Inlägg från: Anonym (suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (suck)

    nyttig billig frukost?

    Anonym (gott och nyttigt) skrev 2013-05-09 15:08:36 följande:
    Det är skillnad på kolhydrat och kolhydrat. De från frukter tycker kroppens celler om att få.
    Oavsett om man äter fruktos, laktos, sackaros (socker), maltos eller någon annan kolhydrat så bryts alla ned till exakt samma sockerart i kroppen: glukos. Cellerna kan inte direkt "favorisera" glukos som kommer ifrån frukter.
  • Anonym (suck)

    tilläggas kan väl även att kroppen naturligtvis gillar alla kolhydrater (eftersom slutprodukten alltid blir glukos)

  • Anonym (suck)
    prinsessanadia skrev 2013-05-09 15:20:28 följande:
    Jo, klart man inte kan äta precis vad man vill när man vill om man vill gå ned i vikt. Det jag syftar på är att LCHF förespråkar att det är massa saker som man aldrig får äta, vilket inte skulle passa mig. Vill jag äta 10 godisar en kväll så gör jag det, vill jag äta en frukt så gör jag det, vill jag äta aioli så gör jag det med. Äter hellre allt med måtta än att utesluta massa saker som jag tycker om att äta. Men för dig som är sockermissbrukare så är ju LCHF bra. 
    Är du helt hundra på det? Jag har faktiskt inte stött på en endaste LCHF-förespråkare som sagt att man det finns en massa saker som man aldrig får äta. Så det stämmer inte.

    Problemet med resonemanget "det är ok att äta godis när man vill gå ned i vikt, bara man äter lite!" är att YTTERST få överviktiga människor (som med största sannolikhet är gravt sockerberoende) klarar av det. Ställ fram en godisskål och säg "Här! ät en" till en överviktig person och se hur det slutar.
  • Anonym (suck)
    Anonym (gott och nyttigt) skrev 2013-05-09 15:23:29 följande:
    Det är i stort sett bara leverceller som tar upp fruktos.... Kanske på sin plats att lära sig mer om hur olika sockerarter påverkar kroppen?
    skojar du med mig? :) Du får gärna skicka källan till mig. I annat fall har jag läst två år på nutritionistlinjen och lärt mig fel. 
Svar på tråden nyttig billig frukost?