Inlägg från: Anonym (gott och nyttigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gott och nyttigt)

    nyttig billig frukost?

    Anton Chigurh skrev 2013-05-09 08:58:17 följande:
    Men va faen, TS äter ju inte gröt !!!
    Haha, ja men så funkar det alltid på Fl! Ts vill inte heller käka LCHF men tråden svämmar över av LCHFtips....
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Anonym (Cleo) skrev 2013-05-09 08:37:48 följande:
    150 gr grekisk yoghurt och 15 gram frömix är 250 kcal. Det är samma som i din smörgås enbart (enligt dig själv). Sen tillkommer yoghurten och muslin som du tyckte hon skulle äta till.

    Min frukost kostar ca 2 kr. Vad kostar din kalkon, bröd, musli, melon, krasse etc?

    Det är lätt att döma ut riktig mat till förmån för lättprodukter. Men om man vill gå ner i vikt och spara pengar så tycker jag inte man ska döma för fort
    2 kronor? Frömix är sällan billigare än 100 kronor/ kilo så där har du 1.50. Yoghurten kostar väl ca 17 kronor per kilo? Så bara där har du 2.40. Så 4.40 per frukost betalar du.
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Almis11 skrev 2013-05-09 09:10:11 följande:

    Ja och sen var det ju du som gav TS dyra tips när hon bad om billiga tips! Du kanske ska tänka innan du postar ditt inlägg.. 
    Nej. Jag gav Ts först ett riktigt billigt tips och slängde in en god macka som alternativ, som de flesta vill ha emellanåt för att lyxa till det.
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Anonym (ts) skrev 2013-05-09 10:10:59 följande:
    Oj vad det ramlar in förslag, Tack! (även om det som alltid på FL spårar ur Flört )

    Jag ser att jag hade fel om äggröra, det var ju bra. Trodde att det var onyttigt men det verkar ju helt okej att äta så det ska jag göra dom mornar jag har tid.

    Idag åt jag lättfil med russin, falu rågrut med salami och tomat och kaffe. Hamnade enligt mina beräkningar på 450 kcal och det är för mycket... de flesta verkar eniga om att jag bör ligga runt 3-400 kcal så jag ska se vad jag kan ändra.

    Nån frågade om jag är lisa 4 år och ja, det kan kanske verka så... Men kan man inte äta viss mat så kan man inte, iaf inte jag. Så mycket värt är det inte att pina i mig mat jag inte gillar, då äter jag hellre 500 kcal frukost och lever på morötter resten av dagen.

    Nån/några var också inne på att bra mat kostar och att jag borde betala om jag var intresserad av att gå ner i vikt och må bra. Till viss del är det ju sant men har man inga pengar så kan man inte köpa dyr mat hur gärna man vill. Jag är som sagt student och då kastas det inte pengar över en direkt Tungan ute. Dessutom har jag barn så jag vill inte äta alltför annorlunda mot hur de äter. Jag tycker det är viktigt att de får en naturlig inställning till mat så vill inte direkt förbjuda något. Men det blir mycket grönsaker och lite mat för min del till de målen då dom är med så det funkar. Är just frukosten som jag tycker är svår...
    Försök hålla frukosten på 300 kcal. Istället för salami eller annat fett pålägg kan du ha magert kött som kalkon eller kyckling. 1-2 knäckebröd med magert pålägg och grönsaker är billigt och bra. Kanske kan du ha linfröblandning och bär i filen istället?
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Wittra skrev 2013-05-09 13:20:14 följande:
    Håller med, lightprodukter innehåller ofta sötningsmedel vilket jag finner konstigare och inte bättre än vanliga sockret så att säga... 
    Tror inte någon har rekommenderat några lightprodukter alls i tråden. Lättprodukter däremot, men de är bara fettreducerade, det är inget tillsatt sötningsmedel i dem.
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Karinso skrev 2013-05-09 14:06:25 följande:

    Sallader och keso är LCHF
    Nej, inte specifikt. Sallad och keso med hög fettprocen är LCHF....
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Karinso skrev 2013-05-09 13:43:57 följande:
    Apropå frukt och viktnedgång... iform.se/kost/kost-och-halsa/bantningsmyt-man... Hur tänker ni kring det här? Som LCHF-anhängare utesluter jag ju frukt i min kost men skulle gärna vilja ta reda på hur det FAKTISKT ligger till...
    Frukt är nyttigt, speciellt om du väljer olika färg på frukten. Max 2-3 frukter per dag ska man äta och man ska inte tro att juice är samma som att äta frukt.
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Karinso skrev 2013-05-09 14:10:18 följande:

    Håller med om snabbmaten men vem säger emot där? Angående frukt råder det däremot delade meningar, och därför behövs en debatt för att ta reda på hur det egentligen ligger till. Vitaminer och andra ämnen som finns i frukt hittat du även i grönsaker, som i som tur inte innehåller något socker alls. Vad beträffar äpple vet jag dock inte. Kolhydratsinnehållet är inte vansinnigt högt, knappt 9 gram per 100.
    Det är skillnad på socker och socker. Även mjölkprodukter innehåller socker...
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Karinso skrev 2013-05-09 14:56:04 följande:

    Jo, jo, men i regel väldigt obetydliga mängder (undantag majs).
    Det är skillnad på kolhydrat och kolhydrat. De från frukter tycker kroppens celler om att få.
  • Anonym (gott och nyttigt)
    Anonym (suck) skrev 2013-05-09 15:18:27 följande:
    Oavsett om man äter fruktos, laktos, sackaros (socker), maltos eller någon annan kolhydrat så bryts alla ned till exakt samma sockerart i kroppen: glukos. Cellerna kan inte direkt "favorisera" glukos som kommer ifrån frukter.
    Det är i stort sett bara leverceller som tar upp fruktos.... Kanske på sin plats att lära sig mer om hur olika sockerarter påverkar kroppen?
Svar på tråden nyttig billig frukost?