Inlägg från: Hemmeline |Visa alla inlägg
  • Hemmeline

    Januarimammor 2014

    Hej på er! Hoppas det är okej att en till dyker in här, roligt att vara med från "Start" i en tråd Vi väntar första barnet 24/1, fick det till 27:e första uträkningen. Appen säger 4+1, Håller med om att det är lite svårt att ha koll på alla dagar och veckor, konstigt att det börjar två veckor innan liksom. Jag är snart 32 och maken snart 30, vi har försökt lite mer än ett år och plussade dagen efter vårt första besök på fertilitetskliniken. Fick första + förra tisdagen, men då var det efter tiden. Vi tog ett mest på skoj, vi trodde ju att det inte skulle ha gått den här gången heller. Kollade efter 3 min, blankt, så det åkte i soporna. 20 minuter senare fick jag ett infall och kollade, ett till streck. Vi har har aldrig haft en tillstymmelse till ett spökstreck innan så det satte lite griller i huvudet på oss. Var en ytterst dålig anställd den dagen. Testade på kvällen och då anande vi något inom tiden. Dagen efter fick vi 1-2 på det digitala och väckte antagligen en och annan granne Symptom hitills är sjukt ömma bröst, men inget illamående ännu. Har känt lite stick och en molande känsla, inte riktigt som mens utan mer diffust i magen. ScillaBlå: Jag brukar vara väldigt trött på kvällarna, men denna vecka har jag knappt kunnat somna alls. Hjärnan är i fullgång. Har blivit helt snurrig i huvudet med, gick hela torsdagen och var så övertygad att er var onsdag att jag försökte övertala en elev att det faktiskt var så, haha. Får hoppas att det är en tillfällig sinnesförvirring. Hur Många väntar första resp. Har barn sen innan?

  • Hemmeline

    Undra varför man egentligen räknar från förra mensen? Känns lite ologiskt att man blir gravid i vecka 2.

  • Hemmeline

    Så klart måste det vara så! Du har ju en bra poäng i att man redan är en bit in snabbt. Snart blir man proffs på hur det ska räknas

    Jag känner inget illamående ännu, en del av mig tänker att det skulle vara "trevligt" att få ett symptom till, men då tänker en annan del att den tanken lär jag väl få äta upp när det drar igång, haha.

  • Hemmeline

    Vi har inte berättat för någon ännu, tror vi behöver smälta det någon vecka till kanske innan.

    Trodde dock att vi skulle bli avslöjade redan igår eftersom vi hade vänner över till melodifestivalen, men vi lyckades smussla med att jag inte åt kittost och hämtade 0.0 öl i köket.

    Längtar verkligen till dagen då det är mer konkret, just nu känner både jag och min man att det är nästan overkligt Jag har ialf ömma bröst, alltid något!

  • Hemmeline

    Vi har bestämt oss för att boka ett tidigt VUL privat, frågade om tidigt när jag ringde BM men det var inget de gav på rutin. Vi tänker göra det hos kliniken där vi precis skulle påbörja utredning, känns enomt skönt att kunna byta äggledarspolining mot något roligare!

    Vi kommer att få kub och rul inom landstinget länge fram. Det verkar vara stora skillnader mellan var i landet man bor och vad som erbjuds inom landstinget. Privat är ju ett alternativ, men det finns ju inte heller överallt.

    Har du frågar BM? Finns det ett privat alternativ dör du bor om det inte erbjuds?

  • Hemmeline

    Frumu, då finns det säkert många ställen. Vi har inte träffat BM ännu, 28:e ska på hälsosamtal och inskrivning en månad efter. Känns som väldigt lång tid! Hur är det för er andra, när har/hade ni inskrivning? Brukar den vara sent?

  • Hemmeline

    Kommer nog berätta för chefen innan semestern. Jag är ensam med mina uppgifter vilket för det lite utsatt.

    Jag har dragit ner på kaffet, dricker iofs bara på morgonen. Min man, som har gått all in på att kolla mat och sånt så att jag slipper göra det själv, har stått och mätt våra koppar för att räkna ut hur mycket det blir, haha.

  • Hemmeline

    Jag känner inget direkt illamående ännu, bara ömma bröst och lite molande kring magen. Längtar nästan efter en släng av illamående just nu. Sjukt att det kan vara något att längta efter egentligen Är mycket känsligare än vanligt dock, började nästan gråta på jobbet igår.

    Jag brukar vara trött och vilja lägga mig tidigt, men nu är det nästan tvärtom. Somnar senare, vaknar betydligt tidigare än vanligt och går upp.

    Tog ett digitalt imorses, nu stod det härliga 2-3 veckor istället! Känns fantastiskt!

  • Hemmeline

    Lisa86: Egentligen så önskar jag ju absolut inte att jag ska må illa, men det är ju ett konkret symptom Antar att det kommer och gör det inte det kommer jag att vara glad!

  • Hemmeline

    Jag har nästan alltid haft lite putmage. Jag tränar styrketräning ett par gånger i veckan samt springer. Är anmäld till en halv mara, men den ska jag nog skita i.

  • Hemmeline

    En BF lista hade varit skoj! Kanske kan vi lägga den i en egen tråd och länka? Jag sitter med mobil nu, men någon med dator kanske kan dixa?

    MrsCD: vet inte alls vad de gör men blivande pappan ska absolut med!

  • Hemmeline

    FrökenBlå: förstår att det känns ledsamt, försök tänka på att det är jättevanligt! Du kan ju ha känsliga slemhinnor, tror att jag läst att det kan öka när man blir gravid efter som blodet ökar. Det kommer att gå över! Du var mina tummar.


    lisa86 skrev 2013-05-22 22:00:03 följande:
    Hemmeline och smurfmamman2014 jag hoppas verkligen att ni både slipper illamående och trötthet. ? Nästan alla jag känner som varit/är gravida har mått toppen hela graviditeten, så nog kan man klara sig undan!



    Skönt att höra lisa86, man har ju liksom uppfattningen om att alla spyr och mår skräp i början så då undrar man ju om det är något galet! Just tröttheten är jag lite glad att slippa, var orolig för att jag bara skulle behöva sova hela tiden.
  • Hemmeline
    kallemaja skrev 2013-05-23 14:07:41 följande:
    Kommer ni göra kub? Vad är fördelarna med att göra det testet om man ändå inte kan tänka sig att gå vidare med fostervattenprov? Ja menar man får ju ändå inget 100%igt resultat eller besked..



    Helt ärligt hade jag hellre valt moderkaks eller fostervattenprov direkt om det var helt riskfritt för att slippa ovissheten med Kub. Vi kan ju å andra sida, vilket framgår, tänka oss att gå vidare med prov. Det är ju väldigt individuellt det där, alla har olika uppfattningar och känslor som styr.
  • Hemmeline

    Bra tänkt med kläderna MrsCD! Jag hoppas kunna ha min vanliga garderob i ganska stor utsträckning länge. Bor typ i klänning och många modeller har ju gott om plats för en mage Om jag ska handla något tänker jag att det ska vara kläder som jag kan ha till amningen med sen. Sen känns kläder till mig helt plötsligt okul, nu vill man ju handla åt någon annan!

    Finns det något plagg som man "borde" ha? Typ bästa gravidklädesplagget

    När det gäller Kub så har vi pratat igenom våra val och hur vi tänker göra många gånger innan och känner oss båda tämligen säkra. Men det är ju svårt att säga nu precis hur vi skulle reagera och agera om vi skulle ställas i en situation där det visar något, det vet vi nog först då.

  • Hemmeline

    Är sjukt glad över att jag inte kastade ut en gammal, men väldigt vid, vinterkappa under senaste rensningen. Hade helt klart vart tråkigt att behöva köpa en ny eftersom jag högst sannolikt inte kommer att kunna knäppa min vanliga.

  • Hemmeline

    En vän till mig fick tips av sin BM om att äta en kiwi varje dag för magen när hon började med järn. Physalisfrön ska också vara bra.

  • Hemmeline

    ScillaBlå, vet inte vad jag ska säga. Beklagar verkligen. Ni har inte möjlighet att få hjälp snart? Du förpestar absolut ingenting. Ni har mina tummar inför framtiden.

  • Hemmeline
    LoraLou skrev 2013-05-29 15:57:32 följande:
    Hej allihop,

    Detta är mitt första inlägg i FL och där avslöjade jag hur ny jag är här! 

    Nästan lika nygravid med BF 29/1. :)

    Förutom trötthet, extrem hunger, schitzo hormoner och svullen mage så är jag sjukt pruttig!?  

    Är det någon mer som är det? :)

    Vi gjorde vårt första VUL för två dagar sedan efter oro över molande kramper och färgade flytningar. Men det var för tidigt för att se något mer än en liten böna. Så visst pågår det just nu mirakel inuti mig. Helt magiskt.

    Ny VUL 13/6 och det ska bli väldigt spännande att se! Då är jag sju fullgångna veckor.

    Är det någon mer som har gjort en sådan tidig VUL? Vad kan man förvänta sig?

    Småfnissar åt allas gravidhormoner och önskar verkligen alla ett stort lycka till! Framförallt till er som är extra trötta och illamående! Ni ska bara veta vilka superkvinnor ni är!!!

     



    Vi gjorde Vul idag 5+4 och såg bara hinnsäck, den var dock i helt rätt storlek så det känns ändå ok. Läkaren menade att det är tidigt och så väldigt litet just nu att det sannolikt är pga det vi inte såg mer. Ska dit igen 10/6.

    Coolt att ni såg något!
Svar på tråden Januarimammor 2014