Inlägg från: aprilbebisen |Visa alla inlägg
  • aprilbebisen

    Februari bebisar 2014 ;)

    caaroooline skrev 2013-07-12 21:40:40 följande:
    De gick bra! Hjärtat tickade på, och den va 1 cm "lång" ;)

    Så skönt :)
  • aprilbebisen
    Golden Robot skrev 2013-07-11 18:17:43 följande:
    Hejsan! Hoppar också in :) Beräknad 28 februari, så på gränsen :) Har en tjej född 2011. Har hittills haft en riktig avgrundshunger och konstant åksjukekänsla. Har haft sea band på hela tiden som lindrat något, men långt ifrån tagit bort illamåendet. Häromdagen såg jag nåt om vitamin B6 och tänkte "varför inte?". Köpte Beviplex Forte på närmaste apotek och illamåendet är borta! Jag kan förstås inte svära på att det är vitaminerna eller om illamåendet helt enkelt gett med sig "ändå". Förra graviditeten började dock illamåendet först vid den här tiden... Ska på inskrivning nästa vecka. Tyvärr har "min" underbara barnmorska flyttat, så det blir till att prova nåt nytt. Hoppas det blir i närheten av lika bra :)

    Grattis till plusset :) men så vitaminen ska alltså hjälpa mot illa mående? då måste jag testa det har testat allt inget funkar.
  • aprilbebisen
    Golden Robot skrev 2013-07-13 22:33:20 följande:
    @aprilbebisen (kan inte citera från mobilen): Ja, för mig hade Beviplex fantastisk effekt, såvida inte illamåendet bara råkade gå över precis när jag upptäckte dem. Dock märkligt i så fall eftersom jag i min förra graviditet började må illa vid den här tidpunkten. Jag upptäckte tipset i en gammal tråd här på familjeliv faktiskt, så fler (tror sig i alla fall) har blivit hjälpta :) Beviplex ska inte vara nån fara att ta som gravid, så det är ju lätt värt att testa nåt så simpelt om man mår illa hela tiden! Det ska finnas nån ren B6 också som heter typ pyrodexin - jag tog Beviplex för att den var så lätt att få tag på på apoteket helt enkelt. Hade bjudit dig på ett piller om du hade varit här, och hoppats att du också fick må bra igen :)

    Tack. Läste tråden, verkade vara 50/50. Sen när jag kollade på mina gravidvitaminer så innehåller de b6 :p
    scalea skrev 2013-07-14 11:16:32 följande:
    Hoppar in här, har bf 3.2.2014 :)

    Hej och välkommen :)
  • aprilbebisen
    AC24 skrev 2013-07-15 09:15:11 följande:
    Vad kul att det har gått bra för er som fått göra tidigt vul!:) Har inte bokat in någon tid än för det.. tänkte vänta lite för att vara säker på att man ser något :P Går in i vecka 9 imorgon.. Mitt illamående går upp och ner, värst är det på kvällen.. använder seabands (men får ta av dem ibland då jag får skitont i handleden..) har också prövat åksjuketabletter.. blir så trött av dem bara 

    Kommer du att göra kub eller bara vänta till rul? Med mitt första barn kollade vi inget innan rul :p
  • aprilbebisen
    AC24 skrev 2013-07-15 13:12:37 följande:
    Alltså min svägerska berättade om en kompis som var 29 år och gjorde KUB, fick ett resultat på 1 av 2 chanser att det skulle va "fel" på barnet typ... jag är 27 så jag funderar på om jag ändå ska göra KUB? Min barnmorska lär ju försöka övertala mig om att det inte behövs.. men men återstår att se ;P Med min första så gjorde jag VUL i vecka 11 och sedan RUL i vecka 20 lr så (vart strandade i Thailand, så fick göra det senare än tänkt).  Nu försöker jag hitta ställen i Stockholm city som gör VUL lr om dem kan göra vanligt UL i 9+0? Men dem jag har ringt hittills har antingen sommarstängt till typ mitten av augusti lr så ligger det för långt bort... suck.. blir nog inget VUL för min del... får väl göra det i vecka 12 i så fall.. Har du gjort VUL? Vilken vecka är du i nu? 

    Okej. Jag gjorde tidigt vul men han som gjorde det va jätte dålig kollade inte om hjärtat slog eller så. Han sa att de va en så gammal apparat. Men ska göra kub denna gången så ska lämna blod i veckan eller nästa sen får jag en kallelse. Är i v 9+6 du?
  • aprilbebisen
    AC24 skrev 2013-07-15 13:26:58 följande:
    Ahh ok.. Hur gammal är du då? Imorgon går jag in i vecka 9 (8+0) så inte lika långt gången som du.... ska på inskrivning hos bm på onsdag:)

    Jag är 25 men min bm ifrågasatte inte oss med kub hon frågade bara om vi såg filmen förra gången och varför vi ville göra det denna gång och inte förra. Hon verkade väldigt förstående när jag förklarade varför jag ville göra det :p Hur många barn hade du och när va de födda?
  • aprilbebisen
    AC24 skrev 2013-07-15 13:55:02 följande:
    Jaha det va ju bra :) vilken film syftade hon på då? Hur kommer det sig att ni vill göra kub? (tänkte mest eftersom du är rätt ung) förlåt om jag ställer en massa frågor.. hehe men jag vill nog göra kub denna gång och hoppas att min bm är förstående för det!  Vi har ett barn, en dotter som är född -10 :) Ni då?

    Det var en film om fosterdiagnostik med massa info. Förra gången var jag inte så nervös att något skulle vara fel är inte det nu heller men jag vill veta i tid om den har det så vi kan fatta beslutet nu för jag skulle för min dotters skull göra abort om det visar för kraftiga avvikelser. Jag jobbar mes utvecklingsstörda och vet hur mycket vissa kräver och det skulle inte kännas rätt mot min dotter att hon skulle bli så åsidosatt som man ser många barn bli när set kommer ett lillasyskon men olika sjukdommar. Min dotter är född 2012 i april så blir ganska tätt.
  • aprilbebisen
    AC24 skrev 2013-07-15 14:44:50 följande:
    Ok :) Jag får se om det kanske finns nån sån film på nätet.. Jag va inte heller nervös med första barnet men jag känner som du att man inte vill att det ska vara för kraftiga avvikelser denna gången med tanke på dottern. ja då blir det tätt mellan dina barn :) Mysigt! 

    Ja tror man får titta på den direkt när man säger det hos din bm annars. Ja och skulle set vara lite mindre avvikelser som downs eller så då hinner man förbereda det mer mentalt :) ja 22 månader så nästan 2 år, för er blir det 4 det måste vsra kul då kan ni förklara att det ligger en bebis i magen :)
  • aprilbebisen
    AC24 skrev 2013-07-15 18:06:57 följande:
    Aha ok :) det är ju bra... Njae det blir inte 4 år då hon är född oktober -10. Typ 3 år och några månader :)

    Ja oj haha vet inte varför jag fick för mig att hon var född början på året :p har du någon känsla vad detta kommer att bli?
  • aprilbebisen
    AC24 skrev 2013-07-15 19:58:41 följande:
    Haha :) Oj..ja du.. ingen aning faktiskt.. i min familj så "hoppas" de flesta på en pojke om dem fått välja.. såklart att det inte spelar någon roll egentligen vad det blir för kön, så länge "hen" är frisk ;P men mina föräldrar har 6st barnbarn (än så länge) varav en är pojke hehe :) Vad tror du att du väntar? Med tanke på ditt illamående så tror jag flicka ;)

    Okej. Ja med 2 pojkar tätt kommer det nog bli mycket bus :p Ja jag tror jag får en till tjej igen mådde iofs inte så här dåligt när jag väntade dottern men jag tror verkligen det är en tjej. Ska ni kolla på rul vad det blir?
Svar på tråden Februari bebisar 2014 ;)