tack för de uppmuntrande orden, jag tror också att det kommer att gå bra. och jag tror att gubben får tag på ett jobb inom en snar framtid, även om det ser mörkt ut på jobbmarknaden. är man ihärdig så dyker ngt upp snart :)
    så har jag tänkt att kanske ta och jobba extra ngn helg då och då för att få lite extra pengar när bebis är över ett halvår. för att dryga ut kassan lite :) men det återstår att se! sen vill vi kunna spara pengar till en afrika resa i dec/januari så även hans familj får träffa nykomlingen :)

    jag såg ngn skrev om andningslarm. jag var också inne på det men fick rekommendationen att avvakta tills bebis kommer, då ser de om det finns anledning att vara orolig. och även om psd skulle inträffa så kan inte larmet hjälpa. och bebisar har tydligen oregelbunden andning under olika perioder så larmet ger mkt falsklarm, det ger nog mer stress än nödvändigt hos oss som nyblivna mödrar.  
    Min sambo har också jobb till årskiftet bara.. sen får vi se vad som händer. Han jobbar på bank nu så egentligen vill han ju fortsätta inom det, men går det inte så vet jag att han kommer hitta ett jobb oavsätt vad det innebär. Han har jobbat som telefonförsäljare så det blir väl något sådant i värsta fall.

    Nja, där har vi nog hört olika isåfall. Vilket barn som helst kan sluta andas då dem helt enkelt glömmer bort det. Går inte att se att barnet är utom fara. Sen tror jag (och har hört) att det snarare är mer stress när man inte har ett larm för då kan man inte riktigt sova ordentligt utan vaknar till flera gånger per natt bara för att kolla andningen och kolla så barnet lever. Och såklart det hjälper mot psd, psd innebär ju att barnet slutar andas. När larmet tjuter till så kan barnet vakna och chockas till att börja andas igen, och om det inte funkar så vaknar ju föräldrarna och kan ge första hjälpen och ringa ambulans. Hellre det än att vakna dagen efter av att barnet inte lever längre.
    Visst andas barn oregelbundet men de ska inte sluta andas, Babysense tjuter bara till om andningsfrekvensen skjunker till under 10 andetag per minut. Min kollega hade en sån och två gånger tjöt den till för att hennes ena son hade slutat andas.
  • Natalie87
    Midsommarflickan skrev 2013-11-05 14:11:17 följande:
    Angående andningslarm: hälsade på kompisar när jag var i sthlm förra veckan som har snart två-åriga tvillingar. Fick massa barnsaker och när jag skulle gå kom min kompis springande med ett andningslarm och sa: ta det här och lägg det i en byrålåda så kan du säga att du redan har ett när folk försöker stressa upp dig och övertyga dig om att din bebis dör om du inte har ett och ger dig onda ögat för att du är en dålig och oomtänksam förälder som inte redan skaffat larm... De hade blivit övertygade om att andningslarm var ett måste, köpt och aldrig använt. Likaså de andra tvillingföräldrarna som de kom i kontakt med i samband med sin föräldrarkurs...

    Så ja, jag har ett men om jag kommer använda det återstår väl att se...
    Okej? Jag ser inte varför man INTE skulle vilja ha en. Tror man skulle ångra sig ganska så rejält om man vaknar upp dagen efter en god natts sömn och upptäcker att barnet slutat andas någon gång under natten. 
    Så klart det inte är ett måste, det är upp till var och en.. Mina föräldrar hade inte det och vi överlevde och det gör ju de allra flesta också, men en kusin till mig hade problem med andning som spädbarn och även en kollega, så därför väljer jag att ta det säkra före det osäkra. Plus att det gör att jag själv kommer kunna slappna av lite mer och sova ut när barnet sover.
  • Natalie87
    sweetmoments skrev 2013-11-07 07:43:01 följande:
    en fråga, har ngn av er fått bristningar ännu?
    Jag har inte fått några än (vecka 32). Min mamma fick extremt mycket bristningar, främst på magen när hon väntade mig, så jag har varit inställd på att få. Har dock smörjt in mig med en kräm (som ska öka elasticiteten i huden) och babyolja sen typ vecka 12 så det är möjligt att det faktiskt hjälpt!
  • Natalie87
    Lunda skrev 2013-11-06 14:38:56 följande:
    Dagens besök hos bm gav ett mycket väl godkänd. Bebis hjärta slår på i ca 135 slag/min och sf-måttet låg på 32 cm. Järnvärdet såg jättebra ut och blodsockret likaså. Det enda som jag ser som negativt är att den totala viktuppgången hittills är 19 kg vilket känns helt ofattbart. Hoppas det blir lika lätt att gå ner dem som det har varit att gå upp dem Flört
    I morgon springer vi in i v 32+0. Nu går det fort.
    Då är jag inte ensam heller! Visserliggen ligger jag inte riktigt på 19, men 13 kilo plus. Men jag har inte fått märkbart större bröst och tycker inte jag lagt på mig på resten av kroppen förutom magen. Den tycker jag inte är extremt stor heller så jag undrar verkligen vad det är som väger så mycket, för bebisen väger ju inte mer än 2 kilo just nu =P
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014