Inlägg från: hallonsplitt |Visa alla inlägg
  • hallonsplitt

    Rätt att göra aborter av barn med Down syndrom

    Jag har ingen fast åsikt i ämnet, alla har olika förutsättningar i livet, och det kan finnas många anledningar till ens beslut. MEN, jag tycker att ska man fatta ett sådant stort beslut så ska man veta vad man eventuellt väljer bort och få uppdaterad, korrekt fakta.  

    Jag har själv en dotter med DS och har via henne kommit i kontakt med många andra barn med DS. Och jag måste säga att min största chock har varit hur bra barnen generellt utvecklas, och hur medvetna de är, och nyfikna och framåt. Vad jag i början fick höra från sjukvården, bvc mm var bara allt som de eventuellt kunde få problem med, att allt skulle ta väldigt lång tid, att de var svaga, hjärtfel osv osv. Men jag tycker inte alls att den bilden har stämt. Av alla de bebisar som vi träffat, är väl 20 st, så är det 1 som har haft det riktigt kämpigt och tyvärr åkt på mycket. Resterande har varit väldigt friska, starka, vetgiriga och helt underbara. Absolut, de behöver mer stöttning och tid för att lära sig, men de lär sig. Och det är underbart att se. För min del har det verkligen varit värt det. Och visst, man vet inte om det är det där barnet som är 1 på 20, men oavsett resultat på KUB-testet så är det alltid en risk när man väljer att skaffa barn. Kan vara både medfött och att det sker något under graviditet/förlossning. Det går aldrig att värja sig från.

    Och jag har även fått kontakt med många familjer med barn med DS genom en grupp som finns i hela Sverige, och att barnen/unga vuxna inte skulle vara nöjda med sina liv är struntprat.

Svar på tråden Rätt att göra aborter av barn med Down syndrom