• MrsCecilia

    Vi som nyss plussat med ÄD

    Jag vill gärna ha en tråd för oss som nyss har plussat. Jag känner att jag har massor med tankar och funderingar jag vill ventilera med er andra.

    Själv har jag äntligen plussat med ÄD i Riga efter 12 års kämpande och minst 13 försök (inkl IVF)
    så allt känns välidgt nytt och lite skakigt.


  • Svar på tråden Vi som nyss plussat med ÄD
  • TyckOmMig

    Hänger gärna med i din tråd dock ligger jag en månad före dig tidsmässigt är i v10 med tvillingar.
    Precis börjat fasa ut östrogenet i början på veckan och längtar tills man har det utfasat är såless på både progynon och progesteron nu!Tar du Fragmin och Prednisilon?Har för mig att du oxså tagit en antibiotikakur innan ET Doxyferm?- jag tog Flagyl!

  • pili

    Hej mrs Cecilia. Har varit inne på tråden Ava klinik Riga emellanåt och följt dig och alla andra kämpar. Jag var på Ava den 8 maj och fick två 4-dagars frostisar insatta av min nya favvo dr Lakutin (efter att dr Fodina stack). Jag var på kliniken dagen före dig om jag inte minns fel. Ruvardagarna har varit hemska för mig. Inga symptom whatsoever och på åttonde ruvardagen fick jag bruna flytningar. Fan, fan, inte missfall igen. Men det brakade aldrig loss och döm om min förvåning när jag plussade i onsdags. Chockartat. Underbart. Så idag byter också jag vecka 5+0. hurra! Det blir kanon att följa dig, tyckommig och alla andra som jag hoppas ansluter till denna tråd. Gravida är vi till dess någon säger nåt annat. Det ska vi njuta av. Orkar inte vara rädd för missfalls-spöket, eller allt annat som kan hända. Nu är vi gravida. Punkt slut

  • pili

    God morgon MrsC. Hoppas allt är väl med dig idag. Jag har fortfarande väldigt lite symptom. Jag har visserligen lite ömma bröst men dom är inte svullna och jättekänsliga. Jag behöver kissa lite oftare och känner mig som lite lätt bakfull, en blandning av huvudvärk, trötthet och lätt illamående. Men det är diffusa symptom som gör mig osäker. Var tvungen att ta ett stödtest med CB digital i morse. Den visade v 3+ så jag verkar ligga rätt trots allt. Ska mäta hcg i morgon. Vad har du för symptom? Hoppas dom är ihållande och tydliga! Mediciner: Som prep inför insättningen har jag tagit 2x4 mg progynon, 1 x 400 mg Trental, 1000 mg E-vitamin och 3000 mkg Folsyra. Jag valde aktivt bort nedreglering med Zoladex. Trental är en medicin som böjer blodkropparna så att blodet kan flöda in även i de minsta artärerna. En medicin för dom som har domningar i ben eller dylikt. Tillsammans med E-vitamin skulle Trental förbättra slemhinnans tillväxt och status. Efter insättningen tar jag Progynon 2x4 mg, 3x400 mg Progesteron (ökade med 1 efter bruna flutningar), 3000 mkg Folsyra och 1x400 mg Magnesium (som oxå tillkom efter de bruna flytningarna). Vi har ju alla vår historia. jag har "bara"gjort en ET och två FET. De två första var under ledning av Dr Fodina. Fodina körde värsta Molotov-cocktailen med cortison, sprutor, extra utrogest och massa andra piller. Min kropp blev fysiskt helt sönderstressad efter de första två omgångarna. Jag och hormoner (exv p-piller, pergotime) har aldrig gått särskilt bra ihop. På det sättet var det en befrielse med Dr Lakutin som inte verkar vara lika inne på extra allt när det gäller mediciner. Det passade mig att prova med mindre mediciner. För andra passar det inte alls beroende på vad man har för fert-problem. Jag minns att jag läst att du kör lite egen medicinering. Jag är inte förvånad. Vi skulle säkert kunna bli fertilitetsläkare hela bunten när vi varit med i IVF-rejset. Det känns helt nödvändigt att ta reda på en massa själv om man inte ska gå under av osäkerhet, frustration och kroppslig misär. Vad har du kört för medicinering? Någa bra tips? OK MrsCecilia då kör vi vidare på 5+1-dagen! En dag i taget. Skönt att vi har Tyckommig med som vägledare med hela 10 veckor

  • pili

    Ojdå, fasen vad långt inlägget blev. Håll tillgodo. Hade nog behov att skriva av mig

  • TyckOmMig

    pili-vad trevligt att se dig här jättevälkommen!
    Jag har oxså fått erfara att öka dosen av progesteronet till 3 vaggisar om dagen efter två mindre blödningar tidigt magnesuim i extra dos och C-vitamin blev jag ordinerad och jag fick sluta med fragminsprutorna ganska tidigt i samma veva men de hjälpte säkert till med att få embryona att fästa tror jag!Denna vecka har jag dock slutat att ta 3 till 2 vaggisar igen superskönt jag är så trött på dom och Progynonet är jag nere i 2mg morgon och kväll!fick ju dessvärre struma i samma veva som jag kunde konstatera att jag faktiskt lyckats med ÄD så glädjen förtogs en aning av bölden på halsen.Går hos specialist endokrina var där senast i fredags och mina ämnesomsättningsvärden ligger stabilt godkänt ännu så man väljer att avvakta och se hur jag kommer må efter utfasningen och framåt.Väldigt skumt då jag aldrig haft problem tidigare med sköldkörteln har många barn sedan tidigare så antar att min kropp föll igenom av den tuffa medicineringen som ger östrogendominans-sköldkörtelinflammation.Hade oxså önskat att jag sluppit Procrensprutan och kunnat köra en annan mildare variant men nu blev det så ändå min kunskap var för dålig där...vad är Trental?Har du oxså ätit en antibiotikakur innan ET?Lycka till med era hcg-blodprover bägge två ni ska se att ni får fina värden bägge två!Sen har jag oxså förstått att dessa är högst individuella!Lite skrämmande att ligga i täten men jag lovar att finnas här och skriva uppdatera.Kramar på er!

  • MrsCecilia

    jag har inte heller några symptom, alls faktiskt. Jag vill gärna ha det då vet man att något händer i alla fall. Jag har lite mensvärk till och från vilket gör mig alldeles skräckslagen. Men jag vet att många har det men det tröstar inte mig :)

    Jag har inte tagit mitt andra CB ännu, jag är livrädd att den ska visa mindre eller samma som förra veckan. Det här är ju en riktig rysare. Jag ska oxå lämna HCG prover i morgon, men jag vet att svaret brukar ta lång tid till min gyn. 

    Jag äter Omega 3, prednisolon, progynon, progesteron, utrogest och trombyl.  

    När har du bokat UL? Eller ska du köra inskrivning på MVC direkt?

    Hoppas jag slipper blödningar :/ 


  • pili

    Oj Tyckommig, vilken berg-och-dal-bana du fått uppleva, plus, blödning, tvillingar, struma. Måste kännas oerhört skönt att den första trimestern snart är till ända. Hoppas att du får bukt med struman och att avvecklingen av medicineringen går bra.
    Nej, jag har inte kört antibiotikakur innan insättningen. Jag fick som sagt köra Trental + E-vitamin. Vet inte så mycket om Trental. Det är en medicin som gör de röda blodkropparna mer böjbara så att blodet kan ta sig in även i de små, små artärerna. Som de flesta andra IVF-mediciner är Trental medicinering för något helt annat, typ för domningar i olika delar av kroppen. Jag har läst på några få IVF-sajter att det finns forskning och försök med Trental + E-vitamin för att göra slemhinnan tjockare och mer mottaglig vid implantationen. Detta var Dr Lakutins rekommendation. Ingen aning vilken inverkan det haft. Kanske har det gjort att det funkar för mig. Vem vet

    MrsCecilia: Jag förstår precis vad du menar med att inte "våga" ta ett andra CB-digi-test. Det är rena terrorn. Man vill varken testa eller inte testa utan bara vara kvar precis där man är, konstaterat gravid. Det är döjobbigt att inte känna entydiga symptom. Men jag tror att alla "riktigt-tidiga-symptom"-trådar som man hamnar i hela tiden under "google-oket" gör att man blir frustrerad och drar fel slutsatser. När det närmar sig blodprov så försöker jag dock betvinga mig att göra hemmatest. Känns bättre att vara förberedd för både bästa och värsta scenariot. 

    Jag och min sambo har kämpat i flera år för att bli gravida med mina egna ägg. Vi har haft en mycket proffsig och väldigt stödjande gynekolog under hela den resan. Som tur är så har han fortsatt med att stödja oss när vi nu satsar på ÄD i stället. Så jag har ständig kontakt med honom för recept och snart bokar jag ett ultraljud med honom.

    Inskrivning på MVC däremot känns så främmande så jag blir alldeles kallsvettig. Hur gör man? Jag har inga barn sedan tidigare. Känns läskigt och definitivt. Blir väl så när man ägnat all mental och fysisk kraft åt att bli gravid överhuvudtaget. Man hinner aldrig föreställa sig nästa steg. Hjälp. Man vill ju så klart ha en bra barnmorska.   

         
     

  • Caspianne

    Stort grattis till er allihopa!

    Jag hoppar in här också. Är gravid i v.19+2 efter vår 5:e ÄD.

    Jag har gjort ostimulerad FET, fasade ut progesteronet runt v. 8-10 och tar nu endast Trombyl och innohep (och omega 3 och d-vitamin på eget bevåg.)

    pili: Känner igen igen mig precis, man har varit så inställd på att försöka bli gravid under alla dessa år, men däremot har man ingen koll på vad som händer när man väl blivit gravid

    Det enda du behöver göra är att ringa  mvc och säga att du är gravid Du blir då bokad för en tid, och känner du sedan att du iav någon anledning inte klickar med din bm, så ber du bra att byta.

Svar på tråden Vi som nyss plussat med ÄD