• debbie85

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej och välkommen!

    Detta är en tråd för oss som är gravida med första barnet och som vill dela med sig om tankar och känslor.

    Själv fick jag nyss plus (torsdags 130425) på grav-testet och har räknat ut BF 140104. Spännande!


    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som planerar sitt första barn tillsammans med fästman.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-24 11:22
    Det här är en tråd för våra bilder (magar, ultraljud, inhandlade prylar eller vad vi vill) "Första barnet - BF Januari 2014 BILDTRÅD": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m69869696.html

    Här är en egen tråd för BF-listan "Första barnet - BF januari 2014 - BF-lista": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70004356.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-18 22:12
    P g a att det blivit något fel på vår bildtråd i dagarna så har det nu skapats en ny: www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70243614.html
  • Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014
  • Jossehaugen
    tinis skrev 2013-09-25 14:11:35 följande:
    Herregud! O jag gnäller över min tre Tungan ute Men förppningsvis blir man inte hemskickad när man har såpass långt ^^
    Nej det hoppas jag verkligen inte att jag blir..
  • Jossehaugen
    Flikkan skrev 2013-09-25 18:38:10 följande:
    Ischias nerven som är i kläm.
    Har också problem med ischias och det är inte skönt...
    Samma här, jag har också problem med den. och det är verkligen inte kul...
  • belter
    Natalie87 skrev 2013-09-25 13:34:01 följande:
    Känns också som att det är en evighet kvar, men ändå så nära! Massa måsten att fixa innan det är dags. Måste skicka in moderskapsintyget till försäkringskassan, välja hur länge och hur många dagar jag vill ha ersättning för, måste ansöka om föräldraledighet på jobbet, måste köpa spjällsäng, skötbord, babysitter, babygym, filtar, täcke, kudde... ja listan fortsätter. Flyttar även i November så har massor att fixa innan dess..
    Jag är dock så "ostressig" av mig att det tillslut blir rätt stressigt. Tänkte hela tiden att det är lugnt, det fixar sig, jag hinner, ingen idé att stressa.. men sen blir det stressigt ändå för att jag inte började i tid =P
    håller med dig om att det är mkt och stressigt! 
    vi ska på visning imorrn och blir lgh vår så blir inflyttning efter 6e jan ! jag har BF 23e .. men det får gå, hellre det än att inte få plats i vår lilla lgh vi har nu.
    har bockat av det mesta på listan, bara några få saker kvar så det är iaf skönt. :))  
  • Midsommarflickan
    Smulan 82 skrev 2013-09-25 14:25:52 följande:
    Shit det har jag inte tänkt på har tänkt svenskt the. Där kan du vara inne på något för här häller de verkligen i en the för allt. Japp inkompetent läkare :( då skall jag köpa järntillskott och prova själv. Nä örter tänker jag inte ta och att johannesört mot humöret har jag hört är skrock för att få i sig sådana mängder så mer eller mindre så får man juh överdosera sig själv. Och jag vet att det är pga foglossning samt trötthet nu som tär på mig. Gick på yoga och yoga läraren sa åt mig att händer det igen så åk in akut till förlossningsavdelningen och skippa vanlig läkare så får väl göra så. Idag känns magen normal men hon verkar vara väldigt lugn idag så hoppas hon vaknar snart så jag verkligen kan andas ut

    Jag tänkte lite på det här och kulturella skillnader och språk igår när jag var på konferens och middagsminglade med en tysk, en australienska och en fransman att det skulle också kunna vara så att "take a cup of tea" är ett sätt att säga att du ska ta det lite lugnt då dina symptom ju även kan var rent stressrelaterade. Kanske det där med the inte var menat bokstavligen?
  • sp4rk4

    Hej igen och tack för era svar. Kul tråd föresten. Känns kul att läsa om andra som är i samma sits så att säga :D

    Är jag den enda som inte köpt en endaste pinal och bett alla köpgalna nära och kära att komma med babygrejerna när jag kommer hem med bebbe (om allt går som det ska)?

    Självklart måste jag införskaffa vissa saker innan man åker till bb men men..

    Jag har 14 mil till bb och oroar mig inte över avståndet då jag är inställd på oerhörd smärta iaf ett dygn (jämför med mig mors förlossning som tydligen brukar stämma ganska bra).

  • Smulan 82
    Midsommarflickan skrev 2013-09-25 20:29:31 följande:

    Jag tänkte lite på det här och kulturella skillnader och språk igår när jag var på konferens och middagsminglade med en tysk, en australienska och en fransman att det skulle också kunna vara så att "take a cup of tea" är ett sätt att säga att du ska ta det lite lugnt då dina symptom ju även kan var rent stressrelaterade. Kanske det där med the inte var menat bokstavligen?
    skrattar ja så kan det faktiskt med vara och jag är inte känd för att förstå mig på ironi så kanske är det samma men deras uttryck. samma som jag inte fattar när de säger till mig Its fine by me när jag frågar när de vill gå på lunch jag blir helt tokig för jag anser inte att det är ett svar över huvudtaget och jag inser att jag skall läsa mig till vad de menar men jag lyckas nog aldrig få det rätt.
  • Smulan 82

    precis hemkommen från akuten.
    Det är samandragningar jag har och läkaren sa att allt ser bra ut och lillan mår bra och alla tester de tagit ikväll var bra.

    Så skönt att äntligen bli tagen på alvar och att få det bekräftat att det är  samandragningar och inget annat de kollade även livmodertappen på mig med för att se att jag inte började öppna mig. Och det gjorde jag inte men fick rådet att gå ner i tid samt att inte stressa för att se om jag måde bättre av det.

    Hon kollade även på mina andra värden och sa med tanke på hur bra jag låg i mina provtagningar så trode hon inte att jag hade järnbrist utan att det är pga jobbet och ont i ryggen samt att vara gravid som gör mig så trött men jag skall ta blodprover hos barnmorskan på måndag så hon skrev det i mina anteckningar ;) Men jag skall ändå köpa andra vitaminer och se om det inte blir bättre för vill ha lite mera energi och inte känna att jag kan somna sittandes på jobbet och ibland ståendes ;)

    Och så har jag idag lovat mig själv att nästa gång det är så kort om personal som vi hade i måndags så går jag hem den dagen för jag har inte vett nog att inte stressa eller jobba i min vanliga takt och bli stressad av att patienterna behöver mig. Men sanningen är juh att hon behöver mig mera än vad de gör och jag behöver henne MYCKET mera än dem ;)

    Så så sätt behövde jag kanske bli rädd nu för att fatta att dra ner på tempot och sätta oss i första rummet

  • vilja89

    Jag har två förlossningar att välja på, båda ligger 6-7 mil hemifrån. Min sambo jobbar 1,5 h hemifrån (säkerligen längre på vintern).

    Det jag är nervös för är att gå runt hemma med värkar själv innan det är dags att åka.

    Är rädd att han inte hinner hem. Och det känns som att 1,5 h kommer vara vääääldigt lång tid när man är ensam.

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014