Inlägg från: glassen |Visa alla inlägg
  • glassen

    Ur & Skur för små barn???

    Jo, den artikeln läste jag och den bekräftade bara mina fördomar. Personligen skulle jag aldrig låta mina barn gå på en ur- och skurförskola, men framförallt inte ett litet barn som inte rör sig så mycket.
    Men du kan väl börja med att fundera över hur det är när ni är hemma. Klarar dina barn av att vara ute hela dagarna? Visst säger många, sätter man bara på dem rätt kläder så kan alla vara ute hur länge som helst. Men hur lätt är det egentligen på ett litet barn och med växlande väder? Kanske är Ur och skurförskolor bättre på att anpassa kläderna efter väderlek, får väl hoppas på det i alla fall. Och hur skyddar man ansiktet när det är -20 grader ute. Lite tankar från mig, men vill förtydliga att jag självklart tycker barn ska vara ute och leka och röra på sig, men inte jämt.

  • glassen
    enbär skrev 2013-06-29 09:55:05 följande:
    Det finns säkert vanliga förskolor som har mer än rastning vid utevistelsen. Men det jag sett av utevistelse på vanliga förskolor har faktiskt varit ganska mycket det. Pedagogerna står och håller koll så barnen inte bråkar eller slår sig och där vi bor är förskolegårdarna generellt ganska trista (vi bor i stan). I Ur och Skur förskolan är undantaget, de har flera uterum som de växlar mellan, det finns stockar, stubbar, stenar att klättra på, träd, pilkojor osv. Plus att ett av uterummen är en "vanlig" lekplats så de får det också. 

    Vår förskola har en jättestor underbar gård med massor av lekaktiviteter för barnen och min erfarenhet är att även övriga förskolor här i stan har bra gårdar. Personalen på vår förskola är engagerad och leker med barnen (vet inte hur det är på övriga förskolo)r. Den förskola som är en uteförskola eller ur- och skur, jag vet faktiskt inte vilket, men den har i alla fall inte alls samma lekutrustning som övriga förskolor utan där bygger verksamheten på att de är i skogen större delen av tiden (och barn har försvunnit har jag hört också). Så verksamheter skiljer sig åt i olika delar av landet.
Svar på tråden Ur & Skur för små barn???