• Anonym (efva)

    Lever med en psykopat... Varför är det så svårt att lämna?!

    Första veckorna var han så underbar.. trevlig mot alla mina vänner o släkt. Fick mig att känna mig speciell. Jag var den enda som fått honom att må så bra. Hans ex var psykopat o jag trodde honom... Nu ett år senare så suckar han om nån ringer mig. Hälsar nån åå så är han så otrevlig att de går. Har nästan inga vänner kvar. Kommer jag 10 minuter sent frpn jobbet så ör hans humör föratört för den kvällen. Jag är en hora . En riktig slampa. När jag nån dag senare frågar varflr han säger så.. ja då har han aldrig gjort det. Jag hittar på. Han klaagar mycket över rivmärkena jag gett honom. Att jag gjort honom illa. Han har glömt att han fick dom när jag försökte få bort hans händer från min hals när han höll på att strypa mig. Han ringer läkaren o frågar hur han kan hjälpa mig när jag har ont. Men han missar att berätta att det är han som kastat mig i golvet.. Jag kastade ut honom (igen) Enligt honom så har han gått för att fundera.. han rinher inte men han vet att jag kommer ringa. Varför saknar jag honom? Varför kommer jag snart ringa och be om att han kommer hwm o jåller om mig? Det kommer gå en vecka.. kanske mer.. sen kommer han att komma på vilket luder jag är.. .

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-23 18:34
    Man liksom glömmer bort det elaka han gjort.. sen när han är elak igen så minns man vissa saker han tidigare gjort.. misshandelstillfällen som jag ibland tror är påhittade för att våra fina stunder får mig att förtränga det som hänt. Pratar vi om det så erkänner han inte eller får dwtatt låta som att jag överdriver. tänker varje gång man tar honom tillbaks att 'händer det igen så lämnar jag honom' Hur många fler finns det i samma sits?

  • Svar på tråden Lever med en psykopat... Varför är det så svårt att lämna?!
  • Anonym (?)

    Kanske så att han drar dig närmare sig för att du ska bli beroende men stå emot ring inte

  • Anonym (efva)

    Hmm är så svårt.. saknar honom men hur bär man sig åt för att minnas det elaka och inte hans fina sidor?

  • Anonym (täckomatorp)

    Jag vet inte. Utifrån är det i alla fall helt obegripligt, så jag föreslår att du försöker se det hela utifrån. Tänk dig att din bästa väninna var i din situation, vad skulle du ge henne för råd?

    Självklart kanske du känner dig beroende, kär, längtar osv, men man behöver inte alltid följa alla känslor. Ibland får man tänka efter lite också. Det är du som har kontrollen över dina egna handlingar, inte han. Han kan försöka manipulera dig, men du måste inte låta dig manipuleras.  

  • Queenie70

    Varför du stannar hos någon som misshandlar dig, kan ingen här ge dig svaret på. Det svaret måste du söka hos dig själv. Det finns två deltagare i ett sjukt förhållande, och utan den ene deltagaren skulle det sjuka förhållandet ej existera. Han har ansvar för sina handlingar och du har ansvar för att du tillåter dig bli "behandlad" Om du inte hittar svaret själv så måste du söka hjälp. Du har ansvar för ditt liv och ditt tillfrisknande.

  • Masken84

    Jag var tillsammans med en kille i 2 år som körde med psykisk misshandel. Han överröste mig med glåpord som handlade om min vikt, hur dålig jag var, allt var fel vad jag en gjorde mina vänner var fel mm. Det gäller att bara bestämma sig! Jag sökte lägenhet i smyg då jag visste att han skulle övertala mig annars att stanna. Fick en lägenhet och flyttade! Redan första dagen mådde jag sååå mycket bättre! Det är bara att bestämma sig att nu orkar jag Inge mer!

  • Anonym (skriv ner)

    Ingen patentlösning men en hjälp på vägen att inte ta tillbaka honom kan vara att skriva ner allt ont han gjort dig. Ta sedan fram och läs igenom det när du känner för att kontakta honom.

    Lycka till! 

  • Anonym (Same)

    Usch va jag känner igen mig.... Mitt ex var likadan. Underbar till en början, men visade sig vara en riktig psykopat. Det tog mig tre år att lämna honom... Mitt tips är att spara alla sms som hotar eller är elaka, skriv ner allt han säger eller försök spela in. Försök hitta annat boende, och lämna honom snabbt... Kontakta polisen om han blir hotfull så de vet om det och kan rycka ut om det blir akut. När jag tillslut lämnade mitt ex började han förfölja mig istället. Fick ringa ut polisen säkert 10 ggr innan han gav upp!

    Va stark! De manipulerar en sjukt mkt, men det är aldrig ditt fel! Glöm inte det!

  • NadiaMi

    Problemet är att man blir så djupt nedtryckt att minsta lilla vänlighet - speciellt från den som har förklarat hur hemsk man är - känns fullkomligt fantastisk.
    Tänk, dendär personen som "vet" att man är så hemsk, värdelös och vidrig tycker ÄNDÅ om en - när hela världen i övrigt skulle rygga tillbaka i avsmak om man försökte närma sig dem.

    Att de sedan också fortsätter få en att må dåligt och känna sig värdelös gör liksom inget eftersom det har blivit en del av den normala vardagen. Det liksom bara är så... Och man lever allt mer för de små glimtarna av ljus.

    Kontakta en kvinnojour så kan du få kontakt med andra som varit i din situation och som kan stötta dig.
    Du är värd bättre än dethär TS.

  • Anonym (efva)

    Tack för alla svar. Låter som att vissa som svarar har erfarenhet av samma sak ? Har ni lämnat? Hur lång tid tar det egentligen tills att det slutar göra ont?

  • assiicamill

    Du skriver om mitt liv! Tre år med en sinnessjuk människa, han gjorde mig illa både fysiskt och psykiskt och efter hans " psykotiska utbrott" var han så arg på sig själv och jag tyckte så synd om honom jämt... Han gjorde mig så illa och tillbaka gav jag honom lögner för att slippa se honom arg samt massor av tröst och sympati. Jag tror att omedvetet gör dessa personer något ont för att bryta ner sin partner för att de är så rädda för att förlora. De har kommit på ett sätt att få oss att stanna! I två år försökte jag ge mig därifrån, utan att lyckas mer än en dag! Jag gjorde allt för att försöka sluta få honom att göra illa men allt blev bara värre, jag var 17-20 år när jag var i detta förhållandet, förstör inte för dig själv som jag gjorde... jag bestämde mig dagen efter att han försökt att dränka mig i handfatet att jag aldrig mer skulle vara med om detta, att aldrig mer känna känslan av "nu är det över, nu svimmar jag snart". Dagen efter lämnade jag honom, jag berättade för honom att han gärna fick bo kvar i min bostadsrätt tills han hittat något eget medens jag flyttade hem till mig pappa i nästan två månader! Efter bara några dagar berättade jag för min mamma och pappa vad som hänt under dessa år, och dom vart inte chockade! Gå därifrån och berätta för folk du känner, deg var min väg ut för att inte kunna gå tillbaka igen. Jag visste vad andra skulle tycka om honom... Men jag älskade honom innerligt och de var jätte svårt för mig att släppa allt som vart! Lever med min nuvarande sambo idag, ett helt annat liv där jag många gånger känt att jag saknar något, jag vet att jag ibland saknar slag och fula ord, jag saknar ibland känslan av att känna allt äckligt över mig själv och hans njutning av att göra mig illa, jag saknar att få tycka synd om mig själv och har därför gjort saker för att få min nuvarande att göra mig illa på olika sätt, provocerat fram känslor. Han är så förstående och skulle aldrig göra mig illa, utan han vet jag inte vad jag hade gjort! Ta dig därifrån, bestäm dig oavsett känslan. Gör det, och LYCKA TILL! Kram

Svar på tråden Lever med en psykopat... Varför är det så svårt att lämna?!