• Hamingja

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Är du dum eller bara bortskämd??? Död

    Man använder rå äggvita, såklart! När man ska dela gula och vita, så slår man ägget mot kanten av ett glas, kopp etc. Slå på mitten av långsidan - ett kort, bestämt slag. Då delas äggskalet i två delar. Håll dem över koppen, en i var hand, med den som innehåller äggulan uppåt så att äggulan inte kan smita. Låt äggvitan rinna ner i koppen. "Bolla" sedan ett par gånger mycket försiktigt äggulan mellan det vänstra och det högra skalet, medan den äggvita som är kvar långsamt får rinna ner i koppen. Sedan häller du över gulan i ett annat kärl, för att använda till något annat! 

  • Hamingja
    Anonym (Hej) skrev 2013-06-14 06:24:02 följande:

    Nej, socker är en massa kolhydrater:)

    Japp. Däremot omvandlas det lätt till fett och lagras som det (triglycerider) i kroppen.
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?