• maria91

    HJÄLP va ska ja göra nu?? :'(

    Blev nekad snitt på usö! Vet inte vad ja ska göra nu? Jag vägrar att föda vaginalt?! Men hon tvingar mig verkligen.. så bäva ledsen kommer få panik snart.. :'( va gör man nu?!?!

  • Svar på tråden HJÄLP va ska ja göra nu?? :'(
  • maria91
    Jacqueline skrev 2013-05-21 14:38:32 följande:
    varför vägrar du föda naturligt?och varför blev du nekad snitt?

    MeNoLike skrev 2013-05-21 14:39:17 följande:
    Vilka skäl har du angett? Vilken vecka är du i? JAg blev beviljad snitt efter tre Aurorasamtal

    För att jag är bättre rädd. Har stor förlossningsrädsla! Har gått hos aurora men de tog tio min se så hon att ja skulle få prata med läkaren för att jag bävar så rädd/ledsen.. ja sa klart å tydligt att jag inte ville å att jag absolut inte kunde tänka mig något annat samtidigt som jag satt å grät.. hon bara blåste bort mig å lossade som ingenting... :'( är i vecka 34 (33+5)
  • maria91
    Jacqueline skrev 2013-05-21 14:47:06 följande:
    skulle det inte hjälpa att prata med någon om själva förlossningen tro? Typ lokalisera vad exakt det är som skrämmer dig osv?

    Jag vet inte. Tror inte de hjälper.. jag vill inte föda vaginalt. Jag vill ha snitt och enligt min bm skulle jag få det pga min rädsla men nu fick vi ett kast rakt i ansiktet..
  • maria91
    MeNoLike skrev 2013-05-21 14:49:25 följande:
    I mina tre samtal som varade en timme pratade vi alla tre gångerna om hur jag mådde, vad jag var rädd för. Hur en vaginal förlossning (ungefär) går till (hade redan gjort ett snitt tidigare pga tvillingar som låg fel) Och för och nackdelar med både vaginal och snitt. Viker man sig minsta lilla att ens fundera på att föda blir det inte beviljat

    Är jag var i vecka 20 berätta ja för min bm å ringde å fick ett möta med aurora när jag var i vecka 30. de tog som sagt tio min sen ha son att hon inget kunde göra så fick träffa läkaren nu. Å hon sa nej. Enligt min bm skulle jag få snitt för att de tar på mött psyke å må såhär.. Jag vek mig inte de minsta å jag å min sambo försökte övertala å "hota" med att byta sjukhus men de verkade inte spela någon roll!
  • maria91
    Jacqueline skrev 2013-05-21 14:52:05 följande:
    okej ,tråkigt att höra!Hoppas det löser sig för dig och skulle du vilja prata om att föda vaginalt så får du gärna skriva meddelande...har haft två jätte bra förlossningar =)

    Okej tack så mkt! :)
  • maria91
    camomille skrev 2013-05-21 15:03:01 följande:
    Jag tycker att, eftersom de inte alls lyssnade på dig, så ring din bm och kräv att få remiss till ett annat sjukhus.

    Jag ska till min bm på fredag så kanske kan ta det då? Jag blev så besviken.. :'(
  • maria91
    Busfröö skrev 2013-05-21 17:06:46 följande:
    Då får du föda vaginalt.. Huruvida du vill eller inte spelar inte så stor roll, din kropp kommer föda barn när det är dax så de bästa är väl att förbereda sej så gott de går

    Tycker inte du har så mkt att säga om du inte kan ge bättre råd än sådär.. är mkt väl medveten om att man inte kan göra på nå annat sätt om man nu inte kan trolla vill säga?! Tack för din fina uppmuntran :)
  • maria91
    MeNoLike skrev 2013-05-21 17:29:34 följande:
    Tråkigt att de var så långsamma och nonchalanta,

    Patientens rätt till medbestämmande (vilket innebär att man inte kan neka en patient ett kejsarsnitt om det inte finns mycket goda skäl) reglerades tydligt genom införandet av HSL 3 a § den 1 januari 1999 med följande lydelse:?När det finns flera behandlingsalternativ som står i överrensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet skall landstinget ge patienten möjlighet att välja det alternativ som han eller hon föredrar.?Källa: Patientens rättigheter i hälso och sjukvården. Hur ska ja gå tillväga? Ringa usö å "överklaga" prata med en psykolog? De måste ju finns någott att göra? :'(
  • maria91
    Busfröö skrev 2013-05-21 17:37:19 följande:
    Men de handlar väl fan inte om de, acceptera att du är gravid å ska föda barn?! Jag tror alla är mer eller mindre rädda men ibland är de bara att gilla läget å göra de bästa av situationen. Jag vet inte varför dom nekade dej snitt, antagligen hade dom en anledning.. Trolla? Jag önskar dej iaf lycka till

    Kan man inte accepterar det fast man är rädd å vill ha snitt då eller??
  • maria91

    Tack för alla svar å frågor å allt som ni skriver. Vet att de är för att hjälpa. Jag blev nekad för att hon tyckte de va bästa sätt att föda vaginalt. Hon sa lixom inge mer. De va bara, vi kommer göra allt för att du ska känna dig trygg under en vaginalt förlossning. De va inge prat om snitt alls!! :/ jag vet mkt väl att de ändå sättet annars är att föda vaginalt. Jag kände min oro ifrån vecka 18 ungefär de va förens då jag börja förstå att de var på riktigt jag var gravid.. :( Jag känner mig typ lurad, våran bm så klart å tydligt att jag skulle få snitt eftersom jag är så pass rädd "anser hon" så att hon är rädd att mitt psyke ska ta skada. Jag kommer prata med henne på fredag och se om de finns något att göra annars kommer jag försöka så gott jag kan med att lugna mina nerver för en Sahindal förlossning! KANSKE någon har några bra tips som kan hjälpa mig OM jag nu tvingas till en vagina förlossning.

Svar på tråden HJÄLP va ska ja göra nu?? :'(