Inlägg från: Anonym (Svensson) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Svensson)

    Ni villaägare, hur försöker ni förebygga inbrott ?

    Helt ärligt så är bästa sättet att få huset att minska i intresse för inbrottstjuvar är att huset ser ut som ett helt vanligt hus. 

    Ju mer som lyser utåt med blinkande larm, gallerfönster , låsta grindar och det mer ser ut som Fort Knox - då har ni landets alla tjuvar på bakgården på tre sekunder. För då tror dom helt ärligt att det finns något väldigt värdefullt eller att personerna som bor där har tillgång till pengar, tex att man är affärsägare.  Det blir genast ett intressant objekt.

    och som redan nämts så är en tjuv som begår inbrott i villor en proffsig tjuv som vet exakt vad han är ute efter , han går aldrig in i en villa på måfå för att se om det kanske kan finnas något. Nej oftast har han redan spanat och sett att något är värt att stjäla och värt besväret.

     

  • Anonym (Svensson)

    Hur tjuven får veta att ert hus är värt att besöka?

    Genom att skylta med det ni äger och har  tex genom att det syns genom fönstrena att ni äger dyrbar elektronik, fina bilar står på uppfarten, motorcyklar, båtar , barnens crossmoppar och dyra åkgräsklippare står tillgängligt och synligt på tomten. Kan finnas anledning då för en tjuv att bli intresserad.

    har man egen firma eller affärsrörelse och har kontor hemma så  kanske en firmabil eller reklam på huset/brevlåda kan väcka uppmärksamhet och nyfikenhet.    Skaffa alltid postbox för firmapost och sätt inte upp reklamskyltar om det verkligen inte behövs. 

    Sluta lägga ut ditt liv offentligt på Facebook. Via alla incheckningar är det enkelt att ta reda på vart i landet man bor - och även i vilket land man bor. Enkelt att snoka reda på husadress även om man har namnet Hoffa Ballongballe på Fejjan.   

    Lägg inte ut statusuppdateringar om att ni drar på semester i tre veckor, det signalerar att huset förmodligen är tomt.  

    Tala om för barn och tonåringar om att inte skryta med familjens nya inköp på varken Instagram eller Facebook. Familjens nya  60" tv ska givetvis inte fotas och läggas ut , inte heller bild på förlovningsringar, vigselringar, fina studentsmycken eller annat som är värt dyra pengar.  Sånt behåller man för sig själv. 

    Givetvis ska inte heller tonåringarna lägga ut på Facebook att det är föräldrafri fest ett visst datum  eller ge antydan om att dom är ensamma hemma . 

    Värna om ert privatliv helt enkelt, då blir inte inbrottstjuvar intresserade.  

Svar på tråden Ni villaägare, hur försöker ni förebygga inbrott ?