Inlägg från: mariafii |Visa alla inlägg
  • mariafii

    Första barnet - BF januari 2014

    Lunda skrev 2013-07-10 11:55:59 följande:
    Idag går jag in i v 16 (15+0) och helt plötsligt känner jag mig smått illamående och jag rapar så det står härliga till. Känner att jag har mycket luft i magen men svårt att bli av med det så jag tror illamåendet beror på det.
    De senaste veckorna har jag sovit uruselt så jag är trött konstant. Somnar lätt men sen vaknar jag var 30:e minut hela natten för att jag ligger obekvämt.
    Någon annan som har svårt med sömnen?

    Har också svårt med sömn vissa nätter. I helgen sov jag två dagar jätte tungt men annars brukar jag vrida och vända mig. Går på toa, blir törstig och dricker vatten och så håller det på. En massa drömmar om konstiga saker och vakna lätt har jag alltid gjort så vaknar alltid av katterna.
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    Smulan 82 skrev 2013-07-10 14:27:35 följande:
    Idag är jag riktigt rastlös och orkeslös samtidigt hur går det ihop? Borde gå till min frisör och köpa schampo men bara lägger mig under täcket igen och vill inte alls gå ut. Bara 14 pass kvar på jobbet innan min semester skall bli så gott och hoppas energin kommer tillbaka och att jag blir social då vi skall ha gäster i 14 dagar lite nervös för det men alla vet juh att jag är gravid så de kommer nog förstå om jag sover eller vilar och drar mig undan. Hade jag fått välja om semestern så hade jag dock velat vara ledig nu och själv i två veckor med bra böcker och glass ;)

    Ja det hade varit trevligt. Vi hade besök i helgen och visst känns det lite tyngre nu när man är gravid. Men känns ju iaf lite bättre när man få vara hemma. För åker man iväg så blir det väldigt annorlunda. jag gillar att vara hemma :P
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    Potatis skrev 2013-07-10 20:45:13 följande:
    Någon som har funderar på att starta en fb-grupp? Bf januari :)

    Ehh vad är detta för grupp då? Detta är ju en Bf januari och det finns massor med sådana. Någon speciell anledning till att du vill starta en ny? :)
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    Potatis skrev 2013-07-10 20:45:13 följande:
    Någon som har funderar på att starta en fb-grupp? Bf januari :)

    Haha förlåt jag var för snabb där :) fl och fb var väldigt lika :P
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    sweetmoments skrev 2013-07-11 08:29:48 följande:
    OH MY GOD!

    jag har gått och blivit liivrädd för förlossningen :( FAN att man ska gå och läsa allt man kan om vad som sker osv. damn it.. tänk om JAG är en av de få som får svåra skador av förlossningen? mamma... :/

    Jag såg ett förlossningsprogram och tänkte AJ. Men väljer att inte tänka på det än utan vänta tills det är dags. Vi ska klara det fint :)
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    sweetmoments skrev 2013-07-11 08:52:34 följande:
    jag försöker att inte tänka på det men ibland smyger de sig på. vad jag är mest livrädd för är att behöva dras med förlossningsskador, läste om det nyss. jag tänker inte bre på vad som skrämde mig för det är onödigt att skrämma fler.. herregud! 

    haha vad har jag gett mig in på?! :P 

    Jag känner mest inför hela grejen med barn. Har längtat massor med år och nu när jag väl ska ha tänker jag att jag kanske inte alls kommer klara det och vill stoppa tiden. Men är normalt att bli nervös inför allt
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    sweetmoments skrev 2013-07-11 09:28:36 följande:
    detta med barn skrämmer mig inte alls men just förlossningen haha attans... 

    och jag tvärtom :) om jag hade fått barn tidigare kanske det är en sak men nu har jag inget att jämföra med :)
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii

    Jag har varit skonad från illamående och ganska mycket symptom och är nu i v.13. Men 1 vecka tillbaka så har jag börjat må lite illa vissa stunder fast mer efter maten. Och jag har fruktansvärd huvudvärk är det fler som jag som känner så? Försöker dricka mycket vatten men undrar om det kanske är stress också som gör det. Jag behöver semester nu men har 2 veckor kvar


    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    LitenKnodd skrev 2013-07-12 08:14:27 följande:
    Jag har huvudvärk och ibland även migrän. Fick en ny migränmedicin eftersom jag inte får ta min vanliga nu under graviditeten. Dock vågar jag inte ta den, tog den en dag och mådde jättedåligt! Så nu får jag hålla mig till min panodil. Går in i v 14 på söndag och hoppas illamåendet och huvudvärken går över snart!!

    Läste en rolig artikel, tänkte direkt på oss! minbebis.com/blogg/marsgruppen-gav-mig-manga-.../

    Jag är väldigt emot tabletter så när jag har ont i huvudet kör jag på iaf eller lyssnar på vad kroppen säger men nu är det jobbigt. Vara nära att spy i morse och min kropp säger att jag hade behövt vara hemma från jobbet men jag är aldrig sjuk annars och är hemma från jobbet så känns jobbigt om jag måste sjukanmäla mig igen för jag var borta för en månad sen och för att jag mådde dåligt pågrund av graviditeten. Men vet att det inte bara är mig att tänka på nu
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
  • mariafii
    FaN skrev 2013-07-12 10:17:24 följande:
    Oj, jag hade en fundering/fråga till. Har Era sambos/ män varit med hos BM? Tilltalar BM dem i så fall. Min BM kallar bara min sambo för pappan hela tiden och även om det är frågor som rör honom vänder hon sig till mig. Jag fattar att det är min kropp som är i fokus men han är ju också delaktig i graviditeten och fatkum är att han tog illa vid sig. Han sa att han kände sig som en insemineringsmaskin/spermabank och allt annat än delaktig. Jag behöver honom och vill att han ska känna sig delaktig i alldra största mån. Det är ju framför allt han av oss två som vill ha barn och har längtat efter det i åratal.

    Jag ska på RUL i v.18 och det är ju mellan 17-20 som man ska gå så spelar ju säkert inte jätte stor roll men tråkigt att hon inte verkar någe trevlig.

    Min barnmorska har varit jätte bra. Min sambo har bara varit med första gången men hon frågade honom hur det kändes och vad han jobbade med och pratade med oss båda. Även om största fokus var på mig men hon var tydlig med att det fanns någon att prata med även om han hade funderingar. Klart att sambon också ska känna sig delaktig. Säg det nästa gång till henne eller se om ni kan prata med någon annan om det 
    Gravid v.13 - BF 19 Jan 2014
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014