Inlägg från: Lövings |Visa alla inlägg
  • Lövings

    Första barnet - BF januari 2014

    Vi tänker ta ut 4 eller 5 dagar i veckan. Jag kommer vara hemma i 10 månader och sedan min man minst 6 månader, då han gärna vill vara hemma så mycket som möjligt också. Sedan kommer han nog gå ner i tid och jag fortsätter jobba 100%.
    Men visst är det så att efter 1 år så måste man ta ut minst 5 dagar i veckan för att inte bli av med sitt SGI?

    Ang semesterdagarna tänker jag spara så många som möjligt till sommaren. Om jag tar ut alla mina semesterdagar då min man är pappaledig och därefter tar han semester när jag är mammaledig innebär det att vi får över 8 veckors tid tillsammans med barnet i sommar. Många av mina vänner har gjort så och har verkligen rekommenderat det! Så det är ett tips.

  • Lövings

    En fråga: tog blodgruppering hos bm i måndags och berättade det för mamma. Hon sa att hon var Rh negativ och att hon har för sig att jag också är det (tog navelsträngsblod när jag föddes för att kolla). 
    Har ju inte fått svaret än men blir ju lite fler frågetecken om jag nu har Rh negativ. Är det fler som redan vet att de har detta? 

  • Lövings

    Jag gick in i vecka 26 idag och var hos barnmorskan i måndags och tog blodproverna. Men de kan alltså se på blodproverna vad barnet också har?
    Så 2 sprutor är alltså det vanligaste, en under graviditeten och en efter. Har de haft någon annan extra koll på dig? 

  • Lövings
    Lunda skrev 2013-10-13 19:45:39 följande:
    Har idag 80 dagar kvar till beräknad bf. Jag har varit gravid i 200 dagar. Känns som det var igår jag stod med stickan i handen och väntade nervöst på ett plus.
    Jag har börjat att förbereda mig lite inför den stundande förlossningen genom att läsa böcker. Just nu läser jag "Föda barn" av Katerina Janouch. En lättläst och informativ bok. Sen ska jag läsa "Att föda" av Gudrun Abascal. Har redan läst ut "På smällen från a till bebis". Den var helt underbar. Många skratt blev det. En bok jag verkligen kan rekommendera.
    Någon mer som börjar fundera över förlossningen?
    Min största oro är konstigt nog inte smärtan utan en så barnslig grej som hur jag ska kunna se till att jag inte har en hel urskog ivägen mellan benen när det är dags :P Börjar bli riktigt jobbigt att raka bikinilinjen nu ;)
    Vart har du hittat boken "På smällen från a till bebis"? Är slutsåld på de sidor jag gå in på :( Har också hört att den ska vara superbra!
  • Lövings

    En fråga till er alla:
    Inte så roligt att tänka på men känns som en sak att fundera på om man vill ha eller inte.

    Någon som har/kommer skriva en viljeyttring om vart ni vill att barnen ska hamna om ni (föräldrarna) omkommer?

  • Lövings
    FrökenBlå skrev 2013-10-20 19:09:51 följande:

    Jag har alltid tänkt att om man väljer faddrar alt. gudmor/gudfar att det automatiskt blir dem man vill ska ta hand om barnet, men det är kanske inte alls så. 

    Har börjat få det ganska tungt när jag ansträngt mig, magen blir alldeles hård och det sitter i ett bra tag om jag inte kan ta det lite lugnt en stund. Är detta nån slags sammandragning eller vad tror ni? 
    Nej, att vara fadder/gudförälder innebär inte juridiska förpliktelser. 
    Därav tänker jag att vikten av viljeyttring är viktigt om man har specifika önskemål om vem som ska ta hand om barnet efteråt. Vi började tala om det idag, men inte lätt att tänka på ett sådant ämne. 
  • Lövings

    FrökenBlå; så kan det absolut vara, men inte i vårt tex fall. Faddrarna är inte de vi vill ska ta hand om barnet om vi går bort. Och om föräldrarna skulle gå bort skulle soc inte prioritera att lämna barnen hos faddern/gudföräldrarna. Utan de går då efter de närmaste anhöriga eller en viljeyttring.

  • Lövings

    Ja det var faktiskt lite hårt, vi vill väl hålla en trevlig ton i denna grupp? Kunna diskutera såklart men inte till personangrepp!

    Jag är säker på att vården (som faktisk kan detta med risker) inte gör detta hur som helst om det hade varit så himla riskfyllt som du säger.
    Belter- kul för dig om du vill göra något sånt här! Hade jag fått chansen hade jag nog också tagit den :)

  • Lövings

    Ja, jag läste att folk som verkligen inte vill ha det (vilket jag inte vill) kan säga till barnmorskan om att skriva in i journalen att man inte vill ha det! Man kan också ringa in och höra med förlossningen om det är ett läkemedel som används just där (om man är osäker) och man kan också skriva in det i förlossningsbrevet. 
    Jag tänker att man kanske inte alltid är väldigt klar vid förlossningen och då kan det vara bra att ha klargjort detta tidigt! Och tala med sin partner om att det ska absolut inte ges.  

  • Lövings

    Här är läkemedels rapport om Cytotec och att de tar avstånd från denna medicin där man ger den vid förlossning;
    www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2012/Anvandning-av-misoprostol-for-forlossningsinduktion/

    Från Fass om Cytotec (misoprostol som den verksamma substansen heter):
    Misoprostol är kontraindicerat till gravida kvinnor eftersom misoprostol inducerar uterus (livmoder) kontraktion och är associerad med missfall, för tidigt födsel, fosterdöd och födelsedefekter.
    Risken för uterusruptur (livmodersruptur) ökar med ökade graviditets längd och vid tidigare kirurgi i livmodern, inkluderat kejsarsnitt. Flera tidigare graviditeter verkar även vara en riskfaktor för uterus ruptur.

     

  • Lövings

    Ja då har jag varit hos bm idag och dessutom gjort glukosbelastning. Belastningen såg bra ut men de gjorde inte blodtrycket. Från att ha legat lågt hela tiden innan, dvs 90-95/60 till att ligga på 130/80 på väldigt kort tid. +att jag har börjat samla på mig en del vätska och därmed gått upp 2 kg på 1,5 vecka. Och så har jag proteiner i urinen; +2. Så jag börjar bli lite rädd för havandeskapsförgiftning!! Bm sa att jag ska höra av mig såfort jag känner mig sämre och jag ska kolla upp BT oftare. Gränsen för havandeskapsförgiftning trot jag var 140 i övertryck. Läkaren sjukskrev mig dessutom 25% så nu blir det kortare dagar för mig..
    Suck, kändes inte så roligt..

  • Lövings

    Inte superkul att ligga inlagd på förlossningen såhär en fredag. Misstänkt havandeskapsförgiftning samt att de inte är nöjda med övervakningen av vår bebis puls. Så övervakning över helgen ialf, sen får vi se!!

  • Lövings

    Höga blodtrycket upptäcktes igår och har känt mig lite dålig ett par veckor. Dessutom mindre fosterrörelser men det har bm sagt att det beror på mindre plats. Men nu verkar de vara orolig över detta + barnets puls. Så om övervakningen inte blir bättre eller blir sämre skulle de överväga om barnet mår bäst i magen eller kuvös. Och är bara i vecka 30 (29+2) och inte redo att få barn

  • Lövings

    Inatt kl 01.02 kom vår lilla son med akut kejsarsnitt. Grav havandeskapsförgiftning och de hade även sett en gammal blödning i moderkakan när de tog ut den. Därav har han inte kommit upp så mycket i vikt; väger 920 gram men är stabil. Andas själv och skriker (låter som en fågelunge). Allt gick verkligen super (med tanke på läget) Nu väntar en dag av frågor om vår son och vad som händer nu. En månad på sjukhus är bara att räkna med!

  • Lövings

    Känner att jag måste skriva lite.
    Jag följer er alla fortfarande, stort grattis till alla som fått sina små guldklimpar!
    Själv blev vi utskrivna från neo/IVA igår och är nu hemma. Lillkillen är lite över 2 månader men skulle inte ha kommit förren 22 januari, fortfarande såå svårt att förstå. Han väger nu 2,6 kg (föddes ju 900 gram) så det går framåt. Och häromdagen slapp han sista sladden, sonden. Så först idag påbörjat jag mina mammadagar och min man får nu sina 10 pappadagar. :)

  • Lövings

    Jag ammar inte heller. Lite svårt att få till stimuleringen när han låg i kuvös i 4 veckor.
    Vi ger honom pre NAN just nu och när de är slut (fått 10 burkar av sjukhuset) ska vi gå över till NAN h.a.
    Så smidigt att blanda ihop ett dygns rason och ha i kylskåpet och sedan bara värma en portion i några sekunder i micron...

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014