• Leya

    Insemination - sommaren 2013

    Adina15 skrev 2013-05-31 09:09:01 följande:
    det är skit att det ska kosta massor! kan du inte höra med arbetsgivaren/chefen om du eller din partner kan få ta det på bruttolöneavdrag? det innebär att du slipper betala med skattade pengar och det dras på din bruttolön innan skatt, kolla upp detta! vet fler som gjort på detta vis och en bra lösning när det ät skralt i pengapungen.

    angående cystorna så var jag med om liknande- men jag ansåg att det var rent positivt att de gick tillbaka av sig självt! du slipper operation som kan skada äggledare och cystor i sig är inget farligt. i mina öron låter det som ljuv musik, själv var jag överlycklig när mina hade gått tillbaka på naturlig väg!!!

    stor peppkram till dig! 
    Jag har också vänner som gjorde exakt så...alltså gm bruttolöneavdrag. Det är alltid värt att höra med de.
  • Leya

    Hej alla! Det gick nog åt helvete för mig denna gång. Idag är det 13 dagar efter insem och jag får supersvaga utslag på teststickor (har aldrig fått tidigare om jag ej varit gravid), men negativt på cb digitalt. Har vansinnigt ont i magen så jag gissar på att det tog sig men släppte kort efter. Har ju varit gravid några gånger tidigare med sena ma och det här känns varken som pms-ont eller grav-ont, bara mf-ont.

    Inväntar mens idag eller möjligtvis imorrn bitti...

    Jag hoppas detta inte fördröjer och förskjuter mens och nästa inseminationsförsök bara :/

    Hoppas ni andra mår bättre! och STORT GRATTIS till dianass {#emotions_dlg.flower}

  • Leya

    jaha.... bim +2 idag och 15 dag efter insemination.. fortfarande ingen mens. Känner att det vore bra om mensen kunde dyka upp ifall det inte är som det ska så jag kan hinna med nytt försök under min semester.

    Kunde inte låta bli att ta ett nytt cb digitalt igår på em, men det stod återigen svart på vitt "ej gravid". Har inga teststickor kvar hemma. Mensen har liksom aldrig varit senare än 13 dag efter äl. Vilket var i förrgår...

    Kan det verkligen vara så att allt är som det ska men ändå fixar inte cb digital att visa "gravid" än?

  • Leya
    SoSS15 skrev 2013-06-10 11:29:44 följande:
    Är alla har tillsammans med någon, sambo/pojkvän/man? :)  -  eller finns det några singeltjejer som gör insemination? :)
    Tjohooo. Jag är singeltjej :) du oxå? Jag har gjort min första insemination som tog sig, men tyvärr resulterade i ett jätte tidigt mf. Har varit nere på vitanova och kommer fortsätta med det då jag gillade både kliniken och personalen där. Gör mitt andra försök nu runt midsommar nån gång.
  • Leya
    SoSS15 skrev 2013-06-10 15:37:13 följande:
    Ja, jag är också singel! Superdupersingel! :)
    Dock kikar jag lite mer på privat donation, heminsemination och dylikt då jag inte har möjligheten att resa så långt! :) Ska göra mitt första försök i augusti/september hade jag tänkt! ^^
    Är så nervös och förväntansfull redan! :)
    Skönt att det finns en till singel här också :) det är ju en lite speciell "resa" man gör när man är helt själv i det. Men det är så himla skönt när man äntligen tagit beslutet!!! Då vet man vart man är på väg nånstans :)

    Har du redan hittat en donator eller söker du fortfarande?

    Jag har ungefär 5-6 h tågresa ner till köpenhamn, och visst gör det saken krångligare när man både ska "lokalisera" ägglossning och sen kasta sig ner och få tid på kliniken, och samtidigt lyckas vara ledig också... inte det enklaste. Jag har tyvärr dessutom ett sånt jobb som jag inte kan ta ledigt ifrån med kort varsel då jag måste ersättas, och det är ganska tight med folk. Jag kan tyvärr inte lägga jobbet på hög och jobba ikapp. Så visst blir det både dyrt och krångligt... men nu har jag iaf lagt min sem i juni rätt, samt har en semester i sept som ska klaffa (förhoppningsvis), samt även i november. Förhoppningsvis ska det inte behöva bli mer än fyra försök... det blir ju en ekonomisk fråga då man ska vara själv sen och behöver behålla slantarna för framtiden också så klart. Så jag kan förstå att du går in för privat donator istället.

    Är det svårt att hitta en vettig privat donator?
  • Leya
    SoSS15 skrev 2013-06-10 15:58:23 följande:
    Ah, låter bra! Hoppas att det tar sig för dig så snabbt som möjligt! :D

    Ja, det är ganska svårt att hitta en vettigt person. En del är verkligen inne på att bara köra på sexuellt, vilket jag inte alls är öppen för när det gäller insemination. Andra verkar väldigt förvirrade, som om de inte alls tänkt igenom beslutet att donera. Men det finns självklart de som är pålästa och insatta i ämnet, och som är seriösa.
    Just nu chattar jag med en mycket seriöst och väldigt trygg och stabil kille, som känns jättebra. Så chansen finns att jag kommer försöka med honom! :)
    Jag har "sprungit på" en och annan privat donator jag med under resans gång... och jo, jag förstår va du menar med att vissa inte riktigt verkar förstå innebörden och ha rätt syfte med donationen. Men jag tror verkligen att det finns några guldkorn där ute, och jag hoppas hoppas att det är ett sånt du hittat :)

    Klokt också att du verkligen pratar med de så du känner dig nöjd med vem personen ifråga är. Det är ju superviktigt att allt känns rätt när man väl kör igång processen på riktigt. Jag håller tummarna stenhårt för att din magkänsla är rätt för denne någon nu :)

    Själv så inväntar jag dag 8 i cykeln och sen är det dags för äl-tester igen. Ett jäkla massa testande går man igenom vill jag lova :D lite tröttsamt emellanåt, men man lär sig förbannat mkt om sin egen kropp. Jag brukar få äl dag 10 eller dag 13 som det vanligaste..så jag kommer väll göra nästa insem försök nånstans runt den 18:e juni till den 21:a juni misstänker jag. Kan ju även bli något senare... Nu ska jag vila från detta testande några dagar iaf (vilket ska bli JÄVLIGT SKÖNT Flört)...så testandet påbörjas igen på söndag.
  • Leya
    SoSS15 skrev 2013-06-10 16:22:22 följande:
    Haha, ja, kan tänka mig att det är en hel det styrande och ställande som gäller! :) Och ja, jag har senaste månaderna försökt vara väldigt uppmärksam på min kropp, och jag vet i stort sätt när allting sker genom att bara känna efter, vilket jag tycker är bra! Kroppen är en helt fantastiskt grej ibland! ;)

    Åh, det är ju snart! Hoppas att det fungerar för dig! :D

    Har du längtat efter barn länge? :) Hur gammal är du?
    Men guuu va skönt att kunna känna själv när det är ägglossning :) jag känner fan ingenting. utan testerna vore jag helt ute på hal is så att säga ;)

    Ja, jag hoppas verkligen verkligen att det kan räcka med ett andra försök.... Annars blir jag ju fan hundra innan det blir några barn här ;)

    Jag fyller 39 här i sommar...så ja, det är dax med dunder och brak kan man säga. Har väntat länge nog på den där jävla mr right som verkar ha fått vansinnigt med förhinder och bara skickat massa puckon till mig under tiden. Jag har slutat vänta och leta helt enkelt :) han kan dyka upp sen. Sen när jag har barn istället.

    Jag tog det här beslutet i februari i år. Det efter en jävligt jobbig och låååång resa...som tog sin kulmen förra året. Förra sommaren träffade jag en kille som jag helt oplanerat blev gravid med. Vi var seriösa men precis i startgroparna av relationen. När graviditeten upptäcktes fick han tokpanik och blev allmänt knäpp bara rakt av. Jag ville verkligen ha det lilla barnet och vände ut och in på mig själv kring alla beslut och hur det skulle bli att vara helt själv...det fanns bara ett svar, jag VILLE ha min lilla.

    Dagen kom till kub:en och jag fick tokhög risk för kromosomfel. Fick vänta ytterligare tre veckor för att göra fostervattenprov, och ytterligare fyra dagar senare fick jag veta att min lilla hade downs syndrom. Det var ytterligare många tankar och funderingar....för nu skulle jag helt plötsligt inte bara bli själv med barnet. Jag skulle bli själv med mitt barn som har downs syndrom. Beslutet var fortfarande glasklart (efter en jävla massa samtal med barnläkare, föräldrar till barn med downs syndrom osv)....jag älskade redan barnet och det fanns ingen del av mig som ville göra en abort. Även om beslutet va tufft. Hjärtat var med från början, men hjärnan behövde mkt mer tid.

    När allt landat hann det bara gå nån vecka sen var det dax för rutinultraljudet när jag va v19+1dag. Då upptäcktes att hjärtat inte längre slog..... Så den 9:e november förra året födde jag en liten sovande kille som numera ligger i minneslunden här i närheten.

    Mkt sorg och tårar var det. Och det gör så klart fortfarande ont i mitt hjärta när jag tänker på det. Men när det värsta onda hade lagt sig så irrade jag runt ett tag. Undrade va fan jag skulle göra med mig själv och resten av mitt liv. Sen blev allt rätt solklart. Jag va ju redan klar med att bli ensam mamma.....

    Ja....på den vägen är det :) ibland är vägen inte så rak och enkel. Men det behöver den kanske inte alltid vara.....

    Hur kom du fram till det här beslutet? :)
  • Leya
    SoSS15 skrev 2013-06-10 16:51:04 följande:
    Åh va sorgligt! :/ Verkligen jättetrist! Du får se det som att han är på en bra plats nu! :') Och det låter som om du är en stark och bra person. Du kommer bli en bra mamma!

    Jag är yngre än dig, väldigt ung och "för ung" enligt många, på mina snart 21 år. Jag har alltid älskat barn, alltid varit barnvakt, passat mina kusiner när de var yngre och jobbar med barnpassning på sidan om nu. Alltid varit så att barn lyst upp min vardag och barnskratt är ju verkligen det finaste man kan höra enligt mig. Jag började faktiskt längta efter barn, eller åtminstone tänka på det redan när jag var i 13-15 års åldern. Men självklart förstod jag ju redan då att det vore idiotiskt att skaffa barn så tidigt, så jag bet ihop och kämpade mig igenom åren. Nu i ca 2 år har jag längtat någonting fruktansvärt efter min egen liten. Det är så pass att det enda jag ser utomhus tycks vara småbarn, barnvagnar och graviditetsmagar, haha! ;)
    Så, det har inte direkt varit ett enkelt beslut. Jag känner i både kropp och själ att jag är väldigt redo för att bli mamma. Dock är jag orolig vad vänner, familj och omgivning ska tycka. Men det löser sig nog när de ser att jag är lycklig! ^^
    Jag är inte heller förhållandetypen. Haft flera förhållanden men jag känner mig så hämmad och mår inte bra trots att jag älskar personen. Så jag har beslutat mig för att ta en lång paus från förhållandelivet. Kanske är det någonting som passar mig bättre när jag blir äldre. Just nu är jag helt tillfreds med att vara singel och inför att bli ensamstående mamma. Det känns verkligen toppen!
    Oavsett ålder så är det viktiga att man finner ro, lugn och rätt känsla i beslutet. När man gör det så accepterar omgivningen utan att ifrågasätta :) i mitt fall har det varit så iaf. Min omgivning vet å andra sidan vilken resa jag gjort och vad som hänt, så när jag väl hade landat i det här så var det inga konstigheter med att öppet berätta för vänner och kollegor om hur min framtid ser ut. Alla önskade mig lycka till och ingen kom med dumma påhopp :) jag hade nog ändå förväntat mig lite mothugg och negativa kommentarer även om jag redan hade bestämt mig för att ignorera de hejdlöst. Kanske har min ålder och min bakgrund lite med omgivningens välvilja att göra visserligen....men du ska se att din omgivning också accepterar och stöttar dig. Och gör de inte det så får de behålla sina åsikter och du går med rak rygg framåt bara. Men visst är du ung för beslutet...men när känslan fyller hela ens inre så kan man inte längre släppa den. Det är bara så solklart vad man vill med livet, och vem ska ta ifrån en det då? Ingen :)
  • Leya
    Cassidy skrev 2013-06-10 21:32:22 följande:
    Ja, då var det dags igen då.

    Den här månaden har de gjort på ett helt nytt sätt igen... Var ju på VUL i fredags och då hittade de tre ägg på 10, ett på 12 och ett på 14.
    Innan har jag ju fått en ny tid för VUL efter två-tre dagar, men inte nu. Den här gången skulle jag åka hem och testa med äl-stickor (som de tidigare sagt att jag inte ska använda) och höra av mej när det blev omslag (en glad gubbe alltså). Och när det hände skulle jag ta Ovitrellen...

    Så ikväll blev det en glad gubbe och nu funderar jag på om, och i så fall när jag ska ta sprutan. Den är ju till för att starta ägglosning. Jag har ju redan ägglossning...!? Om jag tar den ikväll kanske det skyndar på äl, så att det är för sent för insemination imorn. Jag vet ju inte ens om jag får en tid imorn.
    Men jag vill ju definitivt inte minska chansen att bli gravid!

    *suck*
    Tycker verkligen att det är helt förvirrat och aningen oseriöst...
    Nu ska väll inte jag lägga mig för mkt eftersom jag inte har stenkoll utan bara fusk-kollat i förväg ifall detta är något jag kommer behöva :) men jag uppfattar ovitrelle som en försäkran om att ägget faktiskt lossar. Det startar alltså själva ägglossningen. Äl-tester kan ju påvisa stegring, men de kan aldrig garantera att ägget faktiskt lossar. Och om jag inte minns fel så lossar ägget ca 12 h efter att man tagit ovitrelle. Men som sagt....det där skulle ju kliniken naturligtvis ha berättat för dig...och jag garanterar inte att jag har rätt gällande ovitrellle.. men kolla fas, det borde finnas med där.
  • Leya

    det här hittade jag förresten i fas.


     


    Vad Ovitrelle används för


    Ovitrelle används tillsammans med andra läkemedel:


    För att få folliklar (som var och en innehåller ett ägg) att utvecklas och mogna hos kvinnor som genomgår assisterad reproduktionsteknologi (en metod som kan hjälpa dig att bli gravid) som ”in vitro-fertilisering”. Andra läkemedel kommer att ges först för att få flera folliklar att växa.


    För att få äggstocken att släppa ifrån sig ett ägg (ägglossning) hos kvinnor som inte kan producera ägg (”anovulation”) eller kvinnor som producerar för få ägg (”oligo-ovulation”). Andra läkemedel kommer att ges först för att folliklar ska utvecklas och mogna.


Svar på tråden Insemination - sommaren 2013