• runakrq

    Första barnet 2012, andra barnet mars 2014

    Hej, jag vill också vara med :)

    Jag har två killar, en född i augusti-10 och en i februari-12.

    Nu väntar vi trean i mars!

    Hur mår alla? Illamående? Mitt har precis gått över, precis som det "ska" i vecka 12-13 :D Härligt!

  • runakrq

    Det finns ju böcker också, som passar lite olika åldrar. Alltså om det här med att få syskon.

    Har för mig att vi läste lite sådana när vi fick vår andra. Men jag vet inte hur mycket jag tyckte att det gav. Vi pratade mycket om det också, att det skulle komma en bebis och så vidare. Men han pratade inte direkt så man fick ju inga direkta bekräftelser på att han förstod...

    Men det gick bra sen ändå. Han (alltså den äldre) vaknade första natten när lillebror vaknade, och pekade ut på honom (han sov i ett annat rum), ungefär som att han var orolig och tyckte att jag skulle gå och ta hand om honom (dock var min man med den lille just då). Så det var ju ganska gulligt. Efter det har han "aldrig" vaknat av lillebrors skrik. Precis som man hade hört :)

  • runakrq

    Ja, visst har magen smugit sig på, graviditetsbyxorna likaså :)

    Våra killar sen tidigare går på dagis båda två, tillsammans. Den äldsta har gått i två år och den yngsta började för knappt ett halvår sen. De går ca 6 timmar per dag nu (jag pluggar heltid och min man jobbar de timmar de är på dagis). När bebisen kommer så har de femton timmar i veckan, men jag funderar på att ta någon kurs även i vår, så då kanske de går varje dag i alla fall.

    Jag tänker att om man har barn tätt så är det väldigt tufft, i början. Men sedan får man "igen" det, när de börjar ha mer och mer glädje av varandra. Då behöver man kanske inte underhålla på samma sätt, då de kanske leker mer med varandra. Och nu låter det som att jag inte vill leka med mina barn... Men ja, det finns ju alltid så mycket som MÅSTE göras, som att laga middag o.s.v. Dessutom är det ju lättare att hitta aktiviteter som passar alla barn i familjen än om det är stor åldersskillnad på barnen.

Svar på tråden Första barnet 2012, andra barnet mars 2014