Inlägg från: Anonym (vill du?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vill du?)

    Adoption inom Sverige, hur vanligt är det?

    TS!

    Om du vill adoptera ett svenskt barn är mitt tips att skriva till alla kommuner i Sverige och tala om att ni är utredda och att ni är redo att ta emot ett barn. Ganska många kommuner står handfallna när det "dyker upp" ett barn som ska adopteras bort och vet inte vad de ska göra. Ibland finns inga utredda par i kommunen, ibland vill biomamman (och ev. pappan) att adoptionen ska ske långt hemifrån.

    Någon skrev att statistiken "skuttat" och mina erfarenheter säger mig detsamma, det verkar bli fler och fler. 

    Lycka till! 

  • Anonym (vill du?)
    Anonym (insatt) skrev 2013-10-07 22:01:48 följande:
    Vadå "handfallna"??? Vad har du för källa till det påståendet?
    Nej, jag har ingen källa. Men eftersom flera kommuner aldrig varit med om det finns inte heller några rutiner. Jag ber om ursäkt om jag trampade på en öm tå. Någon man aldrig gjort förut kan vara svårare att hantera än något man gjort många gånger. Kommunerna måste ut och leta adoptivföräldrar efter biosarnas önskemål och det är inte alltid lätt att veta hur man ska göra... Det var mest så jag menade. 
  • Anonym (vill du?)

    Jag vill tillägga att jag inte menat familjehemsplacerade barn i mina inlägg utan nyfödda barn som lämnas på BB.

    Det handlar inte om tvångsadoptioner utan kvinnor (oftast mycket unga) som vill adoptera bort sitt barn och har kontaktat socialtjänsten i förväg. 

  • Anonym (vill du?)
    Anonym (insatt) skrev 2013-10-11 22:17:35 följande:
    Fast det finns ju nedskrivna riktlinjer för hur handläggningen skall gå till dvs vad varje socialarbetare får läsa in det då det gäller sällanförekommande arbetsuppgifter (som inte endast handlar om nationell adoption, alltså!). Dessutom finns det handledare och kollegor i större kommuner som kan fungera som mentorer .....
    Självklart!

    Det var absolut inte meningen att trampa någon på tårna och det verkar visst som om jag gjorde det. Jag menade absolut inget illa, och jag är säker på att det finns socialsekreterare som hanterar en sån här situation perfekt.

    Men; det finns också de som blir  smått "handfallna" och inte vet vad de ska göra eller vart de ska vända sig... och t ex frågar mig om jag vet hur de ska göra, fast det inte alls står i någon handlingsplan. Tyvärr fungerar olika socialkontor runt om i landet mycket olika, och olika bra. Jag är otroligt tacksam för alla de bra!

     
Svar på tråden Adoption inom Sverige, hur vanligt är det?