• LittleDarling

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Jag sitter just nu med morgonkaffet och följer nyheterna om det som har hänt i Husby inatt, helt i chock. Det har tydligen pågått ett upplopp där ett 40-tal ungdomar har satt bilar i brand m.m som en protest mot att polisen har skjutit ihjäl en man där i måndags. Många poliser kom då till Husby och enligt vittnen så har polisen använt sig av övervåld i form av batongslag, rasistiska glåpord och oskyldiga människor har drabbats. Tydligen har hundar släpps lös på barn och kvinnor.

    Jag försvarar inte våldet och vandalismen som pågick hos ungdomarna där och förstår att polisen måste ingripa men jag ifrågasätter övervåldet och sättet som polisen har gått till väga. Helt oskyldiga människor blev drabbade av polisens agerande. Kan vi inte förlita oss på polisen igen?

    Ett samhällsorgan som polismyndigheten ska inte uppträda med att överskrida sina rättigheter, använda övervåld och använda sig av rasistiska ord oavsett vad som har hänt. De ska uppträda professionellt och riktigt. De är anställda av samhället för att skydda samhället som vi alla är en del av.

    – Men man var mer rädd för polisen än för de "vanliga" människorna. De gick omkring i cirklar och berättade för en vart man fick och inte fick gå. Det brann i stora lastbilar, det var kaos, säger Chaima.

    – Jag har sett brutalt övervåld från polisens sida, de har skickat hundar mot människor som inte har något med det här att göra, de har på olika sätt och vis stormat och attackerat grupper med människor, säger Ali Muzelef till SR.

    www.expressen.se/nyheter/vittne-man-var-mer-radd-for-polisen/

    www.aftonbladet.se/nyheter/article16804681.ab

  • Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby
  • Notperfect
    LittleDarling skrev 2013-05-20 22:28:12 följande:
    Ja det är ju sant men det gör inte polisens insatts rättfärdig för det. Att skrika rasistiska glåpord åt folk är inte okej att göra för en polis och speciellt inte i tjänst. Totalt oacceptabelt och det är det med bilbränderna och stenkastningen också.
    Du tror inte att poliserna får höra ett och annat "svennejävel" ? När de är där ute? Fast det är kanske inte rasistiskt?
  • pseudonym1

    Pinsamt att kaxigt avsluta ett inlägg med "in your face" när du har totalfel... Har sagts tidigare men tåls att säga igen...
    Du tolkar det som ett halvt erkännande men du kanske ska låta bli att lägga för mkt tolkning i ngt du inte verkar ha en susning om!
    Polisen anmäler sig själva o sina insatser titt som tätt... Det betyder inte öht att man halvt erkänner utan görs för att en utredning ska göras hurvida ngt brottsligt eller tjänstefel begåtts. Anmälan görs utifrån uppgifter från andra i det här fallet!

    Du känns vansinnigt naiv... Några lipar i media o du tar dessa vittnesmål som bevis o sanning...
    Om lika många poliser som var på  plats gick ut i aftonbladet och sa "Vi har inte sagt ngt rasistiskt alls till någon eller slagit ett enda slag mot någon". Hade deras vittnesuppgifer varit tillräckligt med bevis för dig att det kanske inte hänt? Men nu pratar poliser aldrig i media på det sättet o allt utrymme ges till lipande "offer" som har totalt fritt att skriva historian själv.. O du.. folk ljuger duktigt mkt om du inte förstått det än.

    Eftersom du förkastar att "oskyldiga" blivit slagna o kallade för saker... Har du då förslag på hur polisen ska agera?
    En folksamling med maskering på många, mörkt ute, stenar som kastas o adrenalin i kroppen (o lägg av med att poliser ska tåla/klara av sånt. Självklart ska de vara mer tåliga osv än vanliga medborgare men att kräva att man ska va fri från såna mänskliga reaktioner är helt orimligt). Hela mobben går emot en eller kanske springer... Då ska man alltså sålla i folksamlingen... Får man pausa lite o prata runt med gruppen osv så skulle det kanske gå men kan du inte förstå att det inte funkar i såna här lägen?
    Densamma gäller vid stora ingripanden vid ex fotbollsmatcher.... Visst fan är det en o annan oskyldig som får sig ett batongrapp ibland men det finns en enkel lösning... GE FAN I ATT GÅ I HULIGANGRUPPERINGEN o i detta fall, ge fan i att gå i grupper som springer runt o begår upplopp! Är man för nyfiken o inte fixar att gå hem, ja då får man finna sig i att få ett rapp eller annat. Det kan inte isåna lägen läggas på polisen! Du själv ts kan gå polisskolan i 10 år och sen jobba 10 år... du hade inte heller fixat att göra den typen av gallring i en sådan situation så det du begär är helt orimlig o enda alternativet till att det inte ska hända är att polisen skiter i att åka dit öht!

    Folk är så jäkla nyfikna o hur man kan ta med sina barn ut i såna här lägen är helt obegripligt!
    Jag såg en ful misshandel för  ett tag sen i stan jag bor i och under själva misshandeln så ingrep folk och blodet sprutade åt alla håll.. Självklart ska massa människor samlas runt och jag  såg då en pappa lyfta upp sin runt 6-åriga son på axlarna  så att han skulle se bättre... Nice va? Kan ha varit såna "kloka föräldrar" ute nattetid kanske?

  • LittleDarling
    Notperfect skrev 2013-05-20 22:26:37 följande:
    Jag skiter faktiskt i vilket om jag ska vara helt ärlig. Polisen begår grova tjänstefel dagligen, varje dag, dygnet runt. Inte fan begår ni en sådan här debatt då?!


    Jo det blir ju visst. Det jag reagerar på är att rasismen nu är så inrotad, öppen och allmänt accepterad att den till och med förekommer hos polisen när de befinner sig i förorten. Helt sjukt! De ska uppträda enligt lagen men själva bryter de mot den.
  • Ice tea
    LittleDarling skrev 2013-05-20 22:17:18 följande:
    Och en fråga.. Varför skriver du inte då istället att du är emot MÄNNISKOR som beter sig illa istället för att skriva "muslimer som beter sig illa" och "AFA-medlemmar som beter sig illa"?

    Liksom varför kopplar du ihop grupper med dåligt beteende? Var och en får väl ansvara för sig utan religion eller grupptillhörighet?
    Varför skriver du att "polisen" har begått övervåld och uttalat sig rasistiskt? Varför kopplar du ihop polisen som grupp med dåligt beteende?
  • LittleDarling
    The Riddler skrev 2013-05-20 22:26:44 följande:
    Vad har denna tråd med religion att göra? Lawl
    Det undrar jag med.. Någon började klaga på muslimer och sa att Islam var en dålig religion och då ifrågasatte jag det. Jag tror många går på rykten om att alla muslimer är si och så medan de inte själva har egna erfarenheter från människor med den religionen.. Tråkigt.
  • sverker11
    LittleDarling skrev 2013-05-20 22:22:04 följande:
    Har jag sagt att polisen startar mordbränder? Nej det har jag inte.
    En del poliser har begått tjänstefel som nu utreds så jo det har inte alls gått riktigt till.
    Att något utreds betyder inte att det skett något fel. Bara att någon lämnat in en anmälan som måste ses över.
  • Notperfect
    LittleDarling skrev 2013-05-20 22:30:21 följande:
    Jo det blir ju visst. Det jag reagerar på är att rasismen nu är så inrotad, öppen och allmänt accepterad att den till och med förekommer hos polisen när de befinner sig i förorten. Helt sjukt! De ska uppträda enligt lagen men själva bryter de mot den.
    Öppen och accepterad? Vilket Sverige lever du i ? Det är väll inget med rasism som är öppet och accepterat i det här landet? Den enda rasism som accepteras är den omvända. De etniska svenskarna ska tyglas, svälja och bara följa ledet medan invandrare har rätt att bete sig hur fan dom vill !
  • Lugnt

    Det bästa vore väll om polis och räddningstjänst lämna dom i fred så dom får elda upp sin stad vill dom bo i ruiner så varför ska våra tjänstemän riskera sin hälsa på att försöka stoppa några idioter som vill försörja sitt hem. Det verkar som folk inte vill ha hjälp när dom behöver den.

  • LittleDarling
    Ice tea skrev 2013-05-20 22:28:18 följande:
    Folk generaliserar för att det är enklast att diskutera då, liksom du gör när du säger "polisen" i svepande ordalag. De allra flesta vet att alla muslimer inte är "dumma", liksom du vet att alla poliser inte är "dumma".

    Ändå skapar du en tråd där du vill diskutera hur fel "polisen" gjort (eftersom du hört rykten om det). Wäa wää vad dum polisen var och ve den som uttrycker sig generaliserande om gärningsmännen bakom upploppet! 

    Jag har dock överseende med ditt sätt att resonera, även jag var ung, naiv och idealistisk en gång i tiden. Du kommer också mogna, få livserfarenhet och en ändrad syn på samhället när du heltidsarbetat  i10+ år och har familj.
    Men för fan! "Polisen" är ett samhällsorgan som ska verka enligt lagen men själva bryter de mot den. Du hör väl hur det låter?

    Sen så vet du ingenting om mig så tillskriv mig inget och motsatt. Vad vet du om min livserfarenhet?
  • LittleDarling
    Notperfect skrev 2013-05-20 22:29:17 följande:
    Du tror inte att poliserna får höra ett och annat "svennejävel" ? När de är där ute? Fast det är kanske inte rasistiskt?
    Jo det får dom säkert höra. Skillnaden är att polismän är utbildade i flera år på polishögskolan för att jobba efter lagar och regler och då blir man ganska chockad över att ett sådant beteende förekommer hos en person i tjänst.
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby