• debbie85

    Första barnet - BF januari 2014

    Hej och välkommen!

    Detta är en tråd för oss som är gravida med första barnet och som vill dela med sig om tankar och känslor.

    Själv fick jag nyss plus (torsdags 130425) på grav-testet och har räknat ut BF 140104. Spännande!


    28-årig Sthlmstjej bosatt i Skåne som planerar sitt första barn tillsammans med fästman.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-24 11:22
    Det här är en tråd för våra bilder (magar, ultraljud, inhandlade prylar eller vad vi vill) "Första barnet - BF Januari 2014 BILDTRÅD": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m69869696.html

    Här är en egen tråd för BF-listan "Första barnet - BF januari 2014 - BF-lista": www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70004356.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-18 22:12
    P g a att det blivit något fel på vår bildtråd i dagarna så har det nu skapats en ny: www.familjeliv.se/Forum-2-293/m70243614.html
  • Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014
  • Lunda

    Usch så jobbigt för er som fått avslag på gp. Sitter själv och väntar på besked. I mitt jobb som personlig assistent så har jag redan en del att göra med försäkringskassan och har lärt mig ett och annat. Bland annat att när man ska skicka in ansökan om olika saker så får man krydda sanningen ganska rejält för att över huvud taget bli tagen på allvar. Så bre på med allt ni kan komma på. Sjukdommar, stress, trånga utrymmen etc.

    Hoppas ni får igenom överklagan. Nu blir jag nervös att jag oxå ska få avslag :/ Får hålla tummarna för varandra :)

  • Midsommarflickan
    Natalie87 skrev 2013-09-27 12:02:21 följande:

    Hmmm nu blev jag ännu mer förvirrad, vet inte ens vad kommunkontoret är för något. Det jag hittade var på socialstyrelsens hemsida. Där fanns en blankett man kunde skriva ut, fylla i och skicka in. Men där är det som ni säger, där ska man fylla i barnets namn och personnummer och hela köret så det låter som att barnet ska vara fött då. Men jag är nästan helt hundra på att det är något slags fadersintyg man skicka in INNAN barnet är fött.
    Tror jag får fråga barnmorskan vid nästa besök.





    Jag har också läst det där med nåt papper innan födelse någonstans men jag fick klart besked från BM att det är efter födelse som BB skickar meddelande till skatteverket att en ny individ är född och sen får man typ en kallelse eller nåt sådant att man ska komma in och bekräfta faderskap, ange namn på bebis osv. Om jag nu minns rätt men det var i alla fall efter födelse och något som man blev kallad till per brev.

    Jag tror det där med papper på fadern innan förlossning har att göra med hans 10 dagar i samband med förlossningen. Att han ska/kan föranmäla detta på samma sätt som vi föranmäler att vi kommer att ta ut föräldrarpenning. Både de ordinarie föräldrardagarna och de 10 tillfälliga föräldrarpenningsdagarna för pappan verkar ha ett två-stegs förfarande, att först anmäla att man kommer att ta ut (nån gång inom rimlig tid framöver) och sen anmälan att man har tagit ut (för de 10 dagarna) och motsvarande kommer att ta ut x dagar i veckan under y period  för föräldrarledigheten.
  • vilja89
    martinajulia skrev 2013-09-28 17:24:56 följande:

    Idag passerade vi den magiska 100-dagarsgränsen. Om bebis kommer på bf är det nu 99 dagar kvar :)


    Vi har 100 dagar kvar!! Sååå spännande! :D
  • Jossehaugen
    martinajulia skrev 2013-09-28 17:24:56 följande:
    Idag passerade vi den magiska 100-dagarsgränsen. Om bebis kommer på bf är det nu 99 dagar kvar :)

    100 dagar kvar hade jag igår (Lördag) :D
  • LittleLionMan

    Ett bra tips till er förstabarnsmammor, köp nått gulligt gosedjur och ge till barnet. Så var det för mig och mina två syskon. Vi har ett varsitt och vi har fortfarande kvar dom fast det gått så många år. Med dom känner man sig trygg på något sätt. Jag kommer nog antagligen ha kvar min tills jag blir jättegammal. Man blir inte lixom barnslig med den. Men den sitter i på skrivbord bara för att jag har så många minnen och band till den. Ganska knäppt att man kan känna så för ett gosedjur. :)

  • Midsommarflickan

    Äppelplockning (från marken), klippa gräs och lägga klick-golv var kanske väl mycket på en dag.. Lite stel i rumpmuskler och bäcken idag men ungefär samma agenda för dagen! Höstpyssel vid stugan!

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014