Inlägg från: Gott svart kaffe |Visa alla inlägg
  • Gott svart kaffe

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Herregud, vad är detta? För min del får gärna polisen slå ett extra slag med batongen på dessa upprorsmakare. De gnäller över att de blir illa behandlade men vad hjälper det att vandalisera och göra så att vanligt folk tror illa om dessa områden? Jag blir så förbannad. Tror ni inte att polisen är lovligt trötta på detta beteende? Vad polisen än gör så är det fel. Jag är ledsen att säga det men att folk är idioter och har ett primitivt beteende är inget som polisen kan påverka. Det hjälper inte att stå i förorten och ha kramkalas och dela ut nallebjörnar, dessa individer kommer alltid ställa till med problem och känna sig missförstådda.

    PS: Jag har en idé! Kanske fler fritidsgårdar kan vara en lösning på problemet?   

  • Gott svart kaffe
    LittleDarling skrev 2013-05-20 12:35:39 följande:
    Ja det kan man tycka och där håller jag med så sätt men det står även andra människor (som en dam och barn till höger i bilden) som inte går mot polisen där. Skulle gärna vilja se mer såna här videos men jag hittar inget mer.

    Men varför är damen och barnet ute på kvällen/natten? Är det våldsamheter ska de hålla sig inomhus.
  • Gott svart kaffe
    LittleDarling skrev 2013-05-20 12:41:15 följande:
    Men det värsta är att det alltså även är helt oskyldiga människor som har åkt på batongslag, som inte har något med detta att göra, som ville hjälpa polisen. Dessutom att uppträda genom att skrika "neger","apa", "råttor" osv är aldrig okej oavsett vad som sker. Det är oprofessionellt och det är tjänstefel.

    Vadå trötta på deras beteende? Det är inte alla som håller på och bränner bilar men ändå behandlas alla som skyldiga!? Wtf!
    Men polisen har väl knappast möjlighet att sålla mitt under ett upplopp? Givetvis får då även oskyldiga ta emot batongslag etc. Det bästa för de sk. oskyldiga är att de stannar inomhus så att polisen får rensa rent.
  • Gott svart kaffe
    sthlmsman77 skrev 2013-05-20 12:44:37 följande:
    håller inte med dig där...om det pågår oroligheter med ett stort gäng och polis inblandade så skulle jag hålla mig undan. I synnerhet om jag dessutom ser bränder och hör explosioner!
    Ja, man går väl knappast ut på gården. Som polis skulle jag tolka det som att man då är med i upploppet.
  • Gott svart kaffe

    All denna snuttefiering och daltande med kriminella element i förorterna gör mig illamående. Denna tycka synd om-mentalitet som är förhärskande är motbjudande. Det är inte ett dugg synd om de som startar och deltar i dessa upplopp och heller inte om de som står och tittar på. Snart får de väl en klapp på ryggen av någon välmenande politiker som vill att vi ska lägga ännu mer resurser på förorten. Till vilken nytta då? Byggs en ny skola så är den ändå snart nedbränd.

  • Gott svart kaffe
    LittleDarling skrev 2013-05-20 12:51:04 följande:
    Skulle gamla kvinnor och barn vara med och bränna bilar? Troligt much?

    Nej, men man riskerar att bli skadad. Mitt i ett upplopp skulle inte jag gå ut i alla fall och aldrig ta ut mina barn.
  • Gott svart kaffe

    Hur kan diskussionen om polisernas agerande, som för övrigt försöker göra sitt jobb, vara viktigare än att människor vandaliserar, förstör och inte har någon respeskt för andras egendom. Om en polis har kallat någon "apa" i stundens hetta är väl ändå mindre allvarligt än själva upploppet? Alltid ska man skylla på någon -det är polisens fel, det är samhällets fel osv. Inget blir någonsin rätt för dessa individer och genom detta agerande kommer de aldrig att komma någonstans.

  • Gott svart kaffe
    LittleDarling skrev 2013-05-20 12:55:25 följande:
    Nej det är inte synd om de som startar upplopp och bränner bilar. De ska få sina straff och stå för det som de har gjort men som jag tidigare skrevs så kom oskyldiga i kläm som fick utstå batongslag, hundar och rasistiska glåpord. Förstå att det inte är okej.

    Fast varken "apa" eller "råtta" är rasistiskt vad jag vet. Fast iofs vilket glåpord som helst mot någon med invandrarbakgrund är kanske rasistiskt?
  • Gott svart kaffe
    LittleDarling skrev 2013-05-20 12:56:45 följande:
    Jaså? Jag hade då aldrig vågat att vara kvar på en plats som var i upplopp med bilbränder, explosioner osv. Jag hade flytt fältet efter det att jag hade kollat läget och eventuellt samlat upp de jag kände i min familj. vänner osv.

    Ok, men då riskerar man att bli skadad. Så är det bara.
  • Gott svart kaffe
    LittleDarling skrev 2013-05-20 12:58:25 följande:
    Det skreks även "negrer" enligt vittnen. Är inte heller det ordet rasistiskt kanske enligt dig?
    I sammanhanget så tycker inte jag det är så farligt och speciellt inte om det skreks till en av upprorsmakarna.
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby