Inlägg från: annabell |Visa alla inlägg
  • annabell

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    tycker inte själva kravellerna är särskilt skrämmande utan mer "upploppet" på internet där främlingsfientliga driver fram och rasistiska kommenterar syns överallt. tror det gör mest skada i slutändan. som facebooksidan "vi stödjer 
    polisen i husby - .." som vart väldigt uppmärksammad i media. Kräks

    folk som är lite insatta vet ju att det även bor folk med svenskt ursprung i kommuner som husby och att även de är med i upploppen. och då gäller det inte vänsterextremister. även många som är svenskfödda. blir ju inte en särskilt lång resa för dessa om de ska "åka hem till sitt land". Obestämd
     

  • annabell
    LittleDarling skrev 2013-05-27 15:16:05 följande:
    Jättebra inlägg och jag är glad att du tog upp detta. Det här som har hänt nu senaste veckan har verkligen varit något som högerextrema tagit fasta på och försökt att utvinna röster på. Många vet inte om att när dom klickade på "gilla" i den här facebookgruppen så ger dom sitt stöd till högerextrema sidor på nätet, och dom i sin tur späder på ett enormt hat. På bara den här veckan så har jag sett kommentarer på nätet och även utanför datorvärlden som är så hemska, så fruktansvärda och hatiska i rasismens namn och detta har fullkomligt exploderat sedan första natten i Husby.

    Det är fruktansvärt farligt detta och vi har redan fått se en del oprovocerade våldsbrott där högerextrema har gått på personer utan anledning. nyheter24.se/nyheter/inrikes/746837-han-missh... och det var även en 15årig liten kille på kryckor som blev nedslagen.

    Överallt ser man att folk tar sig friheten att skriva "jävla negerjävlar" och säga "blattejävlar stick från Sverige" osv på nätet. Och jag kan ge ett personligt exempel. Jag var och handlade med mina barn som är mörkhyade, hör hur folk bakom mig i kön börjar prata om Husby, hör hur det börjar skena iväg i deras samtal och snart efter det hör man "negerjävlar borde inte få bo i Sverige" och massa såna saker. Det knöt sig i magen på mig. Vad skulle jag göra? Jag var fast i en kö och kunde inte gå därifrån samtidigt ville jag inte att barnen skulle få höra såna saker. Jag sa inget och gjorde inget men jag känner nu efteråt att jag borde ha sagt något för sånt ska inte accepteras idag. Jag blir orolig för utvecklingen i samhället. Allt detta våldet, hatet och rasismen.

    Men som jag läste i en artikel: Man ska inte ta illa vid sig om någon kallar en för något skällsord eller uttrycker sig i rasistiska termer för det visar bara vilken lågklassig, okunnig och ignorant person det är som säger så. Det är personen som uttrycker sig så som det är synd om, inte den som blir kallad för något dåligt.

    ja precis du har helt rätt i sista stycket, och det kan väl egentligen stämma på all slags mobbning, rasism etc där folk dömer ut andra människor av olika anlendingar. därför man inte ska ta åt sig. vet inte vad som var bäst, att du inte reagera eller att du skulle gjort det. när någon uttrycker sig så säger det ju ganska mycket om personen och man kan inte förvnta sig att den har så mycket innanför pannbenet, och det kan därför vara bra undvika att hamna konflikt med såna. speciellt om du har dina barn med dig. så tror du ändå agera rätt. verkligen tråkigt dina barn fick höra på så trångsynta människor. det du skulle kunna göra efteråt är att prata med dina barn och förklara just det du skrev i sista stycket. att ni tar upp det och diskuterar och att det inte sopas under mattan, för detta är väl tyvärr inte något som dina barn första gången kommer behöva få höra. så det är väl bra att de får redskap och sätt att hantera det.

    ja det är verkligen skrämmande hur många som gått med i den gruppen men samtidigt så kanske det är just dessa som röstar på SD och liknande annars, att det blivit ett forum för dem. men ändå helt sjukt vilka kommentarar som skrivs öppet där men samtidigt inget som är ovanligt på facebook nuförtiden.    
  • annabell
    TrendyFarsa skrev 2013-05-27 15:27:19 följande:
    Jo, det brukar bli så när dessa krävande gökungar bränner ner det som vi, det arbetande folket, givit dom helt utan krav på motprestation.

    man får väl anta att folk inte bränner ner sina egna bilar under upploppen.Obestämd så att de bränner ner något som "vi givit dom" går ju att diskutera.
  • annabell
    TrendyFarsa skrev 2013-05-27 15:56:10 följande:
    I förekommande fall daghem, skolor med mera är betalt av oss ja, det allmänna, den närande sektorn som genom skatter givit dessa personer en levnadsstandard som dom aldrig kunnat drömma om i sina hemländer.

    de har väl inte bränt upp sin (icke existerande) levnadsstandard eller vad menar du? mestadels är det väl bilar som brunnit
  • annabell
    dilog skrev 2013-05-27 15:50:46 följande:
    finns säkert folk som tar tillfället i akt och sätter eld på sin egen blir för att på så sätt göra försäkringsbedrägeri.

    ja fast dessa är väl inte en del av upploppet i sig
  • annabell
    TrendyFarsa skrev 2013-05-27 16:55:08 följande:
    Ja och bl a en 1800-talsgård i Husby ochså vidare, och så vidare.

    hm okej bor de där eller hur menar du att denna 1800-tals gård höjer deras levenadsstandard Obestämd
  • annabell
    TrendyFarsa skrev 2013-05-27 16:58:54 följande:
    Uppdaterar mig själv innan jag skiter i er för idag:

    "– Dessutom har vi fått in anmälningar om tolv företag, butiker och restauranger. Sannolikt handlar det om miljonbelopp där också. Bränder är inte billiga att sanera, säger han." 

    www.dn.se/sthlm/manga-miljoner-brann-upp-unde... 

    Ränk om dom var lika iviga på att lära sig svenska och integrera sig i sitt nya värdland som dom är på att skapa samma kaos som i sina hemländer, vad bra det skulle kunna vara!
    det har ju skett i bland annat Älvsjö och andra förorter i Stockholm som inte är direkt kända för sina höga invandring, så förstår inte grejen med att svenskfödda ungdomar med sitt ursprung från Sverige ska intergrera sig i "sitt nya värdland". tror även att de kan svenska, och kaos i sitt hemland är ju just det dessa personer skapar vilket du tydligen förespråkar.
  • annabell
    TrendyFarsa skrev 2013-05-27 16:59:36 följande:
    Det var en plats för ungdomar att samlas och lära sig olika hantverk bl a och som bekostades av skattepengar.
    okej, låter som en plats där unga killar spenderar mycket av sin tid när de inte bränner upp bilar.
  • annabell
    Insomniazzz skrev 2013-05-27 17:45:59 följande:
    Lite synd är det väl också? Hus från 1800 ser man inte överallt, men du kanske vill se en moské där istället?
    du skulle gärna vilja att jag ville det va? Drömmer
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby