• Indianica

    nyttig billig frukost?

    Om du gillar grönsaker kan du göra en god smörgås med en massa grönsaker på (grovt bröd så klart). Grönsaker som pålägg är billigt och fettsnålt.

  • Indianica
    Anonym (AS) skrev 2013-05-10 13:14:28 följande:

    Visa mig källa på att 1 dl pulver till 1 l vatten har samma fuktion som 1 dl pulver till 2 dl vatten.

    90% av alla proteinpulver blandas med max 3 dl vatten. Jag kan visa hur många källor som helst på detta eller så kan du ju googla alla tillverkare och försäljare, där INGEN rekommenderar 1 l vatten till 1 dl pulver. 

    Doseringsrekommendation: 30 g (1 dl) blandas med 2-3 dl vatten eller minimjölk i en shaker. Skaka tills allt pulver löst sig. Intag 1-3 portioner/dag mellan måltider. (detta står i princip på alla olika protienpulver)

    Men ser att du är samma person som i nästa inlägg ger tips på att använda sig utav sötningsmedel...... så ja, det är nog inte värt att ens ta striden med såna rikspuckon =)      
    Men doseringen är väl bara en fingervisning för hur man får en shake som är hyfsat lättdrucken och som de flesta orkar få i sig. Man vill inte ha en jättetjock shake och kanske inte för tunn heller, de flesta vill inte dricka en liter till frukost.
  • Indianica

    Egentligen kan man ju äta vad som helst till frukost, det är en smaksak och ofta kulturellt. I Sverige äts det ofta mackor, fil eller gröt. Men man kan givetvis äta en sallad till frukost också, t ex en fruktsallad med olika frukter och hackade valnötter och ett glas mjölk till det. Man får väl prova sig fram och se vad man blir mätt av/tycker är gott.

    Jag brukar ibland äta fil med rivet äpple och så kanel och lite socker på eller fil med knäckebröd. Båda är billiga varianter på frukost anser jag.

    Visst är frukt och grönt dyrt, men det är även en massa bröd och framför allt kött.

Svar på tråden nyttig billig frukost?