Inlägg från: Dr Mupp |Visa alla inlägg
  • Dr Mupp

    Förstoppad kanin.

    Vi har gett förstoppade kaniner Critcal care, då har det sen oftast släppt på nån dag. 

    Är tänderna kollade på kaninen? Dåliga tänder kan göra att de äter dåligt med hö. Är tänderna ok så är det bara envishet som hjälper. Dra ner/ta bort pelletsen och servera bara hö. 


    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
  • Dr Mupp
    XcsM skrev 2013-06-25 07:16:23 följande:
    Yes, tänderna är kollade så det beror snarare på att han blivit bortskämd med annan mat och valt bort hö.. Blev lite av en ond cirkel när jag märkte att han åt dåligt och i större utsträckning baa gav honom det han tycker bäst om för att han skulle få insug nått.

    Nu dricker han i alla fall lite mer, typ 0,5dl/dag, så det ser ut att gå framåt i alla fall

    Vad är critcal care? Och kan man få tag på det utan att ha recept?
    critical care är ett pulver som är gjort för att serveras till bla kaniner som inte äter. Man blöter upp det med vatten och tvångsmatar med dosspruta. Innehåller massor med fibrer och andra nyttigheter. Finns bla hos veterinären och vissa djuraffärer. Ma köper det utan recept. Personligen tycker jag att alla som har kaniner eller marsvin bör ha en påsea critical care hemma för det är en livräddare. 
    Rational arguments don?t usually work on religious people. Otherwise there would be no religious people.? - Gregory House, M.D
Svar på tråden Förstoppad kanin.