• Alexiandra

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:28:17 följande:

    Finns ju ingen rå äggvita *facepalm*
    Jag är rätt säker på det är en skämttråd. Men det genomskinliga är det som heter äggvita, och rå är den just genomskinlig. 

    Så vill du göra maränger vispar du den tills det blir ett hårt skum, då blir den dessutom vit så oroa dig inte.

    Annars är det valfritt om du vill koka eller steka äggvitan innan du försöker vispa den till skum, men bjud inte på de marängerna när du har besök ;) 
  • Alexiandra
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:34:40 följande:

    Är du säker på att äggslemet blir äggvita av att vispas? Måste det inte tillsättas värme för att det ska bli äggvita? Eller genererar en elvisp tillräckligt med värme för att det ska bli vitt? Hur gör man om man bara har en handvisp?
    Enklaste är ju att du helt enkelt tar och vispar äggslemmet så ser du själv.

    Om man bara har en handvisp rekommenderar jag att man köper färdiga maränger i affären. Det går att göra maränger med handvisp men man får vispa utav bara helvete... Jag brukar fuska med ättikssprit när jag handvispar - men det blir aldrig lika bra handvispat som elvispat.

    "Äggslemmet" ska vara så hårt vispat att du kan hålla bunken upp och ner utan att det glider/rinner ur bunken. 
  • Alexiandra
    Anonym (lycka till) skrev 2013-06-12 23:29:13 följande:
    Men akta så att du inte köper tuppägg (de bruna i affären) för du vill ju ha vit maräng!
    *bryter ihop och dör av skratt* Klockren!
  • Alexiandra
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:45:48 följande:

    " rel="nofollow" target="_blank">

    Det ni säger verkar stämma, men jag har en teori, är det sockret som gör äggslemet vitt tro?
    Nix, för det blir vitt innan man vänder i sockret i äggslemmet ;P Det är som tidigare sagts luften. Vill du bevisa det för dig själv vispar du äggslemmet vitt, och sen ställer du det på bänken över natten, och så kollar du på det nästa morgon. 
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?