Inlägg från: Natalie87 |Visa alla inlägg
  • Natalie87

    Första barnet - BF januari 2014

    Natalie87 skrev 2013-08-22 12:07:32 följande:
    Nu har vi också köpt vagn =D! Barnens Hus i konkurs = Brio Happy Classic, sittdel & hårdlift, babyskydd (bilbarnstol) och en bärdele för 7500! Skulle gått på ca 9800 ordinarie pris! Och det var tur att vi gick på första dagen av utförsäljningen för det var väldigt utplockat redan, men vi lyckades få precis det vi ville ha! Skrattande
    Rättning - vet inte hur min gravidhjärna räknade.. skulle ha gått på ca 11 000 totalt ordinarie pris ju! 30% på allt...
  • Natalie87
    patricia86 skrev 2013-08-22 13:58:43 följande:
    Jag är gravid v.21 Bf; 8/1 Vi har tittat lite vagn och blev rekommenderade emmaljunga edge duo combi Då vi bor mer ute på landet. Men det är även en av dom dyrare vagnarna så har någon andra tips om bra Vagnar för landsväg så skriv gärna, tips på billigare vagn typer osv.
    Vi köpte vagn igår, en Brio Happy Classic Telescope. Vi bor väl inte riktigt på landet men vi bor där det är en massa natur alla fall. Jag ville ha en stor, stadig vagn med ordentliga hjul som klarar av att puttas genom högar av snö, med andra ord ingen vagn med små rörliga hjul fram. Den vagnen vi köpte tror jag blir riktigt bra. Den är som sagt stadig, men väger inte så mycket. Kostar ca 6000 med bara sittdel + ca 1500 för hård/mjuklift. Om man köper ny så klart, finns ju bra begagnade också.
  • Natalie87
    mariafii skrev 2013-08-23 09:22:49 följande:

    Vilken affär köpte ni på?

    Barnens Hus, som gått i konkurs så vi fick vagnen 30% billigare =) Men Brio Happy finns nog i de flesta butiker som har barnvagnar.
  • Natalie87
    patricia86 skrev 2013-08-23 11:40:43 följande:

    Tack för tipset!...

    Ska absolut titta på en sådan vagn.
    ska imorgon kolla på en begagnad Emmaljunga edge duo combi, jag vill också ha en stor men stabil vagn som ska vara bekväm för barnet men även för mig som ska köra den.

    Priset för den begagnade var 5500 kr, då är det en -12, är det bra pris eller är det för dyrt?     
    Ja gör så =) Emmaljunga är ju generellt dyrare än Brio.. Vår vagn kostade 5995 + hårdlift för 1500 (men fick 30% rabatt). Så 5500 kr är ju bra för en Emmaljunga från förra året, så länge skicket är bra =)
  • Natalie87
    Nathis skrev 2013-08-24 11:59:02 följande:

    Vi var också på utförsäljningen i Barkarby vi åkte dit på onsdag efter jobbet, shit vilka köer!! speciellt till kassan tog typ 1,5-2 h ut:O var det så för er också?:)

    Skönt att ni hittade det ni ville ha:)


    Ja vi var också i Barkarby i onsdags, var där kring 17.30 tiden och var bland de sista som blev insläppta. Lite skönare för då var det inte heelt proppfullt med folk.. men kön till kassan tog ett tag..

    Ja både vagn, bilbarnstol och den sista bärselen fick vi tag på. Kanske åker tillbaka en sväng i veckan och kollar om de ökat rabatten så kanske man kan köpa lite småsaker.. Men lite tråkigt för det mesta på Barnens Hus var antingen rosa eller blått, och då vi inte vet kön så blir det inte så mycket att välja på.
  • Natalie87
    rufsatufsa skrev 2013-08-26 12:26:37 följande:
    Hej tjejer. Jag vill varna lite för att äta för mycket lakrits under graviditeten, har läst att det inte är bra. Prova att googla på det. Jag kan inte länka till länken där jag hitta det då jag skriver från min iPhone.

    Stämmer, man får högre blodtryck av lakrits, speciellt saltlakrits. Eftersom man generellt redan får högre blodtryck under graviditeten ska man vara försiktig med sånt. Jag har dock rätt låg blodtryck så för mig skulle det inte vara någon fara, har dock inte några cravings för lakrits. Faktiskt så har jag inga cravings alls, känns så "påhittat" när folk säger att de får sånt extremt sug för någonting då jag själv inte känt det =P Hahah, men det stämmer säkert. Kanske får känna av det snart.
  • Natalie87

    Idag ska jag på första "mammagrupp" träffen. Ska bli kul att träffa andra tjejen som väntar barn i ungefär samma vecka, och som bor i samma område som mig. Vet dock inte alls vad som kommer ske under denna träff. Har någon av er varit på mammagrupps träff än?

  • Natalie87
    tinis skrev 2013-08-26 14:15:16 följande:
    Va roligt med mammaträff! Här kommer det inte ordnas ngn förrän i november Obestämd Men är det bara du och en till?

    Nej vi var faktiskt 5 tjejer + barnmorskan. Nu var det bara en mammagrupp som träffades men senare blir det "föräldraträffar", då även fadern/partnern kan följa med =)
    Men denna mammaträff var inget speciellt, allt barnmorskan sa visste jag redan. Men har man inte läst på helt så kan det vara bra med sånna möten.
  • Natalie87
    LitenKnodd skrev 2013-08-27 01:32:19 följande:
    Fick nytt jobb i somras, men börjar inte förrän i slutet av september. Ville ju inte komma till nytt jobb med stor mage, hade känts som om jag lurade dom.. Så idag åkte jag och träffade två av mina chefer. Skakade i bilen på väg ner, jättenervös för vad dom skulle säga, om jag skulle få börja jobba eller återigen bli arbetslös/vikarie i skolan.
    Min nya chef utbrister: ÅÅÅH GUD VA ROLIGT!!! Grattis!! Kan tillägga att min nya chef är en kille i typ 35-års åldern, så reaktionen var väldigt oväntad. Han sa till mig att jag får jobba så länge jag orkar, sen fixar dom in en vikarie när jag är mammaledig och sen är jag välkommen tillbaka. Ungefär där kommer chef 2 in, hon är typ 50 år och ser sträng ut. Även hon utbrister grattis!
    Tror jag hamnat på världens bästa arbetsplats... :)
    Nedräkning till onsdag, då är det äntligen dags för RUL, är i v 20 (19+1 idag).

    Jag fick också ganska precis nytt jobb (Juni), när jag fick tjänsten så visste jag faktiskt inte att jag var gravid, men när jag började så var jag i vecka 10. Jag berättade för chefen och för alla kollegor redan i vecka 13 och tänkte också att de skulle bli irriterade och gnälliga (ganska stor personalomsättning i den gruppen), men både chefen och alla kollegor blev jätteglada och alla ville prata med mig efterråt och var så glada för min skull. Kändes riktigt bra =)
  • Natalie87

    Hej!
    Det här med att moderkakan ligger i framvägg eller bakvägg... Förutom att man känner sparkar mindre och senare med moderkakan i framvägg, finns det några skillnader vid födsel? Är det mer komplicerat att föda med moderkakan fram eller bak? Förstår att ni, som mig, är först föderskor.. Men någon som läst om det eller fått höra av vänner eller barnmorskan?

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014