Inlägg från: annadenise |Visa alla inlägg
  • annadenise

    Första barnet - BF januari 2014


    Bra info! ska kolla sidan!!
  • annadenise

    grattis till lyckade rul:)

    jag behöver er hjälp. Någon som vet något om märket chicco? vi funderar som sagt på att köpa en brio smile, men nu säger farmor och farfar att dom har hittat en jättefin vagn av märket chicco. Jag vet att det är ett bra märke, men känner ingen som har vagnen.

    Någon som vet hur dom är att köra etc?

  • annadenise
    Fruhögstadius skrev 2013-08-12 14:33:48 följande:
    Grattis till alla er som gjort lyckade ultraljud!
    Ni som har gjort ultraljud och frågade om det gick att se kön, hur la ni fram frågan? Ska på RUL i morgon och fundera mest på hur vi ska fråga (om vi frågar), ska man säga till före undersökningen eller när det börjar bli klart? 

    Vet inte riktigt varför jag hängt upp mig på varför det skulle vara så krångligt att fråga, men jag är nog mest rädd av de ska snäsa ifrån och liksom förstöra tillfället 

    ni som fick bilder eller fick köpa, hur många bilder fick ni med er hem? för oss kostar det 50 kr bilden (betalar innan undersökningen) och jag tänker mig att kanske två-tre bilder kanske kan vara kul att ha.

    När bm hade gjort alla mätningar, och kollat att allt var bra (normal fosteraktivitet, fostervatten bra, moderkaka bra etc) så frågade hon om det var något mer vi ville veta?. (vi hade en supertrevlig bm).  Jag frågade om det gick att se om de var en pojke eller flicka?. Då sa hon, det kan vi absolut försöka kolla. Jag ser att du är kissnödig, så gå först på toaletten (det syndes att blåsan var full. på pappret jag fick hem innan rul, rekomenderades man att dricka 2 stora glas vatten 1 imme innan och inte gå på toa efteråt). När jag kom tillbaka in i rummet ville inte bebben visa könet utan gömde sig. Jag fick hosta, hoppa upp och ner och "skaka" på magen, men inget hjälpte. Vi tackade för oss. Det viktigaste var ju att beben är frisk. Vi fick 2 fina bilder, ett på hela bebisen och en närbild på ansiktet.  Vi betalade inget för bilderna.
  • annadenise
    FaN skrev 2013-08-13 11:19:03 följande:
    Hej Alla!

    Jag har ett litet problem. Jag jobbar i byggbranchen. Vilket innebär att jag ungeför 10 timmar per dag går klädd i blåkläders eller fristads arbetsbyxor. Jag har letat på nätet och det verkar inte som att det finns arbetsbyxor som mammabyxor. För tillfälet har jag löst det hela så att jag "hänger" byxorna under magen men det känns inte riktigt bra. Jag får skavsår av dem och har en känsla av att det bara kommer bli värre om någon månad.

    Jag har svårt att arbeta i någon annan typ av kläder framför allt ut praktisk synpunkt. Mina byxor är ju tillverkade men de funktioner som underlättar för mig i mitt dagliga jobb. 

    Finns det någon annan här som har ett liknande problem?

    Jag har funderat på om man kan sy om ett par byxor men då byxorna väger lite över 7 kg så är jag osäker på om det fungerar eller om det är så bra för barn och mage... 

     
    inget lätt problem att lösa. Jag förstår att du behöver dina arbetskläder både av säkerhetskäl som praktiska skäl. Skulle det gå att sy på en mudd på dina jobbarbyxor?? Det är det första som jag kommer att tänka på..

    När magen blir större, hur blir det då? Kan du gå ner i tid eller bli omplacerad?
  • annadenise
    limerick skrev 2013-08-13 13:39:28 följande:
    Många verkar ju ha varit på såkallat "RUL" som verkar göras v18-20 ca.
    Vi ska in på det om 2 veckor ca.

    Men vad är det som görs där egentligen?
    Jag har förstått det som att man tittar så att organen utvecklat sig som de ska.
    Vad kan gå fel och hur vanligt är det?

    Det finns ju betydligt mer att läsa om "KUB" vilket kändes mer greppbart.
    Kub är för oss avklarat och det gick jättebra.

    Va spännande att du snart ska på rul:)

    Rul är rutinultraljud. Jag gjorde det i v.17. De kollar hur bebisen mår, mäter fosterrörelser för att se att det är normal aktivitet på bebisen, de kollar mängden fostervatten och hur moderkakan ligger. Bm undersökte hjärtat (vi fick se båda kammrarna), hon visade huvudet (vänster, höger hjärnhalva samt skallbenet), hon visade ryggraden, samt mätte lårbenet. Det var fantastiskt att se hur stor bebisen var:) mot när jag gjorde kubb i v.12

    Vi kunde se hur bebisen rörde sig i ansiktet med händerna och hur den svalde fostervatten (det gör dom ju för att träna upp lungorna). Rul görs även för att fastställa beräknat datum för födseln.

    Om du är orolig för Rul eller vill ha mer info tycker jag du ska kontakta din BM.
  • annadenise
    Smulan 82 skrev 2013-08-13 20:30:43 följande:
    Vad kul för alla som varit på rul och blivit framflyttade och att allt såg bra ut :) ni som blev framflyttade hade ni gjort kub? Jag blev framflyttad en vecka när jag gjorde mitt kub och undrar om det kan ändra sig igen? Tror juh inte det men nyfiken. Jag är nervös idag för jag har fått sådana foglossning att jag inte klarar att röra mig efter jobbet kom igång riktigt illa igår och idag fasten jag drog ner på tempot på jobbet är det samma :( skall gå privat via jobbet till sjukgymnasten då de såg hur ont jag har så rädd att jag kommer bli sjukskriven har ju inte alls jobbat länge där och jag älskar det stället fasten man har bra och dåliga dagar ;) Fler som har så ont nu? Det har hållit på ett tag för mig men som sagt var ir var det mer än jag klarade fick ta verktabletter och varmvattenflaska och ville bara gråta för att det gjorde så ont och trode seriöst inte jag skulle kunna gå idag men det är värst på kvällarna eller om jag sitter stilla för länge, lättare att stå eller ligga. Min kropp verkar inte gilla graviditeten särskilt mycket :(
    usch då..vilken vecka är du i?
  • annadenise
    johanna3 skrev 2013-08-13 22:18:39 följande:
    RUL idag :) vad euforiskt och fantastiskt det var!!!
    Vi hade en otrevlig barnmorska (så det var tur att grodden därinne var så söt att det inte gjorde nåt). Hon var snäsig och sa inte speciellt mycket.. Vi fick iallafall veta att allt stod bra till och att det med största sannolikhet är en liten flicka!
    Fick 4 fina bilder att ta hem och stirra på (för det är det vi gör nu - stirrar).

    Jag fick dock ej veta vart moderkakan låg, men det för de kanske in i journal till bm? Eller får vi liksom inte veta det nu?

    Det kan ju ha betydelse.. Men man får väl lita på att "allt ser bra ut" betyder att fostervattenmängden och allt annat är ok.

    ingen bm har rätt att vara otrevlig, fine, hon kan ha haft en dålig dag, men det ursäktar inte det beteendet. Har man valt att jobba med människor måste man veta hur man skall bete sig?. sj är jag ibland dålig på att säga till, men vi borde faktiskt klaga lite mer. Man kan ju även skriva anonymt och tala om att man tycker att man vart dålig behandlad av bm. Man är i en sån utsatt situation vid ul och rul, att rätt bemötande betyder mycket. Min bm berättade direkt att jag hade moderkakan i framkant. Jag tycker du ska ringa till sjukhuset och säga att du saknar lite info och undrar om de står i journalen? När jag gjorde rul fick jag även med ett A4 papper hem, där de stod vad bm hade undersökt samt mått. Vi fick en supertrevlig bm
  • annadenise
    tinis skrev 2013-08-14 10:51:01 följande:
    I en av böckerna jag har så står det ett litet gulligt tips för att bebis ska känna sig lite mer trygg när det är ute i vida världen. Eftersom bebis redan nu kan höra/"höra vibrationer" så kan man välja ut ngr låtar som man sjunger högt och ofta. På det sättet så kommer bebis att känna igen dom här ute o det kanske vara en bra tröst :)

    Har ni ngr bra tips på fina sånger man kan sjunga för knoddarna? Solig

    de är nog väldigt olika. Flera av mina kompisar sjöng samma låt nästan varje dag, men bebisen reagerade inte på låten när den hade fötts..inte när den vart nån månad heller..hehe..så de är nog olika..el en myt? Jag sjunger oxå för bebis, för de är ju så mysigt. Jag sjunger låtar på svenska och min sambo på spanska...ibland kan jag inte hålla mig, så då sjunger jag salsa för bebisen:)
  • annadenise
    Lunda skrev 2013-08-16 09:32:41 följande:
    Märkte när jag stod i duschen och skulle raka bikinilinjen att det är lite svårare med sikt och räckvidd. Undrar hur detta ska bli om 4 månader Tungan ute
    Tror för övrigt att jag börjar känna av foglossning. På morgonen känner jag mig ok men ju längre in på dan det går så får jag ont i bäckenet och på kvällen är jag så stel att jag har svårt att resa mig från soffan. Det går ju an nu när man är ledig men jag börjar jobba om en vecka och då är det inte lätt om jag ska ha ont eftersom jag jobbar dygn och då är ensam. Får se hur detta slutar. 

    hehe..ja, jag håller med. När jag står upp så ser jag inte mina fötter längre, och raka bikinlinjen är inte det lättaste. åker utomlands om 3 v och de blir till att köpa en stor spegel så man kan ansa ordentligt..hihih.

    Hoppas de kommer gå bra på jobbet:)
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014